Ahojte mamicky. Moj syn dnes nahanal maleho vrabca,ktoreho nakoniec zaslapil. Mam z toho traumu a nechapem ci nieco taketo je normalne urobit. Boli sme vonku a zacala nahanat toho vrabceka. Upozorbila som ho nech ho neha na pokoji lebo sa ho ten vrabec boji a aai nema mamicku a nevie este lietat. Vzala som si z vaku vodu na pitie,pozriem na neho a on ho drzal vo vzduchu za nohu a slahol ho o zem a stupil na neho. Prpsim Vas moj syn ma 3 roky a je to normalne slusne vychovane dieta,ktore nikoho nebije vonku a poslucha. Neni hyperaktivny ani neublizuje nasmu psovi. Prosim vas ako si mam definovat toto spravanie. Ked som sa ho opytala preco to spravil povedal ze nechcel som. Samozrejme som ho vyhresila ale som z toho v soku .
@pribinak pozerala som sa lebo ma vzivote nenapadol takyto scenar. Bola to sekunda co som sklonila hlavu , vzala mu vodu a isla po neho vsak sme sli domov a spravil toto. Zase ma tu neposudzujte . Vychovavam ho najlepsie ako viem a niesom z tych matiek ktora je na telefone alebo sa nehra so svojim dietatom
Ja nechávam deti naháňať malé vrabceky. ( Teraz ich máme pred bytovkou dosť ) poviem nech sa pozrú nech ho nevyplatia a vediem ich preč.
Nevravím že zle vychovávať svojho syna ale určite by som ja svoje deti nenechala nahat malé vrabca.
Inak je malý uplne zdravé dieťa? Žiadne problémy v správaní? Ja by som zašla za psychológom nakoľko je toto veľmi agresívne správanie len 3rocneho dieťaťa
Suhlasim s napisanym vyssie. Dcera ma 3 roky, obcas ma take pohnutky, ze slapnut macke na chvost a smeje sa na tom, ale vzdy jej to zakazem, vie, ze ju to boli. Ak aj napriek prisnemu upozorneniu chce pokracovat dalej, tak ju okamzite zdrapnem, odtiahnem dalej a vysvetlim este raz. No nvm si predstavit, ze by nejake male zviera zabila 😐 podla mna to nie je celkom v poriadku, musi si uz uvedomovat, ze tym velmi ublizi. My sme napr.minuli boli pozriet malinke kuriatka, dcera ani nemala potrebu sa ich dotknut a maly 1,5 r ich chcel chytat do rucky, ale som mu to nedovolila, pekne som mu povedala, ze moze len prstekom pohladkat, ved male decko ublizi, aj ked nechce, nieto ked chce. Ze na neho slapol, to urcite urobil zamerne a jeho odpoved je ozaj nedostacujuca. Niekedy v sebe maju deti agresivitu, ktoru musia prejavit a ani nevedia preco. Ale ty si tam od toho, aby si ho ukocirovala, nerozumiem, preco si nezakrocila okamzite, jednak by som nikdy nenechala chytat deti volne zijuce zvierata kvoli ich bezpecnosti a za druhe vrabcek na to doplatil, aj ked vypadnuty z hniezda asi bol uz aj tak odsudeny na smrt...
Nevidel nejaku rozpravku?
Mojej kamaratky synček tiež raz dolapil kuriatko a hodil ho o múr. Taktiež boli v šoku, mierumilovne dieťa, nikdy sa nebilo. Nakoniec zistili, že v jednej rozpravke, čo mu babka púšťala cez internet bola scéna, kde iná postavička tresne kuriatko o stenu, ono sa hneď pozviecha a zasmeju sa na tom a príbeh pokračuje. 🤦 Tak malý to chcel vyskúšať, či to tak skutočne funguje...🙈🤷
Potom mu už vyberali čo mohol pozerať a vysvetlili mu, že zvieratká sú živé tvory, že na ne treba dávať pozor.
@dancul142 tu ta "zozeru" aj s topankami, skus napisat sem https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna... odpoveda psychologicka, ktora ma v tomto smere vzdelanie a nebude odsudzovat, ale radit 😉
@zooeynka ano povedala som mu ze co spravil, ze to toho vrabceka bolelo a teraz isiel do nebicka. Ze sa to nerobi a vsetko okolo toho co tu pisete. A neprejavil ani slzu. Proste mi povedal ze nechcel a isiel sa hrat sam s plastelinou. Vidim na nom ze je smutny a vie ze spravil zle a uz aj spi lebo si sam lahol.
@dancul142 vždy boli menej citlivé deti a naopak aj deti precitlivene. Ja som napríklad doteraz nepochopila, prečo rodicia dovolia deťom naháňať mestské holuby. Deti z toho majú asi radosť, rodicia to neriešia... moje deti toto nikdy nerobili, ani by som im to nedovolila. My sme holuby vždy kŕmili, nikdy neplasili krikom a naháňanim.
