Chcela by som sa s vami podeliť s malým problémom. Presťahovali sme sa do nového domu a malá strihne na susedov a na každého kto ide okolo aby ho zavolala na návštevu. Už mi je to niekedy nepríjemné, keď začne vykrikovať na ľudí čo idú okolo a začne im rozprávať, ako sa voláme a že bývame v novom domčeku, nech idú ku nám na návštevu.. Alebo keď sú susedia na ulici, tak sa chce ísť ku nim hrať resp. na na návštevu.... Už som jej to veľa krát vysvetľovala, že sa nepatrí chodiť k cudzím ľuďom na návštevu, ani ich zvolávať ku nám.. Alebo keď idú nejaké deti okolo, tak normálne musím niekedy zakročiť, lebo by ich priviedla fakt do domu... Ja nemám nič proti tomu aby sa hrala so susedovými ďeťmi aby prišli ku nám na návštevu, lenže to nejde zakaždým.. Poraďte mi ako ju od toho odnaučiť lebo už sa desím toho, že bude niekto na ulici keď prichádzame domov..
@laila22 moj to robi tiez. ale uz to nie je az take caste. Nemaju odhad koho smie zavolat a koho nie. Akurat vzdy vysvetlim ze nesmie kazdeho volat na navstevu. Neviem ci sa da urobit nieco viac. Ale oni to raz pochopia. Dospeli sa ti nenasackaju do domu zato ze ich cudzie dieta pozvalo.
Len u nas to suvisi s jeho chorobou ze mu take veci nezapinaju. Preco to robia zdrave deti netusim ale myslim ze je to rovnake u vsetkych. Maju radi spolocnost a chcu im ukazat co vsetko doma maju len ich hlaavicka nechape odkial pokial
@xlucia a ako si to zatrhla? Ja nedovolím, aby sem vláčila deti... Nadrzovku poviem, že máme robotku, alebo, že niečo ideme robiť...😀
@bambi2 do školky chodí a deti jej chýbajú, je jedináčik a zrejme aj zostane aj ked by som jej súrodnca dopriala najviac na svete. Niekedy mi hovorí, maminka podme do obchodu a kupme si babatko..🙂 Take dievcatko, setricku.
@katy1979 dospelí nie.. Ale stalo sa mi aj to, ze malá zavolala, druhu susedku ked boli vonku, nech idu pozret domcek... Tak som ju zavolala, lebo mi to bolo trapne este sme tu nebyvali a kazdy si rad pozrie novy dom.. Ale ja nemam potrebu, teraz volat vsetkých susedov, jej podte sa pozret ako mam porobene..😀 Mna tiez nikto nevolal a vsetci tu maju nove domy..A byvaju tu dlhsie ako ja.
@laila22 mozno uz trenuje na žúrky v puberte..., ale nie, teraz vazne.. Patri to k veku. Moja starsia dcera tiez pozyvala pomaly celu skolku. musela som jej dookola vysvetlovat, ze k nam moze pozvat iba tych, s ktorymi sa pozname a navstevujeme. Cize rodina, jej najlepsie kamaratky s rodicmi, rodinní znami.. Mozno to bude chvilu trvat, ale treba o tom stale hovorit a ukazovat na prikladoch, tak ako si hovorila. Ani vy nechodite k susedom...
moj starsi syn pozval svojho casu na svoje tretie narodeniny celu ulicu - resp. kazdeho, koho pocas prechadzky stretol. Bola by to paradna zabava - na ulici byvaju vacsinou dochodcovia. A zostalo mu to dodnes. Ked niekoho stretne, kto mu je sympaticky, hned ho pozyva k nam 😀
Jaaaj bud rada, moj maly navstevy otaca vo dverach, ze chodte prec. A pocas navstevy sa stale chodi pytat, kedy uz odidu... A nikomu nedovoli si ani sadnut, lebo to je iba maminkin a Tomaskov gauc. To sa vysvetluje horsie 😅 😀 Nastastie sa to lepsi, lebo pochopil, ze mu z kazdej navstevy kvapne aspon nejake to kindervajce 😀
@laila22 - u nas su stale nejake deti, aj spontanne, rovno zo skoly, ide hannah, eli, gemma, dopln vhodne ku nam.... ja som si uz zvykla... som radsej, ze sa ona zabavi, ved su aj tak v herni ci v detskej a dat +1 dietatu jest zasa prezijem. Pravdu moja mala je tiez strasne moc kade-tade po kamaratoch aj cez vikendy, miluje to, ono ja ju chapem, urcite hry sa daju hrat len vo dvojici a moj maly este neni partak na vsetky hry.
no ja mam opacny problem, moj 5-rocny sa vsade nuka 😠 prva otazka, ked pridem pre neho do skolky je, ci nejdeme k Petkovi? Jankovi? atd. 😠 😠 pravdaze to hovori za pritomnosti inych rodicov.
