Ahojte. Máte niekto skúsenosti s týmto problémom? Už je to týžden, čo sa moj synček prestal pytať na záchod kakať, a robí to len do slipkov. Skúsila som všetko možné. Studenú sprchu, bitku, dokonca som ho tak aj nechala pár hodín, no jemu to bolo jedno. Cikanie mu problém nerobí, to sa pýta, Už to bude rok, čo sme bez plienok, takže mi to pride dosť čudné, že s tým opäť začal.
Budem vďačná za každú radu......
skus to pozitivne- nalepky ak sa jeden nepokaka do slipkov dostane nalepku. za 5 nalepiek moze byt cokoladova tycinka napr. treba kupit nejaku hracku po ktorej tuzi vystavit ju do vitriny. ked dosiahne nejaky pocet nalepiek (napriklad 30) dostane hracku.
vidím, že máš aj mladšieho synčeka... neviem, ako je to s ním a príp. nočníkom, či ešte je plne na plienkach... môže ísť aj o určtú formu žiarlivosti.... i keď máš pocit, že starší synček navonok nežiarli, môže práve týmto spôsobom pútať tvoju pozornosť....
ale presne ako tu bolo spomenuté, môže ísť aj o strach z WCka....
prípadne, nedošlo v rodine k nejakej zmene, udalosti, ktorá by mohla byť teoreticky spúšťačom?
chodí aj do škôlky?
mojej dcérke dlhšie trvalo kým prišla na to, že sa kaká do nočníka/záchodu a nie do nohavičiek ☹ Tiež som vyskúšala čo sa dalo ale nič nepomohlo až nakoniec som ju vy hanbila a "nasekala" jej pár na zadok a začala pekne kakať do nočníka a vydržala jej to až kým sa nenarodil syn. Malá už chodila do škôlky a každý týždeň sa jej stalo, že sa jeden deň zakakala....samozrejme ma to veľmi hnevala a znova sme skúšali všetko možné aby to viac nerobila, no nič nezaberalo...Nakoniec sme jej vysvetlili, že ona je už "veľká slečna" a že maminka s ockom sú veľmi veľmi smutní a bolí nás srdiečko keď sa zakakáva ☹ a čuduj sa svetu zabralo to a od vtedy sa jej to nestalo ani raz.
Bitka to nevyriesi!
Mozno sa niecoho boji... Niekde som raz citala, ze chlapcek sa bal ist na velku potrebu, bal sa sadnut na zachod, byvali v panelaku a ked niekto nad nimi splachol tak to tak bublalo potrubim ze sa bal...
Skus si ho vziat na kolena a porozpravaj sa... spytaj sa ho ci sa niecoho boji, a ak treba, tak mu poskytni nocnik... ukaz mu, ze sa to da aj inak...