3,5 ročný syn sa nepýta cikať a ani kakať

nastasja25
3. mar 2015

od apríla minulého roka ,odkedy sme dali dolu plienku máme neustále problémy s pýtaním na wc,ako i s cikaním,tak i s kakaním,to zadrživa a ked nevládze už,pustí do slipov...nepomohla ani škôlka...vypýta sa málokedy ,ale takto sa nedá fungovať...boli sme aj u psychlogičky,sme už zúfalí,trvá to už rok ☹ ☹
prosím ,píšte len tie,ktoré s tým máte skúsenosti a poznáte takéto detičky ☹

barnica
3. mar 2015

Môj bratranec tak zdržiaval až do svojich piatich rokov a nepomáhalo nič ani po dobrom ani po zlom ani to keď mu teta tvrdila že sa mu budú deti smiať ani psychológ. Nakoniec skúsila radu od starej mamy. Nechala ho holého behať po dome a vždy keď sa pýtal pekne alebo sa sám vycikal vykakal ho strašne chválila a dostal nejakú drobnosť ako odmenu a čuduj sa svete zabralo.

blondyblond
3. mar 2015

nastasja25 ahoj my riesime nieco podobne uz dva roky ,s tym rozdielom ze cikat chodi normalne iba kakat nie do zachoda ale do slipov,zadrziaval a potom kuskoval do slipov ,chodime psychologicke a aj na kramare jednej pani doktorke co sa zaobera crievkami lebo mu creva zacinali ochabovat a stolica zacala vychadzat samovolne aj v noci.Teraz sa to uz zlepsuje.Boli sme na gastroentrologii,chirurgii......bol cas kedy sme sa museli vratit k plienkam.Tiez sme to na zaciatku riesili slubmy,pochvalami ak sa vykaka do zachoda atd ale nic nepomahala ako sa hovori ani po dobrom ani po zlom,cize s mojej skusenosti treba radsej ist k lekarovi a zistit ci za tym nie je nieco ine.

oliverko5
3. mar 2015

ach jaj toto ked citam to ako keby som videla nas pred 2 rokmi..maly isiel do skolky rano isiel na zachod doma a potom v skolke nic docural sa..chodili sme domou a mali sme docurane aj 3-4 teplaky..museli sme ho dat na pol dna aby nemal zdravotne problemy a nasledne sme zacali chodit k psychologicke a chodii sme tam asi rok mam pocit ze nam to pomohlo a pohlo nam aj to ze sme dostali novu ucitelku ktora nemal problem ist s nim na zachod takto s nim bola na zachode parkrat a potom syn zacal fungovat..psychologicka nam povedala ze je dost citlivy a hanblivy on si zatvara aj doma dvere na zachode..s kakanim problem nebol to si nechal vzdy ked prisiel zo skolky 🙂 treba si myslim najst dobru psychologicku a hlavne sa porozpravat s ucitelkou nam to pomohlo..drzim palce viem ako te je neprijemne...nech sa dari 🙂

timea7
5. mar 2015

niektorým deťom v škôlke vadí nedostatok intimity na WC, pri počtoch detí, ktoré tam sú, to niekedy ťažko rešpektovať 😝 , takže v MŠ to chápem. Ale doma je to iné, určite by som dieťa nechala vyšetriť aj lekárom, aj psychológom, aby sa nič nezanedbalo. Motivovať už každá z vás asi skúsila, možno ešte tak - ideme na kúpalisko, do ZOO, ale berieme len chlapca, ktorý kaká do záchoda, chlapčekovi,ktorého som mala v triede pomohla rada psychologičky (čo ma prekvapilo), aby si okakané slipy opral. Nekričať, nevyčítať, v žiadnom prípade netrestať, môžeš sa pokakať do slipov, ale si ich potom sám operieš. A ďalej neriešiť. Priznám sa, že sa mi to veľmi nepáčilo, ale zabralo hádam po piatich praniach.