Ahojte prosim vas kolko z vas ma deti ktore ked by mohli vzdy by radsej boli doma nez v skolke? Nasa dcera ma malu rodinnu skolku. byva v nej len od 9 00 do 15 00 napriek tomu by najradsej do skolky nechodila. nema problem s detmi ani ucitelkami. V byvalej sukromnej skolke to mala podobne
Resp. cim je starsia tym viac tuzi nechodit do skolky.
Uvazujem ci je chyba v nej ci v skolke alebo je to mozno bezne alebo proste su take deti co by sa najradsej doma hrali s hrackami kreslili si chodili von na ihrisko ale skolka proste sa im nepozdava. Dakujem
Ja sa jej nečudujem. Tiež som nemala rada skolku. Škola už bola v pohode. Som introvertnejsi typ.
A druha vec…ak jej vieš urobiť pestrý program počas dňa, prečo by jej malo byt v skolke lepšie?
Dcera skolku zboznovala cele 4 roky, prve 2 tyzdne boli take vselijake, potom super. Syn so skolkou 4 roky extremne bojoval. Plac, rev, nervozita, casto to vyustilo az do vracania, ja bez roboty, lebo s nim sa nijako nedalo zo zaciatku, neskor sa mi podarilo aspon aby tam vydrzal od 8-12hod.... teraz je tretiak a lamentuje ze by sa do skolky rad vratil. Dviha mi tlak....
@dennissa16 a vies mi nejako opisat ze preco sa ti skola pacila viac ako skolka? ze co v tom bolo? ja som asi cakapa ze si vekom na skolku privykne a ze tam.bude chodit rada nie ze tam.bude musiet chodit...
ja som škôlku neznášala, syn rovnako, ale chodiť žiaľ musel
@jaond19 a cik myslis ze je sposobeny tento rozdiel? cisto len povahou deti?
Moj syn skolku nemal rad cele 3 roky. Do skoly uz chodil rad.
@11bodka11 a co je to co nemal rad na skolke ale map rad na skole?
Neviem.
Moja dcéra nemá rada škôlku - dôvody...hlučné pobehujúce deti, naťahovačky, hádky...veľka kriku...iný režim...ale je predškoláčka a musí chodiť...nevymýšľa, ide...ale keby mohla, ostáva doma, v tichu, kresliť si, maľovať, hrať sa...
Nas ma 3 a pol a tiez nechodi nejako rad a radsej by bol doma alebo aspon chodil na pol dna max. Na prvy pohlad vyzera ze je v pohode, zahra sa, pobeha, vsetko zje, spi. No nema doveru a nejaky vztah k nikomu tam, ani k ucitelkam ani od detom. Doma sa vie uvolnit , je mu skratka doma dobre a nevidi dovod ist niekam kde to nie je sice zle ale nie je to take ako doma kde je mamka oco a sestra. Tiez vravel ze je tam hluk a vela deti. A vsade su dlho.
Ja mam zas uplne opačnú skúsenosť..nepoznam dieta ktore nema rado škôlku😀Ja som ako malá škôlku tiez mala rada bolo to pre mna normalne a brala som to tak ze každé dieta chodi do skolky a je to miesto kde sa idem hrať s inými detmi.Ale podla toho čo tu citam tak asi sú proste deti čo škôlku radi nemajú..mozno im vadí vela ludi, alebo možno sú niektoré pravidlá prísnejšie ako doma..mozno preferujú program ktory maju doma ako ten v škôlke
Syn 4 roky škôlky trpel, nespaval tam. V škole je rád. Uňho je to tým, že je režimovy. V škole tak vlani ako prvák trpel v družine. Teraz už aj druzinu zvláda.
@earlgrey ano, ten hluk robí veľa. Veľa detí je hypersenzitivnych a nedávajú to.
Jedno moje dieta vystriedalo 3 skolky, do prvej sa naramne a velmi tesil, druhu bral alo najnutnejsie zlo a ked nemusel, vzdy nesiel. Necudujem sa, bol sam 6rocny medzi trojrocnymi🙄🙄V tretej skolke to bolo tak pol na pol, ale dodnes sni o tej prvej skolke. Jeho dalsi dvaja surodenci boli iba v tej prvej a takisto dodnes s laskou spominaju na svoju skolku a ucitelky. Takze podla mojho nazoru je to o pristupe, kolektive, celkovej pohode dietata....
@dollyzv
@danielahamar
No áno, mám doma citlivejšie dieťa, viem to, ale čo narobím. Ona ani na ihrisko nepôjde, keď vidí, že tam je veľa detí a kričia, naháňajú sa, proste ona nechápe prečo to robia 😃 a vysvetľovanie, že je to OK, že sa takto hrajú je zbytočné. Nemá problém sa zahrať s deťmi, ale len s takými, ktoré sú kľudné a nekričia pre nič za nič...Viem, že škôlka je pre ňu ťažká, ale netrucuje, ide tam, hoci len na 4 hodiny, ale ide...
@earlgrey mám 3deti, a 2sú také, že im vadí hluk, dokonca aj ja som taká. 🥱 A stredného som mala dokonca oslobodeného od hudobnej jeden čas na základnej škole 😂 a nemohol sedieť vpredu😁, bol rarita na škole 😅
Tak moja chodila od 2,5 roka a vzdy sa tam tesila od prveho dna..ked bola korona a museli ostat doma mala cerstve 3roky kazde rano bol plac a otazka ci uz ide do skolky. Ked ich v juni pustili do skolky bola hore ozb o 5tej s vykrikom hura skolka ..cez prazdniny chodila do zbernych skolok chcela aby som ju zapisala vzdy. Aj cez zimne prazdniny..naopak do skoly sa jej nechce
@danielahamar Juuj, tak máte to doma pestré...😉 ale povedzme si, kto nemá rád ticho ... 😉
@earlgrey keďže robím s ľuďmi, tak milujem ticho 😂
@danielahamar Chápem. Ja síce nepracujem, som doma...ale dcéra hocí miluje ticho a hluk jej vadí, tak ona rozpráva od rána do večera...nezastaví sa...ale nie je hlučná, proste len ukecaná...takže ticho si tiež užívam 😃
Moja mama robila v skolke, je to empaticka osoba, co ma rada deti a z jej pozorovania drviva vacsina deti chce byt radsej doma. A mam doma take 2 ks 🙂
moj syn ma 4 roky a este nikdy som nepocula “tesim sa do skolky”. neplace,nevadi mu to ale ze by to preferoval nad tym byt doma tak to 1000% nie. a nepredpokladam ze sa toto niekedy zmeni uprimne. mladsi syn uz chodi tiez a ide, aktivity robi, je spokojny ale je to rovnaky scenar ako starsi syn, nikdy to proste nebude ich najoblubenejsia cinnost
Nepoznam dieta ktore by sa vyslovene tesilo do skolky. Deti si len zvyknu ze musia chodit. Mozno 1% deti radsej ide do skolky ako by bolo doma. Ani sa im necudujem. Aj ja by som bola radsej doma ako chodila do prace. Kazdy je rad ked ma volno.