V poslednej dobe sa zamýšľam ci je správanie môjho syna v norme. Je to moje prvé dieťa tak nemám s čím porovnať. Je veeelmi živý, taky aktívny typ, pri ničom neposedi. Za to vie už samostatne bicyklovať, je šikovný, smelý, veľmi pekne rozpráva. Niekedy, hlavne keď je už unavený alebo prestimulovany ma proste nedokáže vnímať. Potrebujem mu niečo povedať, tak ma nedokáže počúvať, poskakuje, blaboce, spieva, kvika a ja ho pýtam o pozornosť a on ju udrží fakt 2 sekundy a šálke ďalej. Keď mu niečo naozaj veľmi potrebujem povedať ale bo s nim vyriešiť, musím skricat alebo nejako preseknut tu jeho fantáziu v ktorej práve je, aby ma vnímal. Je to u detí bežné? Ďakujem
Áno je... a efektivnejsie je ostat úplne ticho a pockat,kým mu dôjde,ze mu nikto neodpoveda😅
@anjelicek26 @pribinak povedzte aspoň, že to nebude trvať dlho 🙈
Rataj aj do dospelosti, však kopec žien ru denne píše, že mužovi niečo hovoria a in nevníma
A začne vnímať až keď jacia na celu ulicu
😁😁😁😁
Moji synovia mali "tik" v 2r.. Nonstop sa pytali...Co? Aj ked poculi.....
U nas je to dedicna vlastnost 🤣. Maju to po tatovi vsetci traja. Mas sikovne dieta a pre neho je v tom momente dolezitejsie spievat, skakat ...
Úplne normálne. Hlavne keď sa bláznia, vtedy ani obraz ani zvuk.
Moj cochvila 3 rocny detto. Chcem aby sa obliekol…0 bodov. Neexistujem, nevnima ma. Tak mu oznamim, ze idem do auta si nieco dobre kupit bez neho, tak vsetko polozi a bezi sa obliect a pocuva na slovo a pritakava, “dobre dobre, obliect, ideme kupit donut”. 😃 takto si ho raz za cas otestujem a vzdy testom uspesne prejde ze je normalny. 🤣
Je to normalne. Moj maly to ma tiez, v skolke mi uz navrhovali vysetrenie sluchu 🙂 Moze to v nejakej forme ostat aj dozivotne, moj muz je tiez taky. Samozrejme dospely clovek to vie trochu lepsie ovladat, trochu menej "blbme", ale je to tam proste doteraz.
Áno
@ivangeline tento komentar ma tak “potesil” moj syn toto robi. co? co? a uz robi to co mu hovorim …. nonstop čoo čooo čozeeee omg 😀
Je to bezne a ak je “pojaseny” viac ako sa ti zda v norme a mas pocit, ze straca pozornost, tak by som ho trosku viedla aj k takym kludnejsim cinnostiam, kde musi tu pozornost udrzat (napr rozne aktivity zosity) a nenechala ho sediet napr pred telkou.
Velka chyba, kt rodicia robia je, ze ked sa dieta hra, na nieco sa sustredi, tak ho z tej koncentracie vytrhnu uplne v dobrom niecim ako, jeej ako sa pekne hras, co robis?, prosis si nieco?…toto je velmi zle, treba dieta nechat
@amelia89 ... ;D 5r to uz preslo, mladsieho este nie. Boli sme aj kvoli nosnym mandlam pri krcnej so starsim ale tak.. Nebolo to take zle.. Vies,ze mozu tlacit na uska, a preto slabsie pocuje.
@ivangeline ano, ak by to pretrvavalo a fakt sa mi zdalo ze nepocuje dobre by som isla k dr. ale zatial mi pride ze to hovori zo zvyku alebo ked napr neporozumie dobre tomu co mu hovorim.
Úplne bežne