4-ročné dieťa a škôlka

e4fcpgfge7uts
18. aug 2023

Dobrý deň mám 4 ročne dieťa
A neviem či ju dať do škôlky
Moje dieťa nedovidi a okukiarky vraj nepomôžu narodila sa placho zraka čiže
Dobre sa jej vidí len v tmavých miestnostiach
A večer.. Bojím tej predstavy že detičky sa s ňou kvôli tomu nebudú chcieť hrat alebo keď pôjdu na prechádzku že cez deň je jasno že môže spadnúť čo by ste robili vy?

pribinak
18. aug 2023

@e4fcpgfge7uts off topic, ale na prechádzkach padajú aj deti ktoré dobre vidia
Tak ju ucitelka bude držať za ruku

lelelienka
18. aug 2023

No ale tym ze ju budes stale drzat doma asi nic nevyriesis, uz je dost velka ze by jej prospela pritomnost deticiek. Kedysi existovala skolka pre slabozrake a nevidiace deti, viem lebo v rovnakej budove sme mali ocnu doktorku, skus ci nieco take neexistuje aj teraz.

simona20201309
18. aug 2023

@e4fcpgfge7uts na to je lekár aby posúdil ci môže navštevovať MS
A v auguste zbytočne rozmýšľaš ci ju dat do MS. Alebo už je prijatá a nevieš ci ju dat?

klarissa25
18. aug 2023

Jeeej ďalší troll

simona20201309
18. aug 2023

@klarissa25 tiež som si to najprv myslela ale mam obavy ze toto nie je troll 😳

syslik81
18. aug 2023

a ani do skoly ju nedas lebo sa jej budu smiat a bude padat? ved cim skor sa dostane do kolektivu tym lepsie .. nieje jedina na svete a ucitelky jej iste pomozu

vulka
18. aug 2023

@simona20201309 Ak by nebola troll, tak vie, že diagnóza sa volá svetloplachosť a nie placho zraká.

anjelicek26
18. aug 2023

Tak si da vonku na prechadzke vzdy poctivo slnecne okuliare. Deti sa nemaju potrebu smiat,ked sa im to normalne vysvetli.

alenah31
18. aug 2023

@e4fcpgfge7uts a určite je to plachozrakosť? Pretože s týmto ochorením sa nenarodíš. Plachozrakosťou sa nazýva očná vada, ktorá sa objavuje s pribúdajúcim vekom, tj. od 40- 45. roku. Jedná sa o degeneráciu, prirodzené starnutie očnej šošovky, ktorá tak stráca svoju elasticitu a plasticitu.
To čo opisuješ ty sa volá svetloplachosť a ide o vrodenú vadu, ktorá sa dá ale bežne "kulminovať" špeciálnymi okuliarmi, ktoré navodzujú prítmie - stmavia okolie čiže postihnutá osoba vidí prakticky normálne, predmety okolo seba má zaostrené - akurát to ovplyvňuje farby okolo. Deti s touto vadou bežne navštevujú MŠ pokiaľ nejde o vysoký stupeň ochorenia - kedy dieťa napriek okuliarom potrebuje asistenciu a matka má nárok na predĺžený RP pre nepriaznivý stav - kedy ona sama robí dieťaťu v MŠ asistentku - aj dcéra mala v triede takéto dievčatko.

klarissa25
18. aug 2023

ja sa čudujem ženy že si davate tu namahu jej to tu aj vysvetlovať..

nikpa
18. aug 2023

@e4fcpgfge7uts mrzí ma, že dcérka má takýto problém a chápem, že máš obavy, tiež by som sa o ňu bála. Ale nemôžeš ju večne držať doma, musí sa naučiť existovať aj bez teba a škôlka je na to ideálna. Ak upozornenis učiteľky, určite na ňu dajú väčší pozor a budú jej nápomocné. Deti v škôlke sú všelijaké, aj si robia zle, aj sa smeju jeden druhému za hlúposti ale vedia si aj pekne pomôcť veľakrát. Nebudú ju brať inak ani horšie ako deti ktoré majú napr. okuliare alebo iný hendikep a možno si ani nevšimnu, že má vôbec volaky problém. Čím skôr sa adaptuje v škôlke, tým jednoduchšie to bude mať potom v škole.

rebrambora
18. aug 2023

Plachozrakost je nieco uplne ine. So svetloplachostou, co by sedelo zije milion ludi.
Dufam, ze si troll, pretoze ocne vady s kt sa clovek narodi, sa riesia okamzite.
Necaka sa, ze to zmizne a dieta sa neizoluje od kolektivu. Už davno mala byt v skolke.

e4fcpgfge7uts
autor
18. aug 2023

@simona20201309 nie je prijatá mám právo ju do škôlky nedať zo zdravotných dôvodov ale zase mi bude ľúto že môže sa tam hrať len niektoré mamičky naozaj nevedia pochopiť tu skutočnú situáciu vravia mi a píšu že už je veľká že ju držím doma.. Len že oni nevedia sa vžiť do mojej kože bojím sa áno a nie je mi to jedna pretože ak spadne a niečo sa stane veď učiteľka v škôlke vínna nebude ani ju to bolieť nebude ona si robí len svoju prácu za ktorú je platená...
Švagriná učí svoje detičky doma pretože v ich obci nemajú škôlku len školu a v našej obcí nie je ani škôlka ani škola mám právo v takom prípade zaúčtovať svoje dieťa kým nenastúpi do školy???

e4fcpgfge7uts
autor
18. aug 2023

@alenah31 má to po mne máme to celá rodina

e4fcpgfge7uts
autor
18. aug 2023

@klarissa25 nie je to tvoj príspevok teraz keď si tu neznamená že sa musíš do všetkého miešať nikto ti nepovedal aby si tu bola a čítala môj príspevok a tak je to volá aj ostatných keby nechceli nevysvetlil by... Čiže veľká úcta pre takých ľudí čo si radia na to je modry konik... A keď to nechápeš tak sa od inštaluje nie je to nič ťažké.. Ak nevieš pošlem ti návod mr-a

ivangeline
18. aug 2023

Moj nepojde a je zdravy. ;)

simona20201309
18. aug 2023

@e4fcpgfge7uts
,,nie je prijatá mám právo ju do škôlky nedať zo zdravotných dôvodov"
Nerozumiem.
Nie je prijatá? Tak zbytočne nad tým uvazujes. Najskôr ti ju vezmú o rok.

1mina
18. aug 2023

A narok na asistentku by nemala ? To by bolo super, mala by osobu ktora by na nu nohla.viac.dohliadat, vonku ju viezt za ruku pomahat jej atd a dcera by skusila skolku..mozete kludne len na pol dna nemusi tam spat... Ja som sa hrooozne bala ekd sla moja 4 rocna do skolky, ale z inych dovodov, ale nakoniec ma mrzelo ze ju nevzali aj o rok skor, toch super kamaratov co si tam nasla , hry ju bavili atd

zofizulka
19. aug 2023

@e4fcpgfge7uts kamarátka ma syna s niekoľkými očnými diagnózami a chodil do "očnej škôlky" do ZV. Iste budú také aj v iných mestách...

zuzinka888
19. aug 2023

@klarissa25 ja sa cudujem,ze si si dala namahu pisat tvoj koment. No co kazda sa cudujeme nad inym, vsak?🤷‍♀️