3,5 ročná dcérka váži iba 11,5 kilogramov

micha7
22. jan 2016

Ahojte maminky! Mam problem s hmotnostou mojej dcerky 3,5 rocnej. Ma 94cm a vazi 11,5 kg !!! Nebola nikdy velka jedacka,stale sa drzala na dobrej hmotnostnej hranici,ale toto teraz to sa mi zda ,ze je dost malo ☹ Ona mi jedava,ale nie vela..ak ma hlad aj sama si pride a vezme napr (rozok atd...) Je dost v pohybe. Dost ma trapi tento problem ....( este dam poznamku,ze sa narodila o 3 tyzdne skor mala 2 450g , 45 cm ).. MA ,alebo MALA niektora z Vas take skusenosti???? ako ste to riesili??? Dakujem

jul11
22. jan 2016

@micha7 susedkin maly ma 5rokov a vazi 14-15kg,meria mozno 107cm.neter ma 9rokov a vazi 20kg.susedkina mala ma 5rokov a vazi mozno 25kg.pokial jej nechybaju nejake ziviny-zistite z krvi,by som to neriesila.aki ste vy rodicia?aki ste boli ako deti?nasa meria 105cm vazi 15kg a ma skoro 4roky.je pomerne vela,ale vsetko vybeha,gumicky stahujem vo vsetkych teplakoch a nohaviciach

micha7
autor
22. jan 2016

@jul11 ach jaj tie deti su ,ale rozne...🙂

bubelko
22. jan 2016

@micha7 co na to pediater? ak je ten v klude, a dieta vseobecne prospieva - t.j. pribera, rastie a je aktivne, tak by som to neriesila 😉

micha7
autor
22. jan 2016

@bubelko noo dnes sme prave boli u pediatra... povedal,ze je na hrane s hmotnostou,ale nic moc nereagoval... dcera ma velke krcne ,nosne mandle..ci vraj aj to nemoze byt dovod,ze nechce vela jest 😒

bubelko
22. jan 2016

@micha7 a nepovedal ti ani, co mas sledovat? lebo moji ked mali hranicnu vahu (ale opacnym smerom), tak mi dal nejake tipy. a tiez ked, mladsi nepriberal - tiez...

renata9
22. jan 2016

@micha7 ahoj,moja dcéra je tiež narodená predčasne,tiež je slabý jedák..............trápila som sa s ňou ale už to neriešim................pokiaľ je zdravá,aktívna tak to nerieš.....................má 4 roky a 12kg..............pediatrička to tiež nerieši

micha7
autor
22. jan 2016

@bubelko nie nic mi nepovedal...co si mala ty sledovat??? :-/

mawka
22. jan 2016

@micha7 malemu aj krv brali, vselico mu davali, sirupy, pangamin a neviem co, aj tak jedol pomaly len vzduch a pritom vsetko mal ok, aj krv, celkovo no a v 10 rokoch mi zacal priberat a teraz je taky buco z neho. predtym vyzeral ako z koncentraku. sak si vyziadaj odbery, ci tam je vsetko ok, ci nieco nevyskoci. s malou mam opacny problem, ta len pribera a strasne vysoka a siroka na svoj vek, aj tak je ok, sme boli az na endokrinologii. proste ked sa ti nieco nezda, radsej pobehaj lekarov, ved ide o dieta. radsej mat istotu, ze je vsetko ok ako potom behat kade tade.

