Je toto normálne? Alebo si vynucuje pozornosť na ihrisku od iných rodičov. Venujem sa mu naplno, nemá dôvod podľa mňa hľadať pozornosť inde. Stretli ste sa s tým?
Bolí ma, že aj k detičkám pribehne akoby ich poznal, pozdraví,niekedy vyobíjma a deti na neho všetky do jedného zazerajú a ani sa nepozdravia. Už som mu sto krát vysvetľovala, že cudzým ľuďom sa nezdravíme ako to mám riešiť? Neviete mi niekto poradiť? Myslíte, že mám s ním zájsť k psychologičke?
Inak to ze deti zazeraju alebo povedia nieco nepekne sa stava aj nam. Vacsinou su to take deti okolo 6-8 rokov a dokonca su niekedy az cielene zle neprijemne. Ze az chcu skodit. Nehovorim ze vsetky ale tento vek rezonuje. Neviem cim to je … a ze su s tym rodicia ok. Nehovorim, ze ich tam maju trestat, ale ja som zvyknuta vysvetlovat svojmu dietatu, ked robi nieco nespravne. Nemusi sa hrat s niekym nasilu, ale nemam rada take to ked sa niekomu cielene skodi
@zuza265 lenže on sa zdraví familiárne úplne každému, dospelým aj deťom ktoré náhodne niekde stretneme a vyslovene otravuje cudzých ľudí a rodičov vynucovaním si pozornosti.
Preboha načo psychologicka? Že milé priateľské dieťa pozdraví a chce sa hrať? Mala.by si sa zamyslieť skôr nad sebou, že takéto veci vôbec riešiš...... Je to milé, tvoje dieťa je úplne OK
@luliu tak vieš ské sú deti dnes, KE taký otvorený bojím sa aby netrpel. Jednak a príliš dôverčivý bez zábran. U žiadneho dieťaťa v okolí, v rodine takýto extrém nepozorujem. Ja som introvert takže pre mňa je to úplne cudzie, ale to tak mimo tému. Jeho správanie mi príde neštandardné. Všetky detičky v okolí sa zaujímajú a hľadia len k “svojim”.
Pomaly každý týždeň ma pozdraví nejaké malé dieťa na ulici, obvykle sú to malé troj-štvorročné deti. Väčšinou keď mám aj moje deti so sebou. Skrátka sa tomu dieťaťu páčime. Ja vždy pekne odzdravím a usmejem sa.
Veď to je super, že sa nebojí. Časom pochopí, že nie každý je jeho kamarát. Ale čo chceš s psychologickou riešiť?
@januska12323 že si vynucuje pozornosť nadmieru od rodiny ale aj od úplne cudzých ľudí. Možno niekde robím chybu vo výchove.
A si si ista, ze si vynucuje pozornost a nie je to len jeho bud povahova crta alebo docasne, lebo v tomto veku je to normalne?
Mas doma extroverta. Uz som stretla par deti, co boli s kazdym kamosi a nemali problem sa prihovorit. Mne to pride mile. Jedine vysvetlovat, ze nie kazdy ma rad obimanie. Ale pozdrav urcite nie je zly, aj ked su to cudzi ludia.
@zuza265 nie on vidí rodiča, ktorý sa venuje svojmu dieťaťu a vynúti si pozornosť. Pozorujeme to dlho. Nepríde mne ako matke ukázať keď niečo nájde, ale cudzým ľuďom.
Niečo podobne sa stáva aj mne. Mala ma dva roky. Ja to pripisujeme povahe, temperamentu a momentálnej nálade. Snažím sa jej do toho nezasahovať, nech sa prejaví, ako potrebuje, pokial nikomu neubližuje a nevadi mu to, nech sa to vyrieši samé. Časom pride na to, čo a ako. No chcem, aby bola sama sebou, nie aby naplnala moje predstavy.
Prosím ťa, neblbni! Úplne normálne malé dieťa. Veď to je práve zlaté, keď sú také bezprostredné. Neničme im tú detskú radosť zo života. Žiadnu psychologičku nepotrebuje. Časom pochopí, koho a ako zdraviť.
Treba mu len primerane vysvetľovať, že nie každé dieťa je také kontaktné a nie každému dieťaťu je príjemné fyzicky sa dotýkať.
Určite to nie je žiadna chyba vo výchove a časom to tvoje dieťa omrzí, tak do roka, dvoch. Normalne mu dojde, že cudzím sa netreba hocikedy prihovárať. Nič sa neboj, máš úplne v pohode dieťa 🙂
Moja je presne taka ista, ale neobjima deti. Ja to povazujem za dobru vlastnost, je komunikativna. Prosim ta prepis si to cudzym na i, vsak mi oci krvacaju z toho.
@scorpionflower1 pardón za hrubku 🙈, už to neprepíšem. Ďakujem za upozornenie.
