Dobry den
Prosim vas o radu
Syncek mal v juni 3r ale vobec nechce rozpavat aj to malo co vedel uz nevyuziva
chodime k logopedicke ale nezabera to hovoia ze su nejake kvapky na rozvoj reci u deti neviete o tom nieco?
ja uz neviem ako mu pomoct rozumie vsetko co poviem ale nechce sa mu nic ani slovo
pomozte mi poradte
dakujem vam vopred
@m226 tak môžeš skúsiť rybí olej alebo dmg sirup. Aj keď skôr by son odporúčala terapie.
Kvapky na rozvoj reci? To som vo svojej praxi este nepočula, kto vám nieco take povedal? Zaujima ma ich účinok
Čítaj mu rozprávky aj vtedy keď ho nebaví a rozprávaj sa sním stále aj vtedy keď nereaguje. Žiadny mobil, ani TV nepúšťaj
@tinalia Jedna naša pracovníčka s podobnými problémami ohľadom reči chodila s dieťaťom na neurologické vyšetrenia a tam mu predpísali Cerebrolysin, že u niektorých deti zaberú. Ale to boli injekcie.
Eye q je vlastne rybí olej
Môj syn má tiež NKS do 3 rokoch vedel povedať iba mama tata baba, mesiac pred 3 rokmi začal hovoriť prvé slová, v septembri bude mať 5 rokov a má dyslaliu - porucha reči na fonologickej úrovni, má zlú výslovnosť ťažko rozumieť... Slovnú zásobu má širokú ale nevie dobre pracovať s jazykom a vyslovovať... Naučil sa prednedávnom J/L momentálne robíme na Ť a S... Ide to pomaly no za dva roky urobil obrovský posun 😊 držím palce... Treba len trpezlivosť
Inak nám čo pomohlo, keď sme chodili k psychologicke tak nám vysvetlila že reč je na vrchu pyramídy ak chceme aby sa zlepšila máme sa zamerať na iné aspekty a to hrubá a jemná motorika. Nemôžme to preskočiť ak chceme aby začal rozprávať a naozaj to tak bolo, dali sme ho na športové krúžky každý deň sme kreslili (neznášal kreslenie nevedel ani držať pero bol to boj) a zlepšenie v oblasti motoriky išli ruka v ruke s tou rečou 😊
@m226 ja by som ti odporúčala toto, je to vegansky výrobok, tekuté B12. Môžeš aj v kombinacii s rybím olejom. Prečítaj si na internete niečo o tom. Veľmi veľa mám, čo mali problémy s deťmi s rečou si to vychvalovalo. A teda musím aj ja povedať, neviem či to bola náhoda, ale ja som to synovi začala dávať na imunitu a extremne sa rozkecal v tom obdobi, aj spanok sa zlepšil atd.
Ďalej reč ide ruka v ruke s motorikou, má to na starosti jedno centrum v mozgu, treba veľa trénovať motoriku, ako vyššie bolo spomínané kreslenie atd. Veľmi to spolu súvisí.
@pukanec123 dakujem skusim zajta hned pobeham vsetky lekarne dakujem krasne
Určite treba ďalej pokračovať v stimulácii reči. Nespoliehajte sa len na kvapky. Treba byť trpezlivý, pokroky môžu prísť aj nárazovo, prip. po malých krôčkoch. Je potrebné vedieť, či má problém aj s porozumením reči - ak áno, najprv makať na tom, inak sa reč nezlepší. Nejde iba o návštevy logopéda a korekcie vykonávané tam, 90% práce musí s dieťaťom urobiť rodič. Logopéd ďalej nastavuje postup. Nech sa darí.
Môj syn začal rozpravat až ako 3,5 rocny, chodili sme potom na logopediu. Najväčší posun nastal v 1 triede, keď sa ucil citat písmenká, aj R sa naucil hovorit sam, to sme ani na logopedii neprebrali.Od 1 triedy rozpráva krasne, mohol by byť z neho logoped 🙂
Rybi olej a pracovat pracovat a pracovat aj doma so synom podla pokynov klinickej logopedicky. A ak sa ti nezda logo tak je niekedy dobre skusit vymenit logopedicku. Nas si s prvou vobec nesadol, vlastne ani ja. Druha volba uz bola ovela lepsia a ozaj sme videli vysledky len ak ma dieta dg tak to je mravencia praca a hlavne vasa doma, celej rodiny, musi vas naucit ako s nim komunikovat aby sa rozsirila slovna zasoba a aby sa zlepsilo porozumenie atd. Co robit co nerobit mne logo ukazovala na kazdej hodine na konkretnych prikladoch a situaciach atd. A hlavne vysledok nevidiet po tyzdni ci dvoch ale po mesiacoch. Doplnky su fajn ako podpora ale dolezita je ozaj trpezliva praca. Drzim palce
@dadushka007 dakujem to je mile velmi sa bojim potesili ste ma
dnes som kupila kvapky B-Komplex v lekarni pani lekarnicka povedala ze obsahuje vsetky potrebne vitaminy na vyvoj nervoveho systemu a ineho uvidime citala som zlozenie obsahuje to aj B12,D,ryboflavin,B1,kyselinu listovu skusim a uvidim dakujem urcite budeme pracovat aj doma a nadalej aj s pani doktorkov dakujem vam vsetkym za rady
ospravedlnujem sa za chyby pisem na rychlo kym deticky spia