Ahojte maminy uz som zufala poradte, mam skoro 3,5 rocneho synceka kotry jednoducho v skolke ide pekne cikat a doma nie. Uz som skusala vselico nic nezabera. Ako je mozne ze v skolke wsa vycika aj ide sam a doma nic:( Uz som isla na neho aj v dobrom aj v zlom a nic neazbera. Co mam este urobit? Sme narodeny na zaciatku 8 mesiaca a psychologicka nam povedala ze sme tak pozadu tristvrte roka. Lebo este nerozprava tak ako by mal na neho vek. Dakujem za kazdu radu.
Doma ma plienku?
Nemame plienku :( Iba na noc zatial pretoze mame problemy s oblickami aj mocovym mechurom a preto nam to ide aj tazsie. Uz sme parkrat lezali v nemocnici a ked vidim ze chce ist cikat tak ho hned dam ale nic neurobi.:(
a nie je to tym, ze v skolke to neriesia a proste ide sam? lebo z toho co pises mi pride, ze okolo cikania mozno viac upozornujes na to, ze sa bojis aby cikal - tak to na neho mozno vplyva tak, ze sa kvoli stresu nevycika..
ked ho iba tak posles, nech sa ide vycikat sam do serblika, to nezabera? moje decka chodia iba tak same ked im treba.. dcera iba zakrici aby som ju prisla utriet..
Aj to som skusala tak ako v skolke povedala som mu ze ked bude potrebovat nech ide tak ako v skolke a nic a na nocnik vobec nechce sadat. Da si pekne sam malu stolicku stiahne teplaky postavi sa a nic tak ho dam sadnut a tiez nic :(
nepije v skolke ovela viac ako doma?
Nie doma pije ovelôa viacej musime koli oblickam ale neviem kam mu to ide ked to tolko drzi v sebe :(
@veselavrba a kedy sa potom vycika? iba v noci?
Vacsinou ano kedze je v skolke cely den tam sa vycika a doma nic keby sa vycikal aspon ked sa kupe ale nic pozeram sa keby cikat chcel a nic.
@veselavrba a cez vikend?
No to mame tiez problem bud sa pocika do teplakov alebo dlho drzi az ho boli brusko a ked nmu poviem aby sa teda vycikal aj do slipkov ze nevadi len nech to nedrzi v sebe tak ledva ledva to urobi :(
To vyzera ako nejaky blok... nestalo sa mi nieco pri cikani doma?
Na vasom mieste by som zrusila aj plienku na noc. Uz je dost velky. Mozno ho to donuti ist na wc
No blok ma od poslednej nemocnice ale v skolke uz ide pekne sam psychologicka nam povedala ze to chce len cas a ze to ma spojene aj s rozpravanim az teraz zaciname pekne rozpravat ze to ma suvis s tym aj ze sme predcastne narodeny.
@veselavrba ja by som to na tvojom mieste nejaký čas neriešila, nič mu nerozprávaj, vyciká sa, vyciká, pociká sa, prezliecť, ale nekomentovať. U vás sa to už dlhšie točí okolo cikania....v škôlke nie, tam to nikto nejako zvlášť nerieši, preto na to malý ani nemyslí, ide a hotovo. Ak by mal blok z nemocnice, mal by ho aj v škôlke, skôr si myslím, či nemá blok z niečoho doma. Niekedy stačí aj nevinná poznámka babky, susedky....nespomínaš si na niečo? Rozprávanie s tým podľa m§a nemá nič spoločné, dcéra mojej susedky sa pýtala v 13 mesiacoch a to nevedela povedať takmer nič a naopak, sú deti, ktoré plynule rozprávajú vo vetách, ale na WC sa nevypýtajú.
@veselavrba rozpravanie a chodenie na wc spolu urcite nesuvisi...
moje krsniatko sa narodilo v 32tt a od 1,5 roka je bez plienky a rozpravat zacala, ked mala 2,5...
Tak skusim teda nejaky ten cas mu dat a uvidim.Aj na zaciatku nechcel chodit vobec v skolke cikat a aj 5 krat sa pocikal za den a po 3 mesiacoch sam ide na wc aspon v skolke snad uz bude pekne a budeme este castejsie vonku a tam do toho dojde.
@veselavrba nerozumiem, to má doma plienku? Ak ide v škôlke bez problémov sám na WC a doma nie, tak s vami točí.