Netráp sa s tým, nevynycuje si pozornosť, ty mu jej dávaš dostatok. Je také dieťa, je to jeho spôsob komunikácie a objavovania sveta. Netráp sa že sa raz zraní, on to rozdycha rýchlejšie ako ty sama. Mám takú štvorročnú, všade bola všetko videla, každého zdraví, každému vsetko lapoce (že ide k starkej, že ju doma čaká ocko atď...) a ak náhodou sa stane že je jej ublížené( čo sa pri dvoch súrodencoch stáva, aj z našej strany omylom) rozdycha to oveľa rýchlejšie akoby som čakala. Som rada že je taká priebojna, že sa nedá, aj mňa často vie nakopnúť...potiahne aj staršiu 6rocnu sestru, ktorá je zas tichšia opatrnejšia ale aj jej dlhsie trvá kým sa vyrovná z boliestkou, možno aj 7x dlhsie ako mladšia...má to svoje pre i proti...
Super ženy tak ste ma ukľudnili, že je takých detičiek viac.
Práveže je úplne super že sa pozdraví aj úplne cudzím ľuďom a deťom. Je to veľmi milé.
Keď ide oproti mne malý škôlkar a povie " ahoj" " kam ideš?" hneď mi zlepší náladu.
Nenic v ňom spontánnosť a zvedavosť.
Ak psychológ, tak iba tebe aby si viac pochopila syna.
Tes sa že mas živé hravé dieťa.
@elisebah91 môj je k tomu veľmi citlivý a vnímavý. Až by som povedala hypersenzitívny :(. On vie taký ľútostivý plač spustiť, až mi trhá 💔.
cudzí - s mäkkým i
Nuz mna kedysi ucili, ze zdravit sa mam kazdemu 🙃
omg toto je milé 🙂 ako môj 😍 ale zatiaľ sme stretli len 2 podobne dievčatka, ostatné deti sú skôr neutrál, niektoré však výslovne zákerné 😡 takže ťa chápem, aj ja sa o syna v tomto smere bojím
Ale je to taký komplex jeho vlastností čo vytvára u mňa obavy či je všetko v poriadku s ním. Napríklad, strháva na seba pozornosť, kričí, spieva na plné hrdlo. Nie stále ,ale je to také niekdy zvláštne. Alebo mi utečie a ide si svoje, nereaguje na zavolanie. Áno hodil by mi psychlóg veru :D.
@babulkomale áno už som sa ospravedlnila za hrubku.
@rebrambora mňa to učili ako decko tiez a raz som ako 9 ročná keď som šla do školy pozdravila jednu susedu z opačnej strany cinziaka a začala vyzvedat prečo ju zdravím ci ju poznám keď ju zdravím, kto sú moji rodicia kde bývam koľko mam rokov... No koniec odvtedy som prestala zdravit random cudzie osoby a ostalo mi to dodnes, ale som aj introvert .. Ozaj to musí byť max suseda co býva v rovnakom vchode aby som pozdravila a musím vedieť ze ma pozná aj ona
A keď ste spolu samy, ako fungujete? Ukazuje ti niečo, aby upútal tvoju pozornosť? Venuješ mu ju vtedy?
Možno chce upútať pozornosť ostatných, niečo ho k tomu vnútorne ženie. Ale nemusí to byt vyslovene niečo zle. Potrebuje získať vlastnú skúsenosť, kedy je to ešte Ok, a kedy to už preháňa. Časom pride na to sam, že nie každý je milý a stoji o kontakt s ním, nemá o neho záujem, ani o to, čo mu ukazuje.
Skús ho nejaký cas nechať, sledovať. Zhodnotiť, či ho to prestalo bavit alebo sa to naopak stupňuje. Prip. sa dotyčných spýtaj, či im nevadi, ak ti je to už blbe, ak ti to pomôže cítiť sa lepšie.
@tiika vidím že je pre druhých vyslovene otravný.
Doma, keď niečo robím sú dni, keď stále musím odbehovať od práce, lebo mami aha pozri pozri čo som spravil a pod. Vždy ho pochválim, komentujem, pýtam sa, zaujímam sa a pod. Vymýšľam aktivity doma, maľujeme, modelujeme, čítame, varíme, pečieme, športujeme.
Také iste dieťa mám( a ja sama som psychológ). Dnes je už v puberte a je to proste povahový rys , v škole nikto nechce recitovať , spievať , tancovať , ona je všade prvá🙈. Ja síce nechápem, ale zvykla som si 😃má to aj pozitíva, nikdy neplakala, keď mala ísť do škôlky, všetci ju " milujú": učiteľky, vedúce krúžkov atď . Dokonca prezabáva pol ihriska a menšie deti, čiže aj iné matky ju majú rady. Ale ! Preto aby mohla takáto byť , je potreba veľa lásky a silné zázemie. Je úplne v poriadku , neboj ♥️ on sa preto odváži ísť " do sveta" preto že má Vás, ktorí ste vždy pre neho a s ním..
@kristina2412 ďakujem ❤️. Na druhej strane je ale tá ľútostivosť nesmierna a tá ma naozaj mätie.
A preco sa im pozdravit nemoze? Pripadne objat?
Moja ma tiez 3 roky, robi to a ja som rada, ze sa pozdravi aj cudzim, nevadi mi to. Zakazovat to nebudem. Aj s nimi zacne rozpravat - som s tym ok, su to ludia co ziju u nas na okoli aj ked sa nepozname a vzdy som pritomna. Som rada, ze je smelsia nez ja v jej veku. A ja to pripisujem aj tomu veku, ze tie deti este uplne tu hranicu co kde komu povedat/nepovedat uplne nechapu