3-ročný syn nevníma cudzích

14. máj 2024

Ahojte,mame doma 3 ročného syna od septembra ide do škôlky, len mame taky problém že vôbec nevníma cudzích ludi, napríklad príde k nám návšteva niečo sa ho opýtaju a on úplne odignoruje a ide si ďalej svoje ale zas on keď niečo potrebuje nemá problém prísť za nikým a požiadať o pomoc keď sa on chce z niekym hrať niečo ukázať tak príde ale ako náhle sa niekto niečo pýta jeho tak on nič....ale tiež nie vždy keby sa ho niekto opýtal ci chce npr. Čokoládou tak hneď pribehne ale keď sa ho opýta ako sa ma tak nič...prosím vás mate s tým skúsenosti? Nás doma počúva všetko len je pravda že moc mu reč nejde ...slovickuje všetko.. všetko vie povedať opísať len nesklada ešte niake vety len úplne jednoduché ale rozumie vsetkemu co od neho chceme aj on vie všetko vypýtať povedať chce on. Sme aj objednaný psychologovy. Je vo vsetkom inak velmi šikovný
Jee poslušný, vie sa aj krasne zahrat prosim vás mate s tým skúsenosti? Ak áno prosím vás aj vám nieco pomohlo l tomu aby začal vnimat viac ?

autor
14. máj 2024

Môže to byť prosím vás spojené len z tým ze není ešte ta reč taka ako by mala byť tak ani nevie ako odpovedať tak radšej ignoruje ? Plus zahrá sa aj z deťmi ale iba chvíľku

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
14. máj 2024

Vníma, ale ignoruje. V tomto veku by som z toho ešte nerobila vedu.
On ignoruje, iné deti sa hanbia, ďalšie revu do bezvedomia a ďalšie saskuju s predvádzajú sa

Ešte mu treba čas a priestor sa socializáciu

x_mery_x
14. máj 2024

Moj storocny tiez ignoruje cudzich, on sa dokonca ani nezdravi vobec nikomu :D ani by za nikym sam nesiel.

pribinak
14. máj 2024

@x_mery_x krásny preklep 100 ročný 🤣🤣🤣

babulkomale
14. máj 2024

@x_mery_x tak mal toho za 100 rokov zivota dost a uz ho to nebavi 😃

yvankamala
14. máj 2024

@x_mery_x juj,to kedy si ho mala,že tak mlado vyzeráš a takého starého syna máš?😅

januska12323
14. máj 2024

On vníma len ho to nezaujíma, na čokoládu hneď pribehne. Keby naozaj nevnímal tak si ani nevšimne, že ju niekto otvoril.

andreatytler
15. máj 2024

On vnima ludi, ale nema zaujem debatovat ak ide len o pokec typu: Ako sa ma?. Jednak nevie rozpravat a je mozne ze ho to nebude bavit ani ked sa nauci rozpravat. Su ludia co sa radi debatuju a su ludia co radsej konaju a medzi ludmi su vacsinou ticho.
Ak nieco potrebuje, tak za ludmi pride a ak ho oslovia s niecim co ho zaujima, tak sa zapoji, ale tam to konci.
V tom veku je normalne sa hrat sam.
Bojite sa ze bude ignorovat ucitelky v skolke? Lebo inac nevidim dovod ist k psychologovi. Ale ani toho by som sa nebala. Ved vravis ze medzi vami funguje normalne a pocuva.
Jedine by som riesila tu rec, ale ani to sa mi nezda nutne, kedze dieta je spokojne s tym ako sa vie dorozumiet. Ako dlho je uz na tej urovni slovicok? Napreduje?

autor
15. máj 2024

@andreatytler áno bojím sa len tej škôlky....s rozprávaním napreduje pomaličky ale napreduje.

autor
15. máj 2024

Ďakujem krásne všetkým za odpoveď ❤️ upokojili ste ma ...lebo boli sme na zápise 4roch škôlkach ( museli sme všade nás posielali lebo není miesto) v troch úplne super fakt ze super len v jednej úplná katastrofa pani riaditeľka sa ho opýtala ako sa vola a on úplne ani očný kontakt na ňu nehodil ako keby tam ani nebolo a jasne obzeral si všetky veci co mala v miestnosti lebo ho to zaujímalo a ta hneď mi začala nadávať že to takto nemôže že on musí počúvať a rešpektovať dospelých že medzi 20 deťmi nemôže mať takéto...akože príšerne ale keď mu dala servitok aby sa vysmrkal tak si ho zobral a utrel si nos on dobre vie co kto od neho chce len urobí len to co mu je pochuti alebo ako keby som to povedala .....v tejto škôlke nastal problém co ma úplne rozladilo doteraz som bola v tom ze mam šikovné dieta ,poslušne pripravené na škôlku len čo má problém s tým rozprávaním ale aj to je každým týždňom už lepšie a lepšie

anna_anicka83
15. máj 2024

Ahoj, poznala som dievčatko, čo celú škôlku ignorovalo učiteľky. Neprehovorila s nimi celú škôlku. S deťmi sa hrala. Nie, že nevnímala, ignorovala. Takisto aj cudzích ľudí a aj k tým ktorých poznala a neboli rodina pristupovala s odstupom. Je to aj povahou. Mala rok odklad do školy a v tej nabehla úplne normálne.

x_mery_x
15. máj 2024
andreatytler
15. máj 2024

Podla mna maly flegmos.😀
Robi len to co povazuje za rozumne a tie deti maju castokrat viac rozumu ako dospeli.
Pravdepodobne ucitelku prekukol hned na zaciatku ze ho ide iba skusat a velmi dobre vie ako sa vola a tak nepotreboval odpovedat na jej otazku. Ale davalo mu to zmysle si vysmrkat nos.
Inac 3 rocne dieta co si chce vysrmkat nos bez protestov je dost tazke najst.
A hlavne by som povedala ze vycitil ze ta ucitelka nie je dobra a nestoji mu za ten ocny kontakt.