3-ročný sa pocikáva

15. sep 2024

Ahojte, mám syna ktorý mal 3 roky v lete, vo februári som ho začala odplienkovávať, trvalo to celkom dlho, ale nakoniec sa podarilo, začal sa pýtať, chodí na záchod,nemá plienku na denný ani na nočný spánok… problém je teraz ten, že pár dní predtým ako nastúpil do skolky sa začal postievať a prestal sa pýtať na záchod… do skolky rád chodí, ani raz tam nereval, každý deň sa tam veľmi teší, nás rodičov vraj vôbec tam nespomína, keď ho tam zanášame tak sa s nami ani nelúči… proste škôlkou toto nebude, narodil sa mu súrodenec ale to je už 5 mesiacov dozadu… prosím poraďte čo robiť lebo už mám takú zlosť a také nervy z neho, že toto skončí asi rozvodom alebo ujdem z domu… už nevladzem psychicky

tim23
15. sep 2024

😁😁Nadpis 😁

autor
15. sep 2024

@tim23 toto už zo mňa ide zlosť preto taký nadpis

lizatko1009
15. sep 2024

@tim23 ja som sa zacala nahlas rehotat😂😂😂

autor
15. sep 2024

Som rada, že som vás pobavila 👏👏👏👏

t1nusa
15. sep 2024

ty máš ale slovník…. mňa to teda nepobavilo…
chápem, že si naštvaná, ale myslíš si, že mu toto pomôže? keď budeš na neho kričať a hnevať sa?

pribinak
15. sep 2024

Si nechutná …. ja sa tomu dieťaťu ani nečudujem že je pošťany

Čo tak vyšetriť moč? Či nemá nejaký infekt? Opytat sa ho či ho neboli bruško? Skúsiť byt viac s ním aby mal istotu že ho máš rada aj keď je cely deň v škôlke

kittykat22
15. sep 2024

deti maju obdobia kedy napreduju a kedy sa vracaju dozadu. Je to prirodzene. Kludne povedz, ze sa musi pytat a pockaj. Nepoznam deti co sa pocikavaju este na zakladnej skole alebo na strednej. A ty sa ukludni. Je to len dieta a sem tam si cvrknut a nepytat sa je normalne. Daj si kavu a cokoladu a kludne vysvetli, ze sa treba pytat. Ked bude uspech tak sa o tu cokoladu s malym nezabudni podelit.

pribinak
15. sep 2024

Nepobavila ani trochu

petulda333
15. sep 2024

Presli sme si tym a moze to byt skolkou. Jemu tam nemusi byt zle,ale zmena to je. Obmedzit vecer pitie a dat vycurat. Prejde to. Zatial daj nepremokavu plachtu a rano preperies

0silvia0
15. sep 2024

Asi sa pocikavanim vyrovnava s nastupom do skolky, aj ked sa zda ze je navonok ok. Nehuc na neho, len to zhorsujes. Skus mu milo vysvetlovat, trojrocny uz dobre chape co mu hovoris, len nevie este spracuvat emocie.

marsmykkok
15. sep 2024

ja si myslím že chyba je ten súrodenec, samozrejme že sa nezačne "poštievať" kým ste boli v pôrodnici-nevedel čo bude, ale ako išli týždne, mesiace tak cíti, že je na druhej koľaji, že sa viac venuješ mladšiemu a vtedy deti vedia ísť zručnosťami dole.

autor
15. sep 2024

Dievčatá on to začal robiť tesne predtým ako nastúpil do škôlky, ja som bola veľmi trpezlivá, dostával veľa lásky, vysvetľovania, stále s mužom mu vysvetľujeme pekne aby sa pýtal,on nevie poriadne rozprávať, nevie nám vysvetliť prečo sa to deje… samozrejme na posteli má nepremokavú plachtu, aj podložku, ale on to robí aj v obývačke na gauč… ja už neviem ako mu to mám vysvetliť

autor
15. sep 2024

Ale vie povedať kakať a cikať, tieto slová veľmi dobre ovláda

althejka
15. sep 2024

skolka,brat , myslim ze priciny pozname. aj ked my rodicia myslime ze 5 mesiacov je uz uplne dlha doba na adaptaciu pre prvorodeneho, nie je. je to len na neho vela zmien naraz. chce to cas, klud a neeskalovat. neverili by ste kolko deti presne v tejto situacii k nam chodi na ambulanciu, lebo sa zacnu pomocovat. je to v hlavine, prejde to.

