3-ročný syn stále pľuje a jačí

20. okt 2023

Postupne sa to dokonca stupňuje a pľuje už aj do tváre a na zrkadlo. Tiež jeho agresia sa stupňuje- kope metán sa, vrieska ako zmyslov zbavený. Už som z neho zúfalá.

pribinak
20. okt 2023

To plutie musel niekde vidieť, zo malé dieťa nerobí len tak

lindus555
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vreckovka2
20. okt 2023

Napisala si velmi malo. Kazde spravanie dietata ma svoju pricinu. Zamerala by som sa na jej hladanie.

autor
20. okt 2023

@pribinak pľuvanie začalo u nás tak, že pľul na prach v byte keďže máme veĺa slnka v byte, vidno ráno všetko.

autor
20. okt 2023

@vreckovka2 tiež si myslím, že musím nájsť príčinu. Len už to trvá. Aj lekárke sme spomínali, tsk nám odporúčala gencianku či nemá soor. No musíme asi zopakovať.

katariiinkaa
20. okt 2023

Známa mala syna, ktorý robil presne to isté "úplne bez príčiny". Chodili po rôznych vyšetreniach, všetko mal ok. Nakoniec zistili, že si takto len pýtal pozornosť lebo zistil, že keď robí niečo zlé, hneď si ho každý všíma. Zatiaľ čo keď je dobrý a bezproblémový tak má tej pozornosti od ostatných menej. Netvrdím že to bude váš prípad, ale hneď som si spomenula na ich situáciu po prečítaní príspevku.

autor
20. okt 2023

@katariiinkaa mňa tiež napadlo že si vynucuje pozornosť. Už som aj zahrnula časy kedy sa venujem len a len jemu. No stále sa hrá na mačičku a túli sa ku mne chrbátikom. Skúsim ešte viac mojkania cez deň a genciánku ešte raz, lebo už som naozaj zúfalá z neho.

vreckovka2
20. okt 2023

Mozno mate len prilis prisny rezim, ma vela zakazaneho a preto hysaci. Alebo puta pozornost. Pripadne ak mate nejaku vacsiu zmenu doma, tak ju takto spracovava. Hladaj a najdes urcite.

denkabemommy
20. okt 2023

Záleží aj od vašej výchovy. Či dieťa vediete s rešpektom, alebo autoritatívne. Príčiny sú zvyčajne psychické. Od žiadosti o pozornosť, až po skúsim, kam siahajú hranice, ak je výchova príliš prísna, tak je možnosť, že je to rebelské bojovanie, voči prísnosti. 🙂. Chce to veľa pochopenia pre dieťa a hlavne neriešiť dôsledky ale príčiny.

autor
20. okt 2023

@vreckovka2 čo hodnotíš sko prísny režim? Pretože sa snažím aby vedel čo kedy máme a držím nejaké klasické rituály, ale v medziach.

autor
20. okt 2023

@denkabemommy snažím sa s rešpektom aj ho tak vediem. Často keď má hisák, tak jedine hrou.

vreckovka2
20. okt 2023

Skor som mala pouzit vyraz prisna vychova. Riatualy mame aj my, tie detom pomahaju a citia sa v bezpeci. Zamysliet sa mozno nad tym, kolkokrat do dna mu povies nie, nemozes. Kolkokrat mu nedovolis nieco. Vysvetlis mu, preco nechces, aby to robil? Krik, vydieranie, nutenie do niecoho za kazdu cenu, sem tam capnutie. Nas syn dnes napr. na nemozes chytit pec, lebo je horuca. Uz na mna zakricil, ale mozem. Tak som mu povedala, ano mozes ju chytit, len je horuca. Mozes sa popalit. Uplne sa upokojil a pec nechytil. Ak by som nastojcila, ze nemozes, uz by chytil hysak. A pritom to iste, len on ma pocit, ze moze, aj ked realne vie, ze nemoze.

