3-ročný syn má ešte plienku

30. aug 2024

Mamičky čo by ste robili na mojom mieste? So synom neviem pohnúť. Jemu je bez plienky dobre ale v žiadnom prípade si nesadne na serbel ani na záchod ani nič. Proste to pustí len tak do gatí a nevadí mu to. Skúšala som už všetko. V pondelok ide prvý krát do škôlky. Čo robiť? Myslíte že ho zoberú? Nejak som dúfala do posledného dňa že sa ešte stihneme naučiť cikať. Ale nič na neho nezaberá. Prosím pomoc.

walentina7
30. aug 2024

Ked malo moje dieťa rok a vedelo samo chodit som mu ukazovala nočník dennodenne. V 2 rokoch už boli bez plienky aj cez noc. Ono trebalo na neho prísnejšie aj pokričať keď pustí do gatí.

januska12323
30. aug 2024

V škôlke sa chodí hromadne na záchod ak si nesadne a pustí do gatí nemôže ostať. Pani učiteľky majú dosť roboty aj bez toho aby ho každú chvíľu prezliekali.

autor
30. aug 2024

@walentina7 skúšali sme všetko. Nakričať odmeny všetko možné ale on není ochotný si ani sadnúť na ten nočník. So starším bratom chodí na wc takže on vie čo od neho chcem.

pribinak
30. aug 2024

Uber mu z pohodlia. 3 ročný chlapec presne vie čo sa deje a o čo ide
Sám vyzliecť, umyť sa, prezliecť, dať zaspinene veci do kyblika a oprat.

Ak sa pocika či pokaka 3-4x za deň, rýchlo ho to prestane baviť. Lebo ak vserko urobíš ty, tak on bude spokojne cikat či kakat do gatí ďalej

V škôlke je davová psychóza, všetci idu naraz cikat. Takze možno to na neho zafunguje a pôjde cikat aj on

autor
30. aug 2024

@januska12323 možno by to pochopil za pár dní v škôlke? Ktovie ja už som z toho na nervy budem sa musieť porozprávať s riaditeľkou

mondolina
30. aug 2024

tak v škôlke sa bude aspoň hanbiť keď sa pociká, pokaká...
kedy ste vlastne s odplienkovaním začali.

autor
30. aug 2024

@pribinak on by sa sám ani nevyzliekol. Pocika sa a sedí v tom ešte má problém aj to že ho chcem prezliecť. Takže kľudne by v tom sedel a hral sa jemu je to jedno

autor
30. aug 2024

@mondolina v 2 rokoch sme začali a nikam sa nepohli.

pribinak
30. aug 2024

Ty mu musíš zrušiť jeho pohodlie. Picukal si sa? Tak teraz prerušíme hru, povikal si sa, musíš sa ísť prezliecť a umyť

Ako prepáč, ale 3 ročne dieťa sa musí vedieť vyzliecť.

januska12323
30. aug 2024

Skúsiť môžeš ale nevidím to ružovo. Občasné cvrknutie je iné ako ani nesadnúť na záchod.

thereisabear
30. aug 2024

Poznám dve deti, čo takto išli do škôlky. Začiatok bol ťažší, ale nakoniec ich nevylúčili a naučili sa. Do pondelka s tým veľa neurobíš, ostáva sa len modliť...

janinah
30. aug 2024

Ako dlho skúste odplienkovanie? Podľa môjho názoru toto robia deti,ktoré majú plienku príliš dlho.

pandorra
30. aug 2024

@walentina7 velmi nespravny pristup, vobec sa nema kricat na dieta kvoli tomu, autorka nasa tiez zacala chodit na WC tesne pred dovrsenim 3 rokov, az ked sama chcela a nic jej neuslo, pomohli nam v skolke, ale to sme mali sukromnu.

vler
30. aug 2024

A ked sa pokakal ani v tom nemal problem ostat?

walentina7
30. aug 2024

My sme dávali aj plyšaky piškať na nočník, sedel tam medvedik a cakali sme. Troska som tam naliala nenapadne zlteho dzusiku a uz som chvalila macika ako krásne sa vypiškal aký je sikovny. Ked videla ze ho stiskam a chvalim, tak aj ona chcela take dokazat. Medvedik vypišal žlté slniečko a to sme išli spláchnut do záchoda. Ked sme vyliali kyvali sme do misy slniečku pa pá a zatlieskali si od radosti. Išli sme na to formou hry.

luliu
30. aug 2024

Ak nejde o súkromnú škôlku, tak 95% štátnych ti toto tolerovať nebude a vylúčia ho. Jedna vec je nehoda, druhá dieťa, ktoré nie je odplienkovane

joesvk
30. aug 2024

Už mu nedávaj žiadne plienky. Nechaj ho počúrať sa aj 10x za deň .A skúšaj,čo na ňho bude platiť .
Zakaždým, keď zastihneš piškanie,tak ho zober rýchlo ku záchodu alebo na nočník a snaž sa aspoň časť potreby,aby dal do nočníka.
A teraz dva dni nikam nechoďte z domu, aby si toto mohla trénovať .
Keď to nebude vedieť do pondelka,nechaj ho ešte týždeň doma a skús to ešte potrénovať týždeň.