Takže na tvojom mieste by som názorné synovi ukázala, že vrabceka nakmite, popozerate na neho, ale nebudete ho naháňať. Treba ho nabudúce stopnúť v roztopasi rázne, vidíš, že milým slovom nestačí.
Ja keď som bola mala, a to sa fakt za to strašné hanbím, a nieje to sranda, odtrhavala som lucnim koníkom nohy, mačku som raz točila za chvost. Dodnes neviem a nechápem prečo som to robila, rodičia nám vtedy nestali za zadkom ako to je dnes,proste som sa sama hrala na tráve za domom. Dnes by som žiadnemu zvieraťu neublížila, a aj moje deti k tomu vediem. Každé trojročné dieťa je inak vyspelé a nemyslím si že paušálne vie každé rozoznať následky svojho konania. Dôležité je,že si to synovi vysvetlila a snáď sa to nebude opakovať. Ale určite by som si ho všímala, a ak bude mať ďalej takéto správanie, treba navštíviť psychológa
@maciatkoe dakujem za nazor lebo ste tam stali. Takze dedukujte svoju story po svojom. Prisla som po radu nie pocuvat o tom kto kde ako urobil chybu. Viem ako zijem svoj zivot a ako vychovavam dieta. Takze ak som z toho v soku nepovazujem to , ze som mala hlavu sklonenu za svoj preslap.
@slniecko77 napisala som. Dakujem pekne za radu
@dancul142 ja sa nevyjadrujem už k tomu čo sa tu deje a píše. Ja mám tri deti a rozhodne nemám čas byť každému za zadkom a sledovať čo robí. Snažím sa ich vychovať k maximálnej zodpovednosti, aby sa nespoliehali na to,že matka vždy zakročí a potom sú total stratení vo svete. To čo sa vám stalo bola jednorazová záležitosť zatiaľ, tak nechápem načo tie hikanice že čo a ako.
@dancul142 ahoj, nemusi to nutne znamenat, ze tvoj syn je buduci vrah. Mozno to naozaj videl niekde v rozpravke a tak skusil s vtacikom tresnut o zem. Ja ked vidim niektore sceny v tych modernych rozpravkach, rozum sa mi zastavuje. Podla mna to neurobil s cielom ublizit, len si asi neuvedomil nasledky svojho konania.
V ziadnom pripade nechcem ospravedlnovat jeho spravanie, ale jednoducho si to v danej chvili mozno neuvedomil, ze tymto spravanim moze sposobit az taketo zlo. Ja to vidim na synovi, je sice o nieco mladsi ako tvoj, ale casto kona zbrklo a bez rozmyslu. Od toho sme tu my, rodicia, aby sme sa takymto situaciam snazili zabranit.
Co uz, stalo sa... synovi treba dorazne vysvetlit, ze toto sa robit nesmie. Casto mu pripominaj, ze aj zvieratka to boli, aj rastlinky, ak s nimi zaobchadzame zle. Je fajn, ze prejavil aspon trochu ľútosti a ze je z toho smutný.
@dancul142 ked pises na verejne forum musis cakat aj odpovede, ktore sa ti nepacia ...skus napisat do tej poradne a trosku viac ostrazitosti, hned zakazat sturat do zvieratiek, ak neposluhne razne ho zobrat od zvierata prec, aby sa to neopakovalo... ak budes vidiet, ze syn je opakovane zly voci zvieratam, pripadne ludom treba to isto riesit ci uz s pediatrickou psychologom
@dancul142 inak, moja teta, ked bola vo veku tvojho syna, zahrdusila ma dvore 4 kuriatka. Dodnes sa tato prihoda v rodine spomina. A je to zena s velkym srdcom, ktora keby mohla, cela by sa rozdala a nie je schopna ublizit ani muche.
@diewcatqoo keby sa to stane nam dnes a napisem to sem uz je tu asi aj markiiiza
@dancul142 jednoducho, stane sa. Obcas staci naozaj okamih, clovek dieta neustriehne a stane sa hocico. Ak by si badala este niekedy v buducnosti u syna nejaku agresivitu voci zvieratam a rastlinam, tak to potom ries s psychologom. Ale takato jednorazova zalezitost naozaj nemusi znamenat, ze je nejaky sadista.
@dancul142 stalo sa....niekedy su deti nevyspytatelne spravil zle, vynadala si mu, moj syn by nad nim plakal len, keby ho nasiel vonku.Trocha ma zarazilo, ze ho este aj zaslapol urcite nemas teraz utekat k psychologovi, ale este by som mu dohovorila aj, ked tak male deti to mpzno hned vypustia z hlavy.
Tak trochen tomu nerozumiem, ked sa mi nepáči co dieta robi, tak ho zoberiem za ruku a odvediem prec. Ty si sa len prizerala?
Je maly, ale v jeho veku uz vie, ze ked na nieco stúpi, tak to bude velmi boliet a vie ze tak dokaze ublížiť
Ja by som ho nejakým spôsobom potrestala