4 ročný chlapec sa s ničím nezabaví

bubinko83
26. okt 2012

Viete mi poradit ako na mojho chlapčeka? Ma 4 roky chodi do školky kde je velmi rad ,ma rad detičky a kolektiv.Horšie je ked pride domov alebo vikendy,nevie sa zabavit ked mu vytiahnem lego tak musim ja stavat snim,alebo kreslit tiež nechce ani vymalovat .Vonku ked nema niekoho znameho sedi pri mne na lavičke a nudi sa.

bodka13
26. okt 2012

@bubinko83 máš spoločenské dieťa 🙂 ,niektoré deti sa zabavia aj samé,tvoj potrebuje parťáka - nemáte u susedov nejakého chlapčeka,že by sa raz hrávali u vás a raz u nich ?

bubinko83
autor
26. okt 2012

@bodka13 tu veru ani nie,byvame teraz prechodne u maminy lebo prerabame byt.A niekedy pride sestra so synom ale ten je mladši ma 2 roky a to sa zase len biju ,hadaju o hračky ,on ma najradšej rovesnikov.

bodka13
26. okt 2012

@bubinko83 😒 tak musíte len prečkať toto obdobie,alebo sa dohodnúť s nejakou maminou zo škôlky na návšteve či stretnutí na ihrisku,alebo nejaké centrá pre deti tam nemáte? ..ono všetky deti si vyžadujú najskôr spoločnosť pri hraní,ale časom sa naučia hrať aj samé...kresliť či maľovať môže aj pri tebe v kuchyni keď varíš a sem-tam tam môžeš niečo dokresliť aj ty 🙂 aspoň u nás to tak fungovalo ...a keď prišlo druhé bábo,bolo to tiež zaujímavé 😉 😀

bubinko83
autor
26. okt 2012

@bodka13 no on si kreslit nechce vobec doma.V školke asi ano kedže tam musia všetky deti kreslit.A on okruh deti zo školky s ktorymi sa zahra s cudzimi je to trošku horšie tam ho musim nutit.No ked budem mat babatko tak ho zamestnam aby mi pomahal snad ho to zacvhilu zabavi 😀

alena0305
26. okt 2012

Ja mám takého 5-ročného - v škôlke kreslí, doma vôbec. Keď som sa o tom s ním rozprávala (že musí trénovať ručičku- pôjde do školy a tak) povedal mi, že v škôlke je to vážne (musí) - doma nie. Tiež sa málokedy zabaví sám. V hlave toho má za dvoch - už viem plynulo čítať (sám sa postupne vypytoval na písmenká, cielene sme neučili). Teraz ho baví nalepovanie nálepiek - sú také pracovné zošity pre deti (doplňovacie, dokresľovanie, labirinty, samolepkové). Na tom frčíme od 3 rokov - teraz si to viem aj prečítať, čo má robiť. Ale nálepky musím odlepovať ja - je trošku nemotorný -ale odlepím viac a poprichytavám na kraj stola a on si ich postupne lepí, kde treba. Minule som objavila dobre inter. kníhkupectvo - prišli mi do týždňa na dobierku za 2,60 - už mám zásobu aj na Vianoce. Napíšem do internej pošty ak máš záujem. A aj my máme teraz bábo ( takmer 6 mes.) ale nie vždy je to ružové - keď videl, že nemám toľko času naňho - tak sem tam spravil aj najchvál presný opak toho čo som chcela.

prasiatko30
26. okt 2012

Skus sa s niektm zoznamit co ma podoben stare dieta pripadne hladat nejake aktivity ktore by ho bavili, plavanie, korculovanie, vytvarna pozri ci existuje nejake materske centrum a tak sa vybavite obidvaja🙂

bubinko83
autor
26. okt 2012

inak viete čo mne chuti každy den krupicova kaša s maslom ,so škoricou a grankom .............mnaaaaaaaaaaaam 🙂

bubinko83
autor
26. okt 2012

sorry som si trošku pomylila temu 😀 😀 😀

bubinko83
autor
26. okt 2012

@prasiatko30 do nejakych materskych centier sa moc nechcem pchat lebo mi byva zle ked je niekde vela ludi a vydychany vzduch 😒 Som teraz trošku obmedzena jak som tehu.

carlinko
1. jan 2013

ahojte 🙂) pridam sa k diskusii...mam 3 rocneho chlapceka s velkou energiou....puzzle,lego,vystrihovanie ,nas uz zacina nudit....viete mi niektora poradit ako ho zabavit niecim novym ???? dakujem 🙂