autor
20. okt 2023

@vreckovka2 s vysvetlovsním a stratégiou som na tom rovnako ako ty, ale musím porozmýšľať kedy to presne začne robiť s či nepoužívam často ne-. Na hlas si dávam vedome pozor, lebo sa musím kontrolovať, takže tam problém väčšinou nie je. Ak nič nezaberie, budeme s ním musieť ísť k psychologičke.

nataly420
20. okt 2023

A kde je otec? Prečo mu neukáže miesto To že plutie je neprijateľné … čo to vychovavate za decka pre boha. Matka by mi taku strelila že by som si to nabudúce dva krat rozmyslela😅 si zufala z malého decka gratulujem 😅

zmrzlinka2021
20. okt 2023

@nataly420 veď to, a dôsledky vidíme na generácii, ktorá bola bita... Žijú, ale ako?

nataly420
20. okt 2023

@zmrzlinka2021 dieta musí mat rešpekt ona to nezvláda už teraz počkaj ked príde puberta 🙂 alebo chlapec napľuje na niekoho iného tak dostane na papulu od cudzieho ked si ho matka nevedela vychovať …..ak si myslíš že problémovemu chlapcovi staci dobre slovo a dohováranie tak veľa šťastia 🤣

katariiinkaa
20. okt 2023

@nataly420 prepáčte, ale nemyslím si že to že niekto má náročnejšie dieťa ktoré má očividne momentálne v sebe nejaký nespracovaný problém znamená, že mama to nezvláda. Majú momentálne ťažšie obdobie - to však neznamená, že to nezvláda. A takýto typ komentára určite neprispeje k riešeniu problému a už absolútne neprospeje tomu ako sa mama cíti.. Myslím že má toho momentálne dosť aj bez toho.

monikkatt
20. okt 2023

@zmrzlinka2021 no schvalne.. co vidime na generacii ktora dostala po zadku ked neposluchala? Uctu k starsim? K ucitelom? Slusnost? Lebo aj ja som z generacie ktora dostala po riti a ked ju porovnam s dnesnou mladezou tak rozdiel je obrovsky.. ale nie v prospech mladych

nykkushka
20. okt 2023

@monikkatt co vidíme na tej generácií? Ja sa denne stretnem s ľuďmi vekovej kategórie 20-80 rokov a ver, že ľudia "tej tvojej ospevovanej generácie" sú ku mne vulgárni , neuctiví a správajú sa horšie ako ta hrozná mladšia generácia. Bez problémov ma 60 ročný chlap nazve špinou alebo a pošle do <~>. Takže takú úctu a rešpekt má ta super generácia.
My máme velmi temperamentné dieťa a ver, že ho vychovávame aj bez bitky a celkom úspešne. Takže ide to aj bez "výchovnej po riti" 🤗😉

simca06022011
20. okt 2023

no mna by zaujimalo ako idete vysvetlovat, ze plutie, a plutie do tvare duplom sa nerobi. Ako ja neviem.. nezvyknem si deita bit, ale asi by som ho tak oplula ze sa spamata.. a zaidne, ze este viac sa mu vednovat, a este viac skakat okolo zadku a hodinove prednasky... dieta sa proste musi zabavit nejaku dobu aj same, ci budem mat pracu,alebo si len nebodaj budem musiet odskocit na zachod a ked pride na neho amok, lebo prave chce pozornost tam mi rozbije pol obyvacky? Nic v zlom, vysvetlim raz, vysvetlim dvakrat, nepochopi? tak dostane na rit a pochopi,alebo odchadzam si robit svoje, pridem ked sa uvedomi, neexistuje aby ma dieta udrelo, oplulo. A ja by som veru zakrocila este skor, plutie po byte na prach alebo na cokolvek, a celkovo plut, nepripuste pre mna, ci v 1,5roku, 2r..alebo neskor.