k_a_j_k_a
22. jan 2016

@micha7 moja je tiez drobna. V 3,5 roku mala 12kg a 94cm. Teraz ma 5,5roka a 14,5kg a 109cm. Zdravotne je ok, len proste drobna. Od septembra ide do skoly, predpokladam, ze bude vyrazne najmensia. Ale ani ucitelky mi ju neodporucaju nechat dalsi rok v skolke. Takze som zvedava ako ponesie tu tasku.
Aj starsia je drobnejsia, aj ked nie tak extremne. Obe mi odmietaju nosit teplaky a ine nohavice, okrem legin, aj tie maju volne a musim im davat gumu na pas. A zjedia toho obcas viac ako ja.
Uz som to tu pisala viackrat. Ako ste vysoki vy, rodicia? Ja mam 164cm, som najvyssia zena v rodine. Svokra dokonca nema ani 160cm. Taktiez mam malu nohu (36,37). Proste dcerka nema byt po kom velka. Neporovnavaj dcerku s ostatnymi deti, sucasny slovensky trend su velke gulate deti, obcas hraniciace s obezitou. Zial, je to tak. Ci sa jedna o skolkarov alebo o skolakov. Ked som bola ja mala, cudny bol ten, kto bol gulaty, dnes je cudny ten, kto vyzera ako "hajzlovy pavuk". Staci sa mi pozriet detom do tried. Moje deti sa nevojdu do tabuliek na slovensku - su po krivkami. V talianskym su na priemere. Hmmm, cim to asi bude.

mawka
22. jan 2016

@k_a_j_k_a no, nebude to len prezieranim ako si vacsina ludi mysli 😉 nehadz tie deti, prosim, do jedneho vreca. presne to sa tyka mojej malej a ver, ze ma taky jedalnicek ako lusk. a hovorim aj za ine baculate deti, ktore sa hybu a stravuju ako sa patri a napriek tomu su vacsie.

micha7
autor
22. jan 2016

@k_a_j_k_a moja rodina nieje vysoka... ja mam 165cm ,moja Mama 164cm...,ale manzelova rodina je vysoka... 🙂 manzel ma 186cm! ja uz fakt neviem....... toto ano doktor mi povedal,ze lepsie stihla ako by mala byt obezna! ale aj tak ani tak a ani tak nedobre! 🙂

micha7
autor
22. jan 2016

@mawka no ved prave toto,ze kazde dieta je ine....... clovek nikdy nevie...ani ja teraz neviem ...... 😒

bubelko
22. jan 2016

@micha7 u nas bola ale opacny problem - vyssia vaha ako vyska (krivka myslim), takze som musela obmedzit prisun tukov a sladkosti...😉
ale inak ak si vazne dr. nerobi starosti, tak by som si nerobila ani ja. hlavne ak vidis, ze je inak v poriadku a zodpoveda vyvojom veku 😉

dasenka26
22. jan 2016

Nechýba jej napr. železo? Pediater to zistí z krvi. Nase dvojcata (2r.) maju každá 13kg, ja som ich dost pchala odmalicka, teraz jedia celkom fajn.

moni244
22. jan 2016

@micha7 moja má 3 a už vyše roka 12 kg, ale zato cez 100 cm, neriešim, vidím, že jesť jej chutí, zje, čo nezje ju, proste ide do výšky viac a do váhy menej a je mi šuma fuk, aké tabuľky teraz fičia

micha7
autor
22. jan 2016

@moni244 😀

k_a_j_k_a
22. jan 2016

@mawka ja chapem, ze su niektore deti, co su urastenejsie, nemozu byt vsetky rovnake. A verim, ze su medzi nimi aj deti, ktore maju aj pohyb, aj prikladny jedalnicek. Ale ruku na srdce, je vela deti, ktore maju pravidlene v rukach, tycinky, keksiky, sladke vody, "jogurtiky", chipsy. A nejedevaju takmer nic. Pravidelne stretavam rano deti, ktore miesto ranajok maju v rukach chipsy, alebo horalky, snickers a pod. Potom sa rodicia stazuju, ze nejedavaju chlebik a obed. Ale poobede maju v rukach dalsie sladke, roztek na cestu, aby neumreli hladom (pritom doma ide hned vecerat).
@micha7 aj MM ma 184cm, vlastne je najmensi zo svokrovej strany. Napriek tomu nemaju byt deti po kom velke.

babatkoling
22. jan 2016

Rozdiely medzi detmi mozu byt obrovske - moj Maco mal v lete necele tri roky a nejakych 14-15kg. Dosiel ku nam chlapec od susedov, 5rocny, o hlavu vyssi a asi o tri kila lahsi 🙂 Obidvaja chlapci s vrtulou v zadku, aktivni a taky rozdiel medzi nimi bol.

