4-ročná dcéra nemá skoro žiadne kamarátky

6botka6
25. sep 2023

Ahojte. Dcerka takmer 4 rocna nema ziadnu dobru kamaratku. V skolke sa s niekym hra len vynimocne, vsimla som si, ze deti ju aj odmietaju :( ale ja neviem preco. Je mila rozumna, len velky introvert. Tazko sa zaraduje k ostatnym. Ako jej pomoct? Ona by tak velmi chcela, len nevie ako na to :( obcas je aj ona odmietava voci cudzim detom, boji sa. Ale so spoluziakmi by sa kamaratit chcela. Chcela by taku tu pravu kamaratku, na ktoru sa vzdy tesi. Mate niekto doma take dieta, zlepsilo sa to vekom?

luccija
25. sep 2023

@6botka6 popros učiteľku nech ju trocha posunie k deťom zapojí do hry...v škole sa viac otuka neboj sa

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominikamacakova
25. sep 2023

Ak chce kamarátov tak nie je introvert, ale hanblivá a to je rozdiel. Asi treba popracovať na sebavedomí. Moje dieťa je extrovert a až moc sebavedomá. Jej sa niektoré deti až boja 😬 A ďalšia vec, ešte je moc malá, moc s ňou nerieš takéto veci a hlavne sa netvár sklamane, alebo neštastne. Deti sa vedia zahrať aj samé a určite majú v škole aj spoločné aktivity.

6botka6
autor
25. sep 2023

@monsterablue ona aj vie oslovit dieta len potom to akoby stroskota na tom ze ona len stoji nevie sa akoby zacat hrat

6botka6
autor
25. sep 2023

@dominikamacakova ano do aktivit sa zapaja a rada nastastie. Ja sa snazim byt v pohode ale je to tazko. Problem je vonku na ihrisku ked sa spoluziaci hraju spolu a ju nezoberu medzi seba tak to skonci placom. Kto nezazil nepochopi :(

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominikamacakova
25. sep 2023

@6botka6 tak ju vezmi od nich a hrajte sa spolu, to príde časom, že si nájde kamarátky. V živote stretne ešte veľa ľudí, ktorým nebude sympatická, ale to je v pohode. Keby sa stretla s mojou dcérou tak ona by sa s ňou na 100% hrala. Ona je ukecaná za desiatich a vôbec by jej nevadilo, že tvoja nevie čo povedať 😀

salamistka
25. sep 2023

Zmení sa to k lepšiemu, neboj sa...ako prvý krok sa u mňa osvedčilo zavolať deti na hranie k nám domov, v domácom prostredí sa tvoja dcérka viac osmelí a v prípade potreby môžeš zasiahnuť...a na striedačku potom zober svoju malú k iným deťom domov, dohodni sa s rodičmi.

kkatka22
25. sep 2023

Ja som bola rovnaká 🙂 v škole sa to zlepšilo mala som kamošky stále.Podla mna je to tak ,že musia sa tie deti snažiť ,,získať si ju,,nie ona ich lebo ona nevie ako(a ani ja)proste ja to neviem dodnes stále tažšie zapadnem do kolektívu pritom som len obýčajný človek ale asi nieco robím zle alebo som nesympaticka neviem 🙂

6botka6
autor
25. sep 2023

@dominikamacakova vacsinou to tak aj je ze sa s nou hram potom ja a mne to nevadi len uz potom vzdy zostane uplakana a bez nalady

6botka6
autor
25. sep 2023

@kkatka22 uplne akoby si o mne pisala a o mojej dcere tiez. Tento komentar to presne vystihol 🙂

misana84
25. sep 2023

@kkatka22 aj ja som taká… moja dcera opak.. ona sa kamosi s každým… nechápeme s mužom po kom to má…

zuzinka888
25. sep 2023

A naozaj to chce ona, alebo ty? Memas pocit ze byt introvertom je " zle"? Ja som tiez introvert a neznasala som ked mi mama dohadzovala kamosky, ci nutila ma chodit na kolektivne kruzky aby som si nejake nasla. Moje intro dusa vtedy trpela.

