Prosím povedzte že nie som jediná mama ktorej dieta nič nezaujíma a s ničím sa nechce a nevie hrať 🤦♀️
Ja už neviem ako ďalej
Syn má 3 roky a je úplne nesamostatny v hraní ,má milión autíčok s ktorými sa nevie hrať keď si k nemu sadnem a ukazujem mu ako to má robiť rozčúli sa ide preč …
Kreslí asi 20 sekúnd to iste modelovanie ,strihanie,lepenie…
Kocky puzzle nič
Ani tv ho nebaví pozerať
Som na pokraji síl…Sám sa nevie zabaviť ani minútu a ja nedokážem nič okolo neho spraviť lebo stále je vedľa mna
3r dieta nevie udrzat pozornost na jednu nejak dlho, nemaj velke ocakavania. A “milion auticok” je samostatny problem - zbytocne vela hraciek je proste kontraproduktivne. Modelovanie, strihanie, lepenie - to chces fakt vela od 3r. Nebavi ho to, lebo nema na to jemnu motoriku.
Hladaj co bavi jeho, nie teba. Mozno farebne kocky, detska kuchynka, bowling (farebne plastove flase a lopticka)… alebo nech si proste najde aktivitu sam, zapajaj ho do beznych cinnosti
Skusila by som mu dat robotu, niektore deti to bavi viac ako hranie. Moze robit pomocne prace pri vareni, povysavat, pozametat, pomoct s pradlom. Mozes mu dat kus cesta a nech si vyraba cestoviny, ktore si aj potom zje. Nieco realne, co bude aj na uzitok, niekoho to motivuje.
chodí do mš? ako tam funguje?
Kolko casu denne travi pri obrazovke?
Keď je pri tebe nech ti pomáha alebo bude stáť a revať? Deti si vždy nájdu činnosť. Nechodí do škôlky?
Kreslenie a tvorenie začne podľa mňa väčšinu detí baviť až neskôr. Hra s autami, kockami, kuchynkou, rolové hry, to by ho už mohlo baviť, ale nečakaj, že bude sám dlhšie ako 15-30 minút. Treba skúšať. Nespomínaš pohyb. V tomto veku deti zvyčajne baví byť vonku - odrážadlo, prvé pokusy s bicyklom, kolobežka, ihriská, les, prechádzky, zbieranie kamienkov, paličiek a všemožných suvenirov. Nespomínaš ani knihy, to tiež môže dieťa baviť, v tomto období sú bežné otázky "a prečo?" - takže veľa detí rado "číta" a rozpráva sa. Tiež je to obdobie, keď dieťa nadšene pomáha dospelému. Na rozprávanie a učenie sa napodobňovaním ale potrebuje dospelú osobu. Nemôžeš od takého dieťaťa čakať, že bude samostatne sedieť v izbičke a hrať sa sám so sebou.
Ahoj, veľa detí si hru , resp typ hry vyberá podľa vlastnej povahy a vlastných preferencií. Väčšinu veci, čo si vymenovala sú hry pre deti, ktoré sú samostatné, nezávislé, kreatívne a preferujú hry pre jedného. Možnože on vyžaduje hru ktorá bude pre viacerých, ktorou možno niečo získa, niečo vyhrá, možno pohybové hry alebo hry čo sú skôr logické, technické a nie umelecké.
Súhlasím aj s názorom vyššej, že skúsiť zapojit dieťa do bežných činností v domácnosti
Syn je taky, nikdy ho veľmi klasické hračky nebavili. Ma teraz 4 roky, ako zahrá sa, aj v škôlke je to v pohode,prispôsobuje sa v kolektíve, ale oveľa viac ho bavili také bežné domáce veci, ako vysávanie,utieranie prachu, vešanie prádla, umývanie nábytku, ako 2 ročný nám bežne reálne robil kávu v kapsulovom kavovare, prádlo teraz už výhradne dáva prať aj vyberá on, s manželom miluje majstrovat, aj sam sa často v dielni hra, ze stavia balkón, robí poličku,opravuje auto kladie akože podlahu, proste všetko to, čo vidí a počuje, ze robil manžel (je stavbár). Manžel mu v dielni vyhradil časť, kde má normálne veci ako staré vedrá, staré dosky, prázdne tuby od tmelu, nejaké penové hladičky a podobne a syn je najšťastnejší, keď tam môže si robiť to, čo mu jeho fantázia diktuje.
Takže nie všetky deti bavia autíčka, kocky, sú rôzne povahy.
Skús mu pustiť hudbu, možno bude tancovať, nejaký hudobný nástroj možno, ak máte doma ... Alebo skúste športové pohybové aktivity, hokejka, loptička ... Inak moja dcéra bola taká (aj v podstate stále je), že všetko ju držalo 4 sekundy, alebo nervacila .
V podstate všetko skúšame nechávame mu voľnú ruku nech si vyberie čo ho baví ,má detsky vysavac kuchynku ,”pracovný” stol ale nič
V škôlke vraj nie ej problém sa prispôsobí horšie doma keď neide do nej od rana hneď nuda 🤦♀️
Samozrejeme že vonku sme denne 1-2 hodín podľa počasia .Odrazadlo ho nikdy nebavilo tak skúsim kúpiť bicykel a uvidíme
Čítame každý večer rozprávky už nepozerá v tv nudia ho ani hudba či tanec ho nebaví 😂
Dúfam že je to len “obdobie” ktoré ho prejde a že SIM skôr bude leto lebo tá zima ubíja mna ale asi aj jeho
Nejaké skladačky máte? Nikdy sa s ničím nehrával? Ani nejaké hry typu pozorovania autíčok? Vie hovoriť?