autor
15. sep 2024

@althejka ja mám pocit, že skôr tu ambulanciu budem ja potrebovať, nezvládam svoje emócie absolútne, včera už pohár trpezlivosti na dobro pretiekol… môže aj obvodná lekarka predpísať niečo silnejšie na ukľudnenie ?

pribinak
15. sep 2024

Daj mu vystreliť moč. To je absolútny základ.

autor
15. sep 2024

@pribinak no on celý deň nie je v škôlke, chodí len do obeda… moč má ok, vyšetrila som mu doma

13uzivatelka11
15. sep 2024

A prečo mu na noc aspoň nedáš plienku? Ja som dávala asi do 3,5 roka, tiež sa začal pocikavat v noci keď nastúpil do škôlky... Ta plienka mu vôbec neublížila, odplienkovany cez deň bol od 2r4.m a aj keď mal este vyše roka plienku na noc, pekne sa cez deň pýtal a nemaval ani v škôlke nehody..

lizatko1009
15. sep 2024

Prepac ale vacsi problem mas ty nie dieta, mas 2 male deti a ocividne to nezvladas, ja sa ti necudujem, viem to pochopit, lebo viem aka som ja povaha a tiez by ma toto psychicky odrovnalo, postievanie je najmenej, v prvom rade sa ty daj dohromady, deti tvoju nervozitu citia.

autor
15. sep 2024

Je správne mu dať nazad plienku a čakať kedy sa začne konečne pýtať ? Lebo dala som mu plienku dneska po veľmi dlhej dobe a stále ho dávam na záchod…

autor
15. sep 2024

@13uzivatelka11 on sa v noci nepocikáva, on to robí cez deň

pribinak
15. sep 2024

Ty máš doma laboratórium? Lebo biochémiu doma neurobíš a pochybujem že máš medicínske vzdelanie

Debata s tebou je strata času

jaskolka
15. sep 2024

Autorka, ukludni sa najmä. Dieťa má ledva tri roky a ty chceš, aby ti vysvetlil, ze prečo sa pocikava? (slovník poštiava sa ani nekomentujem)
To dieťa zažilo kopec zmien, súrodenec, škôlka, začína si to teraz uvedomovať, vyrovnáva sa s tým. V podstate je to normálne u takého dieťaťa, je tam ešte nedozreta aj nervova sústava.
To ze si vyšetrila moc papierikom, este neznamená, ze ma moc v poriadku.
Ty si správne napísala v poslednom príspevku, ze TY máš problém s emóciami,zrejme 2 malé deti je na teba dosť. Čím viac nervózna budeš ty, tým horšie to bude znášať syn. Môže to byť aj jeho volanie po pozornosti

chrumka333
15. sep 2024

Každe dieťa sa vyrovnáva so školskou inak. Niekto reve, niekto grca,niekto nič neje, niekto prestane rozprávať.... pokiaľ tam nie je infekt,tak to bude tou škôlkou

autor
15. sep 2024

@pribinak mám doma diagnostické prúžky na moč…

really8
15. sep 2024

Stur left the chat. Nechutny slovnik.

pribinak
15. sep 2024

To je malo

jaskolka
15. sep 2024

Diagnosticky prúžok ti nevysetri moč kompletne, to sa ti snaží @pribinak povedať

autor
15. sep 2024

Aké ste chytré všetky, ja viem, že mám problem,plne si to uvedomujem, že je na mna už toho priveľa, viete ma len súdiť za môj slovník, ale napríklad dať radu ako mám dať dokopy psychiku, to už neviete, len hejtovať…

autor
15. sep 2024

Aj vám sa môže rovnako stať, že bude na vás zrazu toho priveľa…