minutka
25. sep 2023

Skus pozvat nejaku kamosku zo skolky zahrat sa k vam domov

taga
25. sep 2023

V tomtl veku deti este nie su schopne riesit nejake kamaratsvta ako ich pozname... hraju sa chvilu s jednym chvilu s druhym,neviem co riesis

ivanakaka
25. sep 2023

@6botka6 ja som deti volala k nam domov

laurikalalinka
25. sep 2023

@6botka6 skus ju vziať na ihrisko medzi iné deti,choďte na ihrisko kde nebudú jej deti zo škôlky.

prasiatko30
26. sep 2023

Hmm po 3r co ste pravdepodobne moc nesocializovali/nestretavali sa s inymi detmi na takej baze aby mala moznost si precvicovat ako sa hrat s detmi, ako ich oslovit ako s nimi spolunazivat zrazu chces aby sa dieta tieto zrucnosti naucilo za 2 tyzdne 🤔este k tomu ak je hanblivejsie.

tanyag
26. sep 2023

Poznám 🙄 a viem, aký pocit to je pre rodiča, tiež mi to zo začiatku nebolo jedno, ale naučila som sa nepripúšťať si to k srdcu. Sú to malé deti, pokiaľ sa tvoja neosmelí, bude to ťažké. Moja bola taká v 3 rokoch a o rok na to sa zmenila tak, že teraz je ona tá, ktorá behá za každým dieťaťom na ihrisku. Občas vidím, že to aj tým deťom vadí, veľakrát jej deti povedali, že nie je ich kamoška, že sa s ňou nechcú hrať, veľakrát mi to zovrelo srdce, veľakrát bol plač z jej strany ale vysvetlila som jej, že nie každý musí byť jej kamarát a nie každý sa s ňou musí hrať..že ak niekto nechce, tak nechce, donútiť ich nikto nemôže. Takto to je aj u nás dospelých, nie každý nam sadne. Veľakrát sú otázky PREČO, PREČO, PREČO. Stále vysvetľujem a posúva nás to dopredu. Teraz ak sa s ňou niekto nechce hrať, vezmem ju, poviem, nech sa ide hrať s niekym iným, nahnevá sa, to je jasné, ale musí to spracovať, musí sa naučiť, že deti sú rôzne.
Ja sa stále zapojím, vymyslím nejakú zábavu a potom pribehnú aj tie deti, ktoré sa s ňou hrať nechceli a zrazu sa všetci spolu pekne hrajú.
Ale ak je hanblivá a veľmi k deťom nejde, tak len vyčkať, kedy sa osmelí.

miska1145
26. sep 2023

Moja neter v škôlke nič pred nástupom do školy si našla kamrátky a kamrátov a boli taká partia. V škole 1 a 2 ročník mala 2 alebo 3 kamarátky a kamarátky sa o ňu hádali že s kým sa bude hrať v 3.ročníku nič lebo 1 odišla tá 2 si našla kamrátku a tá 3 len niekedy sa jej niečo opýtala inak išla ku niekomu inému tá jej spolužiačka sa vie pripojiť ku každému len ukrajinky v 4.nič len tiež ukrajinka teraz je piatačka a na whatsappe si vytvorili takú triednu skupinu kde si píšu a snaží sa zapájať z tej triednej skupiny má aj na nijakých číslo tak si píšu hovorila mi ešte že poprosila večer to dievčatko aby jej niečo vysvetlila alebo keď jej niečo nešlo a to dievčatko prišlo k nej v škole a začalo vysvetľovať uvidíme ako to bude ďaľej 🙂. Tvoja dcérka je šikovná že sa zapája a nevzdáva to v škole si určite nájde kamarátky 🙂