3ročná dcérka. Ako na pocikávanie v spánku?

hausknechtova
3. nov 2011

Potrebujem radu mam 3rocnu dceru ktora este spava v plienkach cez den sa pekne pita a vydzi aj dlhsie necikat no ked zaspi tuhsie sa pocika teraz sme zacali chodit do skolky a zatial to tam toleruju no bojim sa ze mi povedia ze tam nemoze chodit velmi rada chodi do skolky a dohovaranie nepomaha poradte mi prosim dakujem

mamabiba
3. nov 2011

@hausknechtova nehoda sa občas stane. Skús sa s učiteľkami dohodnúť, nech ju dajú vycikať tesne pred spaním a nie, že sa jej nechce, ale že musí skúsiť. Večer som odplienkovala tak, že som ju okolo 23.00h ešte dala jemne na nočník vycikať, ale nepreberala som ju a postupne si na to zvykla a ako rástla a bola väčšia sama sa naučila. Ukáž mi dajakého dospeláka, ktorý sa v noci pocikáva 😀 😀 😀 . Naučia sa to všetky deti, iba niekomu to trvá dlhšie a niekomu kratšie. A nepoznám taký prípad, že by kvôli pocikávaniu v spánku vylúčili dieťa zo škôlky. U nás, keď staršia chodila do škôlky boli dvojčatá, ktoré sa pocikali skoro každý deň a učiteľky to neriešili, dali mamičke vyprať povlečenie a bolo.

dankadina
3. nov 2011

no to máš dobre že ti to tolerujú u nás by ju ani do školky nezobrali

cuchre
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katy1979
3. nov 2011

@hausknechtova zavisi od skolky. u nas napr. prvy den plienku dali kto potreboval a potom uz nie. len kazali priniest podlozky a tie deti sa naucia. a nehoda sa stane aj odplienkovanym

skvele
3. nov 2011

@hausknechtova ja som syna oducila od plienok po 2 rokoch. Na noc to bolo trochu tazsie odnaucit. Maleho som dala najprv vycikat pred kupanim a potom znovu pred spanim. Cize 2 krat v kratkom case. Prvy mesiac az dva boli nehody. No co, vymenili sme v noci vsetko a spal dalej. On sa na to strasne hneval, ked sa mu to stalo, tak si myslim, ze sa aj snazil. Zo zaciatku som ho zvykla aj v noci budit, ked si zacal pomrnkavat. Velmi sa mu nechcelo, ale musel. Teraz nam uz spava celu noc bez cikania. Vynimocne sa ide vycikat, iba ked vecer toho vypije viac.

tinki
3. nov 2011

@hausknechtova No aj ja som mala takýto problém. A dosť som si o tom pozisťovala. Takže cikanie je neurologický problém a nemá sa dieťa nútiť..do toho, aby sa prestalo pocikávať. Príde to samo. Do 4 rokov, je to ok a normálne. Ja som sa tiež hanbila a keď som sa porozprávala s učiteľkou, tak mi povedala, toto: Tak čo ste, netrápte sa, veď to je do 4 rokov normálne. My sme na také veci pripravení. Detičky mali pod plachtičkami podložky a keď sa niečo stalo, tak sa stalo. A predstav si, po pol roku už žiadne nehody neboli. Nestresuj, bude dobré..

gabika7706
3. nov 2011

@hausknechtova moja dcera nastupovala do skolky ako 3,5 rocna s plienkou na spanie, dohodla som sa s ucitelkou, ze si Katka sama oblecie na spanie tie plienkove nohavicky, pre istotu (takze to ucitelky nezatazovalo...) Po tyzdni mi ucitelka plienky vratila, ze ich Katka nechce, lebo ani ine deti nemaju..tak sme asi 2 tyzdne mozno 3x v tyzdni prali pradlo...ale potom to prestalo, obcas sa stala nehoda, ale naozaj len obcas. Ked uz teda spala v skolke bez, skusili sme aj na noc doma bez plienky, ale to trvalo dlhsie, mozno tak okolo 4 rokov, nakoniec sme ju zacali davat o 23tej pisat, potom vydrzala az do rana, doteraz sa vlastne sama priblizne o tom case budi a ideme pisat. Vsetko ma svoj cas, nic netreba robit nasilu a toto zvlast nie.

babul83
3. nov 2011

@hausknechtova My sme zobrali podložku. Dávajú mu to na plachtu. A učiteľky ho dávajú cikať tesne pred spaním. Našťastie sú zlaté a ochotné, tak som im vďačná. Jedna mi povedala, že ale nemám čakať zázrak, keď mu na noc dávam. Že on v tom má chaos, keď mu cez obed nedám a na noc dám. Že treba úplne prestať s plienkami. Tak sme prestali. Ale aspoň raz v noci ho musím dať cikať, aby sme ráno neplávali. :D Len zaujímavé je, že doma sa mi cez obed nikdy nepocikával, ale v škôlke áno, tak asi tam bol viac unavený a mal tuhší spánok. Upravilo sa to tým, že sme mu aj na noc prestali dávať.... Tak možno aj vám to pomôže. Ale je to veľmi individuálne.

e_z
10. nov 2011

Pocikávanie sa v spánku u 3 ročného dieťaťa je v poriadku. Treba to riešiť s urológom po 5. roku. Dovtedy je to v poriadku a urolog ta akurat vysmeje. Skoda len, ze v niektorych skolkach to nerespektuju.
V každej škôlke to riešia inak. Niekde plienku povolia, niekde nie. Niekde chcú jednorázové podložky a inde nepovolia. Ak plienku nepovolia, tak sa priprav, ze budes vela prat a ze pomoze len to, ze dcerka dozreje. Dohovaranie a krik rozhodne nepomozu.
Ak by si ucky nedali povedat, tak by som sa s dietatom vypytala k urologovi, aby mi dal papier do skolky, ze je to normalne.
Lepsie mozno je ucky predbehnut a ist na to pozitivne, ze dcerka velmi rada chodi do skolky, ale este nedozrela na spanok bez plienky a ze asi by bolo lepsie, keby jej na spanok plienku davali a hned by som navrhla, ze by si dcerka nosila taku natahovaciu gatkovu, ktoru by si sama obliekala a vyzliekala. Bolo by to menej stresujuce pre dieta a im by odpadla praca s pocikanym dietatom.
Dobre vybavte

janka_pn
10. nov 2011

@hausknechtova aj moja ma este plienky, ale len v noci. myslela som, ze sa bude aj v skolke, ale tym, ze tam piju menej ako by som jej dala doma a tesne pred spanim idu cikat, tak to tam tu hodku a pol poobede vydrzi bez pocikania sa. inak som videla, ze davaju niektorym detom podlozky, ako tu uz dievcata predomnou spominali...