Ahojte, syn 3,5 roka odmieta ísť večer spať, aj napriek tomu, že je totálne vyčerpaný, kope, vyvádza, plače a uteká z postele..
Jedná sa o to, že v škôlke mali divadlo v ktorom bola Ježibaba, zrejme sa mu s ňou zasnívalo niečo čoho sa vyľakal a teraz má traumu.. neviete poradiť čo s tým?
Také veci, že Ježibaba nie je naozaj a je len v rozprávke nepomáhajú kedže ju videl naživo, nepomôže ani to keď si ľahneme s ním ani keď mu naukladám všetky hračky ktoré ho budú chrániť ani pri zapnutej lampe, atď..
Neexistuje aby si zatvoril oči a v kľude zaspal tak ako bol doteraz naučený..
Ďakujem za prípadné nápady..
@luivetakas žiadne lieky do ne nepchaj.
Treba s ním o tom veľa rozoravat, kúpiť spray proti ježibabe, alebo urobiť elixír proti ježibabe. Možno tomu uverí
Skúste ho na pár dni premiestniť k sebe. Deti majú obrovsku predstavivosť a veľmi živé sny. Chce to Čas a trpezlivosť
@deti95060810 :D čosi to vôbec, liekami to určite nebudem riešiť, ale ďakujem za reakciu..
Uvítala by som nejaké milé vety, ktoré platia na deti od skúsených mamičiek ak si niektoré ďieťatko prešlo týmto obdobím strachu...
@pribinak Ďakujem :* akurát mu hovorím o tom spreji a povedal, že doooooobre, poďme nastriekať!
Super nápad ❤️
@luivetakas tak snáď pomôže
Citala som raz, ze casto sa stava, ze detom sa smrt predlozi ako ze ten mrtvy zaspal ( clovek, zvieratko...) a uz sa nezobudil. Dieta teda vnima, ze sa nezobudil, a.preto sa boji zaspat. Neumrelo niekomu v okoli zvieratko, alebo blizky? Kazdopadne,.moze to byt aj zlym snom, rada od pribinak je super 🙂
@kikidee nie, nie našťastie sa nič také v okolí neudialo len tá Ježibaba mu nevie dať pokoj, možno keby ju naživo nevidel a počul by len rozprávku bolo by to v poriadku, ale on ju už má teraz asi stále pred očami keď zaspáva..
@luivetakas chuda male...tak dufam ze sa jej cim skor zbavite✊
@luivetakas zacni ju s nim vyrabat, kreslit, v hrackarstve mu ukaz taku hracku, nech sa jej dotkne, pohladi, nech vidi veselu jezibabu, ktora sa s nim chce hrat a neublizi mu
Asi ste to už skúšali, no na mojich synov keď v noci plaču, platí, keď poviem ze to bol len zlý snicek a poviem im, aby ten zlý sen poslali preč. Oni povedia niečo v štýle "chod preč, ty zlý snicek!", ja to zopakujem a spinkaju relatívne pokojne. Po fasiangoch sme si niečo podobné užili s čertom...
@luivetakas viesco, v DM maju sprej na bubakov 🙂 normalne to je sprej (s marhulkovou vonou) a na etiketke macik a nejake (nie desive) strasidielka. Ma sa nastriekat pod postel. 🙂 skuste.
ak potrebuješ lieky tak skús PROTHAZIN - predpíše pediater. Užíva sa len v prípade potreby - nemusí stále každý deň.
na nete si prečítaj príbalový leták