4-ročné dieťa trucuje

30. apr 2023

Ahojte,máme 4r dcéru odmalička je náročné dieťa.Nechcela spávať,potrebovala nonstop pozornosť,nevedela sa sama zabaviť.Je to rokmi lepšie no niekedy má také stavy že trucuje a reve.Niekedy aj pre úplne maličkosti.Priklad nechce ísť von na prechádzku len doma vnútri.Ja trvám na tom že ideme von každý deň na čerstvý vzduch za každého počasia.Nechce sa obliekať,manžel ju radšej oblečie len aby netrucovala.Ja ju nechám nech sa sama len niekedy už ani ja nemám na to trpezlivosť.Jedla by len sladkosti,nedovolím reve.Alebo večer nechce ísť spať,ona chce byť hore nedovolím reve.Nechce ísť do škôlky chce ostať doma reve lebo musí do škôlky.Nechce sa sprchovať zuby umývať,reve lebo ja poviem že musí.Strasne trucuje a presadzuje svoje ja.Ja jej ozaj málokedy ustupim,väčšinou musí robiť to čo poviem.No manžel nemá rád keď reve a trucuje,on jej radšej všetko dovolí.A povie mi že som zlá matka keď som taká prísna na dieťa.
Moja otázka ako čo robiť aby dieťa toľko netrucovalo?A ako vysvetliť mužovi že nemá jej všetko dovoľovať?

mogaa
30. apr 2023

nuž porozprávať sa s mužom o výchove....či chce decku povoliť všetko čo chce...ak ano, treba ho viac zamestnať a nech je viac s dcérou....veď sám zistí že v obchode jej nemôže kúpiť čo chce, nemôže jej dovoliť napchávať sa sladkosťami a potom sa čudovať že ju bolí bruško,,,,,,,nechávaj ju viac s ním , ale bez teba....nie že on všetko povolí aty budeš za tú zlú...sám musí pochopiť že jej nemôže dovoliť všetko, teda ak nechce rozmaznané decko čo nevie čo os sebou.....pri vašom štýle výchovy dieťa skoro pochopí že u muža všetko docieli a naučí sa to aj patrične využívať......ak povolí muž, skúša to aj na teba.....

zuzkaa1991
30. apr 2023

Skuste kompromisy uz je velka zalezi ked.idete von co robi napr pozera tv alebo inu cinnost upozornite ju ze za 10min ideme to a to robit nech sa pripravi co sa tyka oblecenia obkliem stale svoju 🙈🙈 kedze jej to trvaaaaaaa dlho ale oblecie aj sama ma 5r .....tak ako pise pani porozprávať s manzelom o tom aby stale neustupoval uz je dost velka....trucuje co robite vy??u nas som vzdy na prvýkrát zakazala a nepodporovala trucovanie....skusa hranice treba sa.porozpravat. vysvetlit preco to tak a tak chdete chcete uz je dost rozumna ;) ze sa vam nepaci ked krici a ze ked bude kričať alebo trucovat do svojej izby sama kym sa neukludni verte párkrát to spravíte zisti ze nema.to zmysel ;)

zapalkazapalkova
30. apr 2023

Skus tuknut na stranku Eli pre deti... Teraz majú aj zľavu na konzultácie o rodičovstve. Mne pomohli🙂

nerya
30. apr 2023

Je to dieťa a nie je na vojenskom výcviku. Samozrejme, ze niektoré veci sa robiť musia, ale čo tak sa niekedy skúsiť dohodnúť? Prečo musí chodiť von za každú cenu lebo ty povieš? To sa nechce niekedy ani mne, skúsiš jej dat niekedy aj na výber napríklad? Ci chce ísť na ihrisko alebo do parku, ci chce ísť von alebo sa zahrať dnu, pripadne ti z niečím pomôcť? Tiež by jej možno pomohlo niektoré veci vysvetliť, prečo ich musí robiť 🤷