Ahojte,prosim o radu lebo neviem ako nato reagovat .mala zacala chodit od septembra prvy krat do skolky,velmi sa tesila ani neplakala ale tam nevedela pocuvat,spat,vraj je svojska nevedeli si s nou dat rady bola viac doma ako v skolke casto je chora.posledne ked ochorela boli sme doma mesiac,potom isla do skolky to uz vravela ze nechce ist a ked prisiel den D plakala vesala sa mi na nohu ze tam nejde riadny cirkus robila. Ale ked som sa opytala aka bola cez den tvrdia ze dobra,len nespi a nepapa.no ale prideme domov a z nicoho nic ju chyti hysak zacne vrestat kricat revat a bit ma.nechapem preco az je agresivna a raz aj povedala no to musi mat zo skolky lebo u nas by take nieco nepocula nikdy,ze mama zabijem ta zarezem ta.je to normalne?to ako mam bato reagovat.stretli ste sa s tym?prosim poradte
@vodnarka06 krasne si to napisala🙂 moja dcerka je dost hyperaktivna aj nervosko maly,len teraz ako nechce posledny tyzden chodit do skolky tak je ina,ine spravanie.predtym tiez mala hysaky ale toto je ine neda si nic vysvetlit,hneva sa zlosti sa dlhsie ako predtym,to ze ma agresivne bije a len mna nechapem dokazala aj skaredo mi povedat,neviem ci v skolke tam niesu nahodou take deti a ona to kopiruje. Aj ked jej v klude vysvetlim ked sa ukludni ze sa to nesmie robit ako keby to nechapala,rozumna je az prilis no neviem☹ ako keby sa hnevala na mna ze je v skolke ani taka pritulna uz nieje ked ju chcem objat
@tina7729 Moja dcérka sa tiež nástupom do škôlky zmenila. Je síce viac doma ako tam (doteraz bola len 14x) ale aj tak je tá zmena citeľná. Z usmievavého spoločenského, družného dievčatka je malý čert. Je pravda že sa nebije ani nikoho z nás, no mám pocit že už naozaj všetko rieši krikom a plačom 😒
@tina7729 podobne to mame aj my. Nejedla tam,nepila,rev. Uz sa to zlepsilo tiez chodi od septembra. Resp. Chodila 3 m.este do sukromnej skolky. Tazko si zvyka,ze nie jz so mnou a mam menej casu. Vlani sme riesili podobne s bracekom,maly tiez 3m tam cely cas preplakal,nezapajal sa,resp.malo. Doma tiez vyrazne zhorsene spravanie,ako tvoja i moja.
Po zimnych prazdninach uz uolne v pohode,zvykol si.
Takze dufam,ze aj s malou to bude podobne.
Jasne,venovala som sa mu,ked sme dosli zo skolky,mala ma boka nabazena,tak mi dala priestor.
Ahoj. U nas prebiehalo nieco podibne, len bez tej verbalnej stranky. A zacalo to skor ako isla dcerka do skolky. Bola voci mne agresivna, ak sa jej nieco nepacilo hned vybuchla a mavala tvrdohlave amoky. Tak som sa snazila vyzistit preco. Jedna rada ku kt som sa dopatrala bolo ze to detirobia cloveku o kt su si absolutne isty jeho laskou a oddanostou. Dcerka to robila len mne a nikomu inemu. A potom som vypozorovala ze zlostou reagovala aj ked sazlakla, napr stekajuceho psa. Tak sme sa vela rozpravali a vysvetlovali az zacala o strachu hovorit skor nez vybuchla. Takto sme odfiltrovali vela vystupov. Vzdy som jej opakovala ze ju lubim a ze je so mnou v bezpeci a vysvetlovala situacie aby ich pochopila. Toto dost zabralo. Ona sa vzdy tvarila ako hrdina a svet bol gombicka ale je to taky maly citlivy cloviecik. Aj ked som ju hresila za nieco tak hned islavybuchnut a teraz povie ze ju to.mrzi a ze ci to spolu dame do poriadku 🙂 a stale opakujem ze aj ked sa hnevam pre nieco stale ju lubim najviac na svete 🙂 dalsia vec co k tomu prispievala bola ziarlivost na mladsieho brata. Je medzi nimi 2roky rozdiel. Tak kym nezacal byt partak s nou, teda tak cca od 18m tak to bolo.na dennom poriadku. A teraz sa lubia ako kone a vybuchy su len obcas a aj to uz mierne. Mozno je nieco v skolke nejake dieta ci situacia ci hlasna pani ucitelka co ju stresuje ale nevie to vyjadrit inak ako jedovanim sa. U nas velmi pomohlo rozpravanie trpezlivost a zasadovost. Nepolavit s chodenim do skolky ale urobit to.pre nu atraktivne aby sa tam citila dobre a bezpecne. Detska logika si vysvetli vela veci inak. Aj ked je dcerka velmi chytra a uz ako 18m recitovala basnicky a hovorila anglicke frazy a vyzerala ze vsetkemu rozumie tak mala v hlavicke chaos a nevedela co s tym 🙂) Toto bol teda aspon nas