lavender94
30. aug 2024

Nechce sa prezliecť a hra sa ďalej? Tak ho nenechaj. Vezmi hračky a kym sa neumyje, neprezlecie, nebude robiť nič iné. Uvidíš ako dlho mu to vydrží. Ale nesmieš poľaviť. Normálne ho pocuraneho vezmi do kúpeľne a tam s ním bud kym všetko nespraví. Neboj, keď bude v tých mokrých gatiach hodinu bez možnosti žiadnej hry, tak to proste spraví. Par krát ho takto vytrápiš, kym mu nedôjde, že s čuranim do gatí je koniec a snáď začne. My sme malú dávali na nočník v podstate od kedy vedela normálne sedieť. Niekedy mi to prišlo podobne ako so psom. Proste keď bola ešte malinká tak sme vytvorili tu asociáciu, že na nočníku sa cika a kaka a časom už aj sama brala nočník. Plienku ešte nejaký čas mala, ale od 15 mesiacov bola nehoda len veľmi malo krát. Samozrejme nepocitam v spánku, to je iné

tilly
30. aug 2024

Motivácia? Môj bol strašne pohodlný a dlho som plienky neriešila, on síce vedel kedy kaka a kedy cika, aj to oznámil, ale nechcelo sa mu chodiť na WC. Mal asi 2,5 roka a naučil sa jazdiť na bicykli bez pomocných koliesok a bol z toho bicykla ako v tranze, úplný závislák (to mu zostalo, je niekoľkonásobný majster Slovenska a reprezentant 😆😅), tak som mu povedala, že na bicykliku sa nesmie jazdiť s plienkami a v ten moment dal dole plienku a bolo 🤷‍♀️.
Do škôlky to ho s plienkou nezoberu, ani keď sa nevie obliecť a vyzliecť sám.

monicazbb
30. aug 2024

Chce to trpezlivosť.A trochu viac zasadovosti a tvrdosti.Ale rozumiem ti...pamatam sa na ten moment keď syn už veselo chodil bez plienky a do gati pustil všetko ..a tvaril sa že niç, ešte aj hlavou krutil že netreba 🙄😀, či som sa nakričala.V školke mal takuto nehodu max dva krat...celkom rychlo sa to potom naučil.

danieladugard
30. aug 2024

V ziadnom pripade nekricat. Trpezlivo. Skusat knizky, rozpravky, to upratovanie po sebe je podla mna fajn - ako spomenuta rada hore. Nasi, ked si nechtiac cvrknu, tak okamzite davaju do kosa na pradlo a oblecu si nove boxery. Pekne som ich vzdy poprosila a naucili sa.

vreckovka2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vreckovka2
30. aug 2024

Ako ho to ten rok ucis? Rok je bez plienky a stale cika do slipkov? Alebo ja neviem raz za 3 mesiace skusis vziat plienku a ked neide vratis? Pomedzi to vysvetlujes, citate knizky atd.? Povie ti, ze teraz idem cikat, idem kakat - ked ma plienku? V skolke by som urcite nezatlkala a porozpravala sa narovinu, ale nemyslim si, ze ti ho vezmu takto.

autor
30. aug 2024

Baby on je veľmi šikovný a múdry chlapček všetko sa rýchlo učí ale toto mu proste nejak nejde. Na nočník nesadne ani za boha radšej spustí záchvat plaču že už myslím že omdlie. Dnes ho dokonca išiel vyhodiť do koša. Keď sa ho opýtam prečo nechce ísť na nočník povie mi *lebo* a viac nie. Má 5 ročného brata ani od neho sa nenaučil chodí s ním stále na wc sa kukať a nič. Neplatí nič ani keď mu poviem že keď chce byť veľký ako braček a starký musí cikať do ročníka. Ja som už zúfalá snažím sa ale on to nejak neberie.

autor
30. aug 2024

A k tomu pocikaniu. Áno pocika sa a nič ide ďalej na motorku alebo sa hrá ako keby sa nič nestalo. A keď ho k niečomu nutim proste spustí plač. Venujem sa mu naozaj od narodenia naplno či mi veríte či nie. Len v tomto je pomalejsi no..

autor
30. aug 2024

@tilly s tým byciklom je to super nápad akurát ide dostať nový vyskúšam 😁

joesvk
30. aug 2024

Pociká sa a ide ďalej na motorku ?
Len čo sa pociká,hneď v tej chvíli ho zober od hry a nenechaj ho pocikaného ani minútu. Aby vedel,že, keď sa pociká,nemá ďalej svoj kľud...

autor
30. aug 2024

@vreckovka2 učím vysvetľujem ukazujem mu chodí so mnou aj s bratom na wc nič. Ono sa to zaseklo stále tam že tú plienku nemá tak proste čúra do gatí a za deň sa prezlieka aj 6 krát. Iba periem nič iné nerobím. Už som mu dávala nálepku kartičky hračky len aby si aspoň sadol na nočník. Nič nezabralo na neho.

martul
30. aug 2024

U nás by trojročného s plienkami ani nevzali, tak sa riprav na to, že je možné, že ho vylúčia, učiteľka má v triede +-15, 20 detí, určite nebude celé dni tvojho prebalovať.
Už mal byť dávno odplienkovaný, niekde ste spravili chybu.

autor
30. aug 2024

@joesvk nechcem ho nejak veľmi nútiť s plačom krikom a všetko okolo toho vždy mu kľudne vysvetlím. On potom ide ale trvá to kým ho presvedčim.