zmrzlinka2021
20. okt 2023

@monikkatt neúctu k nikomu, tendencie všetkého sa báť, tendencie netolerancie, agresivity, časti voliči ľudí ako Fico, čo chce mať kontrolu nad všetkým a potrebuje tých, čo fungovali v strachu .

zmrzlinka2021
20. okt 2023

@nykkushka súhlasím, dosť vidno, na čom bol rešpekt v detstve založený

zmrzlinka2021
20. okt 2023

@nataly420 rešpekt sa nezískava nasilim

vakatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
20. okt 2023

@zmrzlinka2021 nehnevaj sa, ale absolutne s tebou nesuhlasim. A napr. uplne odveci je porovnavanie volicov Fica a vychovou bitkou. Pretoze ja osobne poznam tolko volicov Fica a nik z nich na svoje dieta ruku nezdvihol a ani na nich rodicia. To ma uplne iny dovod preco ho niekto volil. Mozem kludne to otocit: preco progresivni volici maju problem akceptovat to, ze niekto si vybral inak :D a uz sa hadzu o zem a kopkaju do kazdej strany, lebo nie je po ich.. no cim to bude? vychovou? a fungovanie v strachu tak to uz je totalne psycho

denkabemommy
20. okt 2023

@monikkatt výchova minulosti- drž hubu a krok, starší má vždy pravdu, zastrašovanie, zákaz povedať svoj názor... fakt krásne ❤. A zas netvárme sa, že v minulosti boli tínedžeri bohom pomazané, ktoré vždy konali správne a s úctou. Och a otvor napríklad komentáre na fb, tie najhnusnejšie píše práve generácia, ktora má terqz 40-60 rokov a zlo/hnev zažraté až za nechtami. A ešte jedna vec, často čítam o hroznom správaní dnešnej mládeži. Kde je taká mládež? Lebo v mojom okolí sú slušné deti, ktoré sú občas hlučné, občas nadávajú, občas natajnáša fajčia cigarety ale tak to bolo vždy- dnes aj za socíku 😉

@nataly420 nemýľ si strach s rešpektom, sú to rozdielne veci.

erikavesela
20. okt 2023

@nykkushka ake velke dieta mas?...podla fotiek tak 5 rocne?...tak pockaj ...vysvetluj 12 rocnemu...vela zdraru pri tom

nataly420
20. okt 2023

@katariiinkaa dosť má coho …Nezvláda jedno dieťa ? Ako prepáč ale ľudia vychovávali viac deti lebo si vedeli spraviť poriadok doma. Ja nehovorim ho biť od rana do večer….ale jednoducho to čo skúšala doteraz nepomáha tak asi treba skusit niečo nové. Pre mna to je jedno nepochopiteľne aby mi jedno dieta kazilo deň a nevedela by som čo s ním.

vreckovka2
20. okt 2023

vsimaj si akciu a reakciu. jednotlive situacie a spravi sa ti obraz. Skus pozerat "poza" a urcite ne to prides. Ja som si dokonca v praci zapisovala pri jednom dietati. A casom som nasla kluc ako na neho 🙂. A zakazy nie su len o ne-. Oni sa skryvaju aj za inymi slovami.

katariiinkaa
20. okt 2023

@nataly420 myslíte si že je šťastná a spokojná s tým že je v situácii v akej je? Ani ja a ani vy s ňou nežijete, netušíte čo všetko skúsili alebo neskúsili. Preto mi príde úplne absurdné ako prvú vec poradiť to, aby dieťa dostalo lebo veď "dá mu potom cez papuľu niekto iný keď nie vy". V tomto sa vôbec nezhodujeme, ale to je v poriadku. Keby chcela ísť touto cestou, tak to jednoducho spraví a neskúšala by hľadať iné rady komu čo zabralo v podobnej situácii. Avšak bitka je stále najjednoduchšia možnosť, všakže.. Neznamená to však, že ak ste za to, tak musíte mamu zhadzovať ako to podľa vás nezvláda. Dosť mizerne sa musí cítiť aj bez tých vašich poznámok.