siska53
22. jan 2016

@micha7 tak je z tych stihlejsich... Moja sa medzi 2-3rokom nevedela dostat cez 12kg,mam zapis,ze ako 2r.a9m.mala 89 cm a 11,4. Az na 3r.prehliadke mala 12,1.
Teraz bude mat o par mesiacov 4r., vytiahla sa,zrazu uz ma 98cm a 13,8kg. Ale do tych 3r.to tiez nebola slava,priberama menej,vzdy na smodnzj hranici ale ja som to neriesila, ani doktorka. Prosto priberala,aj ked menej. Narodila sa pritom nacas a mala 3090 g.
Teraz ju s papanim viac taha starsi synator,navyse uz ma vsetky zuby,aj to pomohlo.
Tak ti poviem,starsi je dost chudy na pohlad,aj ked podla vahy a vysky to tak nevyzera -120cm a skoro 21kg,on velmi dobre vzdy jedol,ma metabolizmus po dedovi,ktoremu vzdy dobre travilo.

Ak doktorka nevidi dovood na obavy.ze dcerka nie je chorlava,bleda,apaticka..nema nejake traviace tazkosti Tak by som to vypustila z hlavy

stepanka274
22. jan 2016

@micha7 moja dcerka dtto, porodna hmotnost rovnaka ako tvoja, aj tak sa narodila skor o 17 dni, vazila aj merala podobne ako tvoja v 3 rokoch, slabo priberala, ked isla do skoly mala 16kg, dr povedala ze ak je zdrava tak sa tym netreba trapit, teraz mala 9 rokov a vazi 20kg

stepanka274
22. jan 2016

A meria 122 cm

alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mawka
22. jan 2016

@stepanka274 no vidis a moja 6 rocna ma 132 cm a 30 kg a je uplne v poriadku po zdravotnej stranke, stale v pohybe, ranajkuje normalne, desiata akuratna a zdrava, obed v skole bez duply, olovrant zdravy, vecera lahka. ohybnejsia je viac nez ine deti. stale som si myslela ze ma nejaky problem, premarali ju, rodinu mrkli, ake sme konstrukcie, zdrava je, hormony ok. zrejme bude vysoka a kus baby. tiez som nebola tintitko. aj sa pytali na porodnu vahu a ako priberala a ona tak rovnomerne, nebolo to ze zrazu velmi pribrala. takze bude taky ten typ. co uz narobim. najmladsia v triede a najvyssia, najvacsia. niektore deti 7 rocne su tam take drobunke, ale hlavne, ze su vsetci zdravi. 🙂

@k_a_j_k_a
@micha7

mawka
22. jan 2016

@k_a_j_k_a no a skolske bufety mali prejst napriklad upravou sortimentu a prd makovy. aj to je to. rodicia nemaju cas, daju detom eura, deti si kupia blbosti a tak to je. ja striktne trvam na ranajkach a desiatej z domu. ked viem, ze ma caka narocny den, rano, urobim desiate dopredu vecer a dam do chaldnicky.

breznica
22. jan 2016

ahoj,môj syn mal zhruba rovnako v tom veku,teraz má 5 a pol roka,necelých 15kg,101cm,je vrstovníkom po plecia 😀 ale zje veľa,krv aj všetko ok,tak neriešime 🙂

monikver
22. jan 2016

Moja dcerka ma tiez 3 a pol roka. Teraz vazi 15,5 kg. Narodila sa 6 tyzdnov pred terminom, takze v tom by som problem nevidela. Mame obdobie, ked spapa vsetko a zasa mavame obdobia, ked jej nechuti. Hlavne ju nenut papat na silu. Ja sa vtedy s nou hram taku hru, ze idem zjest jej jedlo, vravim ake je to dobre a nech mi to postrazi, pretoze niekam musim ist. Vacsinou ked pridem, najdem jedlo zjedene a mala mi povie, ze ho spapal havko. Samozrejme, ze psika nemame a dcerka je okolo ust zababrana od jedla. 🙂