Uz neviem ako mu to vysvetlit. Spolocnost mu podla mna nechyba, doma su dvaja a chodievaju k nam aj ine deti, so susedmi sa hraju pri plote, prehadzuju loptu a ine...
@laila22 no bud rada....fakt.Moja dcera je taka hanbliva ze ked ide okolo nasho domu kamoska zo skolky ani ju neodzdravi 😒 Ja by som jej dopriala spolocnost deti ked ju potrebuje,samozrejme vtedy ked vam to vyhovuje a ked nie tak sa vzdy da vysvetlit ze teraz nie lebo.........Ja by som bola rada keby moja dcera bola taka odvazna a ukecana 😉
@anielicek26 no ja s tym problem trosku mam ked pridem utahana domov z prace o 17:30, niekedy aj neskor aby mi sem v zápätí prišli deti z ulice ktoré ani nepoznám.. Nemám problem so susedovými detmi ked je na to vhodný čas a nemám problém im ani uvarit krupičnú kašu, puding, či inú dobrotku... Iba ma obtažuje to zvolávanie cudzích...
@petusko to poznám... 🙄 😀
@zeleny_cajik taaak som sa uprimne zasmiala na tvojom prispevku 🙂
u nas je to asi tak, ze ma momentalne take obdobie, ze sa vsade pyta, ale zass aj pozyva..uz mame poradovnik,kto kedy k nam pride. inak bezne mame plny dvor deti, v lete prazdninovnikov, raz k nam prisla kamaratka starsej dcery na vikend a ostala skoro 3 tyzdne 😀
ak sa seti vedia spravat, preco nie.. aspon je veselsie..
ale k uvodnemu prispevku: podla mna to prejde..proste len vysvetlovat dokola, ako kvantum inych veci 😉
@laila22 ahoj, presne toto robila/robí aj naša Viki🙂...a to bude mať už 6 rokov....tiež chodí do škôlky, ale skrátka má veľmi rada spoločnosť a tak už ráno, keď ju vediem do MŠ vyjednáva, kto by k nám dnes mohol prísť na návštevu😀...a už sa mi párkrát stalo, že som prišla z práce (úplne grogy...) a doma ma vítali namiesto dvoch mojich detí ešte ďalšie dve susedovie dievčatá a dvaja chlapi (môj muž a sused - otec tých dvoch dievčat...)...inak, u nás na toto nezaberá nič iné, len priamo povedať, dnes sa MI to nehodí a dohodneme sa na iný deň ...a prevdaže, keď chcem, aby to naozaj "zobrala" na vedomie, tak to (ten termín) musím dodržať ...a najlepšie je, keď sa sama pozýva k niektorej spolužiačke na návštevu a samozrejme aj spolužiačka ju volá a ako naschvál - ja mám v pláne úplne niečo iné...len prevrátim oči (aj s mamičkou dotyčnej spolužiačky) a vysvetľujem našej "ofučanej a trucujúcej" slečne, že "ako sa veci majú"...
a aby to nebolo také jednoduché, už s tým pozývaním k nám na návštevu začína aj náš malý Števi - Vikinkin braček 🙂
hm, tu ťažko radiť, asi sa zamedziť úplne tomu nedá. len sa snažiť vysvetľovať, že domov si vodíme len rodinu, priateľov v ojedinelých prípadoch, takisto vysvetliť, že ak idete vonka, tak preto, že tým pobytom na čerstvom vzduchu si zabezpečíte to, že budete zdravší a preto sú tam von aj iný ľudia a nemali by sa volať dnu.
takisto je to aj o tom, že deti majú doma kopu hračiek a von sa nudia, preto by bolo dobré ukázať im nejaké hry čo môžu hrať vonka, prípadne kúpiť nejakú takú hračku čo bude práve na to, ked pôjdu von, prípadne kúpiť tiež nejaké hračky s ktorými by sa mohli zahrať vonka aj s ostatnými deťmi.
@laila22 podla mna jej chybaju deti.. chodi do skolky??