4,5 ročnému chlapčekovi sa zmenil hlas

ivetka2007
13. jún 2012

Asi pred 3 tyzdnami som si vsimla, ze malemu sa zmenil hlasok... Myslela som si, ze ma chytene hrdielko, ale nemal teploty ani sople, tak som to nechala tak...Potom sme mali kiahne a nesriesila som to, Potom som si povedala, ze mozno od studeneho (zmrzlina, nanuk), ale uz to trva 4 tyzden. Proste sa mu zmenil hlas, zhrubol mu... Je to vo veku 4,5 roka mozne??? A normalne??? Stalo sa vam nieco podobne?

ematko29
16. jún 2012

nevviem či to je normálne,ale pre istotu by som to konzultovala s detskym lekarom ,amyslim ,že by mu bolo dobre navštíviť endokrinologa.

kveta
16. jún 2012

@ivetka2007 okrem endokrinologa aj ORL..

ivetka2007
autor
16. jún 2012

@ematko29
myslis, ze by to mohlo mat suvislost so stitnou zlazou? to ma nenapadlo....
@kveta
a nepoculi ste o nejakom konktretnom pripade u dietata takeho maleho veku?

karamel
16. jún 2012

mohli by to robit aj krcne mandle

ematko29
16. jún 2012

@ivetka2007 no ak to nieje chorobou tak to môže byť hormonálny problem,kedže ked chlapcom v puberte zhrubne hlas tak ide tam samozrejme o hormony ktoré sa menia.môže sa stať že by prislo k takemu vykyvu aj u mladších chlapcou ,ale myslim ,že 4,5ročny chlapček je velmi malý amôže to byť problem,ale podla mna to tak nebude skôr naozaj najprv toho ORL treba navštíviť možno bude problém tam,najskor si myslim.

kveta
16. jún 2012

@ivetka2007 Ematko29 to vystihla.. moze to byt aj stitna, aj testosteron, aj vyrazka kiahne na hlasivkach, banalny uzlik na hlasivkach, novotvar na hlasivkach, problem v nadoblickach, semennikoch, mozgu.. proste pricin moze byt vela a treba tu pricinu najst..

carmella
16. jún 2012

aj nas maly mal kiahne atiez sa mu zmenil hlas ale uz je to ok a trvalo to mesiac

ivetka2007
autor
16. jún 2012

@carmella
vazne ? a uz je ok? vratil sa mu hlasok nazad ? nam sa to stalo vlastne niekedy vtedy ked mal tie kiahne, takze to naozaj moze suvisiet. alebo to bude suvisiet s hlasivkami....
@ematko29
pockam teda este asi tyzden - dva a ak sa to nezmeni, zajdem najprv za detskou spytat sa a potom na ORL...
@kveta
endokrinologa si necham az na koniec, ked ORL bude ciste...

carmella
16. jún 2012

ano uz je ok . pockaj este tyzden a uvidis.. ked sa to nezmeni tak zajdi za doktorkou ,, Ps:: Potom daj vediet ako ste dopadli .. drzim palce 🙂

denisocka
16. jún 2012

@ivetka2007 my sme dnes boli na ORL,tiez som si myslela,ze maly je zachripnuty,a teraz akoby mutoval. krčny mu zistil uzliky na hlasivkach

denisocka
16. jún 2012

@kveta myslíš ze je uzlik banalita?

kveta
16. jún 2012

@denisocka Ako ktory uzlik.. niektore staci odoperovat, ine cloveka zabiju.. to si potrebovala pocut?

ivetka2007
autor
16. jún 2012

@denisocka
a aku liecbu vam lekar navrhol ak sa smiem spytat? je to vazne? resp. moze byt taky uzlik vazny?

ivetka2007
autor
16. jún 2012

@carmella
jasne, ze dam vediet, ale mozno pojdem aj skor k tej lekarke ako tu citam o tom, ze by to mohli byt uzliky na hlasivkach alebo este aj nieco vaznejsie...

denisocka
16. jún 2012

@kveta no ... ani neviem čo som chcela pocut 😒
@ivetka2007 kazal ist a foniatricke vysetrenie,syn vela krici,spieva a furt hovori,takze by mal byt viac ticho a naucit sa normálne hovorit a pouzivat hlas . viac zatial neviem

ivetka2007
autor
16. jún 2012

@denisocka
no nic... precitala som si aj tvoju dalsiu temu a v utorok frcim k lekarke... snad to bude ok...diky..

ivetka2007
autor
21. jún 2012

@denisocka
ahoj.. dnes som bola u lekarky a povedala mi presne to iste... pre mna to bol sok, nikdy by som si nemyslela, ze moje dieta vela krici... ved som jeho matka a som si to nevsimla??? dnes som ho zacala pozorovat... doktorka s nim viedla rozhovor o vselicom moznom,akonahle prislo rec na oblubenu rozpravku, zvysil hlas a uz sa nevedel utisit...proste keds a tesi a hovori o tom, co miluje tak krici... aj vtedy ked si vynucuje moju ci hocikoho inu pozornost... a v podstate, ked to tak zhrnieme, krici skoro stale... uzliky zatial nemame, ale sme na najlepsej ceste sa k nim dopracovat... ☹