4-ročná už nechce chodiť do škôlky

kavicka12
18. apr 2023

Ahojte ako to riešiť nechať ju doma?Dnes som ju presvedčila že nebudú v škôlke počúvať pesničky tak išla.Boji sa Smejka a Tanculienky atď nechce počúvať pozerať také nič kde sa spieva.Vraj sa niečoho v jednej pesničke zľakla bála a odvtedy koniec.Doma zvykla pozerať ako 3 ročná spievala tancovala .Do škôlky chodi rok.Doma som jej chcela pustiť niečo aby som jej vysvetlila že tam nič strašné nieje začala plakať veľmi ,stále chodí už tri dni zamnou so strachom či v škôlke budú zase pozerať.

mikitilik29
18. apr 2023

@kavicka12 porozprávajte sa s učiteľkou v škôlke že či nevie co sa stalo

patka06
18. apr 2023

Doma by som nenechala, porozprávaj sa s učiteľkou, vysvetli jej čoho sa dcéra bojí a nech sa jej v čase keď ostatné deti pozerajú trošku viac venuje.
Je to podľa mňa len prechodné a dcéra sa báť prestane

katkaseiner
18. apr 2023

Urcite nenechavat doma... ked si zmysli ze sa jej v skole nepaci aj to ju nechas doma? S dcerou sme mali jeden vacsi problem kedy sme vyhladali psychologicku - dieta musi prekryt zlu skusenost dobrou a nepodari sa to ak sa skolke budete vyhybat. Skus si pohovorit s ucitelkou a najdite kompromis, ale urcite ju doma nenechavaj.

nnnuuunnn
18. apr 2023

Toto je dobrá téma 😂 Väčšina detí nechce chodiť do školy, škôlky, a taktiež väčšina dospelých nechce chodiť do roboty. Zostaňme doma všetci. 😂

pribinak
18. apr 2023

Aby sa ti nestalo že slečna začne každú chvíľku používať techniku že sa boji Smejka a tak nepojde do skolky
Treba jej ukázať že tam nič zle nie je, pripadne nech ti ukáže čoho sa boji a treba s niu na tom pracovať aby videli že je to fajn a nemusí sa báť

asined88
18. apr 2023

Mňa celkovo zarazilo, že sa deťom niečo také v škôlke púšťa. Deti zatiaľ v škôlke nemám, idú až v septembri, ale ozaj je to bežné, že im v škôlke púšťajú telku?

januska12323
18. apr 2023

Nepýtaj sa na koni ale v škôlke. Či by nemohli pozerať /robiť niečo iné aspoň kým ten strach prejde.

januska12323
18. apr 2023

@asined88 závisí od škôlky, keď prší v čase vychádzky pustia rozprávky alebo sa hrajú

zuzanapjat
18. apr 2023

@kavicka12 s tým Smejkom a Tanculienkou to môže byť tak, že sa udiala iná negatívna vec, ktorú si jej mozog spojil s tými pesničkami pretože práve boli pustené. Ja osobne by som ju nedala do škôlky, kým by som nezistila o čo išlo, nakoľko učiteľky väčšinou vždy povedia, že všetko bolo okey a nič sa neudialo.

jaskolka
18. apr 2023

Ja osobne veľmi pesničky deťom nepúšťam, nechápem, čo je na tom také zábavné, typu Smejko, Fiha trrlalala a podobne. Syn to párkrát videl u známych, absolútne ho to nezaujímalo, dcéra ani hlavu nezdvihla na to. Keď tak, ľudovky u nás ficia, to majú radi.
No raz som videla v telke nejaky videoklip s Mirom Jarosom, bolo to na akomsi hrade a na styl strašidiel, skákali tam zombici, jedli šváby, vyliezali z rakiev, potom kostra tam skákala... Ako decko by, som sa možno aj ja zľakla...
Ako fakt nechápem význam takých pesniciek a videí, za mňa blbosť.
Opýtala by, som sa učiteľky, či niečo sa nestalo v škôlke, možno bolo to celkom niečo iné a dcéra si to len spojila s tou pesničkou... Ktovie..

yanni
18. apr 2023

@asined88 Neviem, ci je to bezne. Moja dcera v celej skolke telku ani nemaju a ani im nepustaju nijake videa. Pesnicky jasne, ze pocuvaju, aj tancuju aj tanecne "choreografie" nacvicuju, ale ziadne "pphyblive obrazky" im nepustaju. A argument, ze ked prsi....Grrrr deti nam chodia von v kazdom pocasi. To uz musisbyt riadna vychrica a minus 50 a plus 60 aby nesli von. Chodi mi no Montessori skolky.

euka210
18. apr 2023

@kavicka12 to poznam...nas sa zlakol v kostole silneho zvonenia zvonov a potom sa pol roka bal knaza 🤦‍♀️
Postupne to prejde. Treba hodit rec s ucitelkami, co sa asi stalo ak su dost chapave, tak najdete riesenie...bud chvilu nebudu pustat rozpravky, alebo ona bude robit nieco ine vtedy...keslit si, hrat sa...aj malej sa treba opytat, co by bolo pre nu dost bezpecne, aby sa nebala.
Najprv prebrat bez dietata a potom nech jej ucitelky povedia riesenie, aby vedela ze nielen Ty si to povedala, ale aj ony a bude sa citit bezpecnejsie.
Ked bude doma, tak sa jej strach viac zafixuje, ale tiez nerespektovat jej odvovodneny strach tiez nie je dobre...najst teda nieco, co bude pre nu schodne, aby sa zase citila v skolke bezpecne.

thoughtfulweirdo
18. apr 2023

Nie, nenechala by som ju doma, ale ani by som nad tým len tak nemavala rukou a nevliekla ju tam nasilu. Dieťaťu by som povedala, že zostať doma nie je možné, do škôlky musí, takže musíme spolu vymyslieť, čo by jej pomohlo. Je otázne, či by učiteľky boli ochotné kvôli jednej prestať všetkým púšťať pesničky, asi skôr nie, takže treba vymyslieť niečo, čo by jej v tom momente pomohlo ten strach zvládnuť. Hračka z domu, iná samostatná aktivita, nejaký vopred nacvičený rituál, trebárs zapchatie uší a skákanie na ľavej nohe? Pre mňa najlogickejšie a najjednoduchšie riešenie je v škôlke dohodnúť, aby v čase púšťania pesničiek mala dovolené sa ísť schovať do spálne/kúpeľne/šatne.

svetlonos
18. apr 2023

@yanni
ta je super, len je drahaa nie je vsade 🙂

svetlonos
18. apr 2023

Inak podla mna tiez bordel, ze v skolke pustaju rozpravky. Kokos, to mi babysiteta aj doma moze robit telka!
Aj ja malemu obcas nieco pustim nav20-30 minut (som chora napr= mam horucku, nemam hlas) ale vidim, ze to nerobi dobrotu.Teraz uz dlho nepustam. Kurňa ale v skolke, to uz tym ucitelkam uplne sibe!