3,5 ročná dcérka nechce o škôlke ani počuť

julisalove
10. sep 2016

Ahojte. Zacala skolka do ktorej nastupila s radostou aj moja dcerka. Plakala len ked som po nu prisla. Po dvoch dnoch uz nechcela ist do skolky, rano mi ju musela ucitelka zobrat. Poobede uz nechcela o skolke ani pocut. Ked spomeniem skolka, rozplace sa a odide do izby. Poobede uz v stredu dostala sopliky a rano horucky tak sme teraz na antibiotikach doma. Ucitelky su zlate aj nam volali ze ako je malej ze bola zlata v skolke ze ked si poplakala tak sa pekne hrala. Teraz v stredu asi nastupujeme zase ale stale nechce o skolke ani pocut. Co by jej pomohlo pri rannom nastupe do skolky?

mimi1988
10. sep 2016

Tak ako sa sprava tvoja dcerka sa podla mna chova 80% deti ktore nastupili prvy krat do skolky..aj moja tam chodila tento tyzden prvy krat tiez plakala rano aj vecer ked sa spomenula skolka.v skolke sa hrala vraj pekne...chce to len cas,niektore deti si zvyknu rychlejsie inym to trva dlhsie..5rocna dcera sa do skolky velmi tesi bola by tam aj dlhsie keby sa da..viem ze niektore deti plakali aj 4mesiace hystericky rano kym si zvykli...ucitelke na rukach...aj moja a dalsich aspon 8deti viem ze bude v pondelok po vikende zase rano v satni a v triede plakat...to su zaciatky v skolke..;)

wladka
10. sep 2016

Deti placu, tesia sa do skolky, lebo si myslia, ze to je jednorazova zalezitost .ze na 1den a hotovo, vybavene 😀.. ja som to riesila, ze musi do skolky, lebo ja MUSIM do prace zarabat korunky, aby sme si mohli pokupovat veci, jedlo.. lebo ze mi nedavaju uz peniazky.. ale nikdy ju tam nenecham, vzdy sa budem ponahlat pre nu.. a snazila som sa neprist posledna..fungovalo to... 😉

sonislawa
10. sep 2016

@sonislawa a este takto som opisala nasu skusenost so skolkou a pribehmi, ktore nam ho pomohli zvladnut . V tvojom pribade by som odporucila vyskusat ten terapeuticky pribeh http://www.centrumdys.sk/carovna-moc-pribehov/

26lenka6
10. sep 2016

@wladka toto som vravela aj ja nasmu ze ja musim ist do prace aby som zarobila korunky a mohla mu kupit nove tricka,teplaciky,papanie,hracky a on ma zotrel vetou "ved ocko chodi do roboty,on zaraba peniazky,poviem jemu,on nam kupi" 😀

wladka
10. sep 2016

😀

hettinka
10. sep 2016

@julisalove poteším, ťa máte úplne normálnu reakciu na škôlku, vrátane tej choroby .,, a priprav sa, že po chorobe začnú plače nanvo, možno aj intenzívnejšie, ako na začiatku, ale ona si postupne zvykne ...
prve dni boli aj u nas v pohode u obidvoch detí, ale ked už to nebolo nič nové, zistili, že tam treba aj poslúchať, spať, jesť, tak hlavne dcéra robila strašný cirkus. Syn ten to skor prežíval vovnútri, navonok vyzeral v pohode, ale zmeny správania som si všimla aj u neho.

janka1
10. sep 2016

potesim ta 🙂 my sme o skolke nechceli pocut presne 3 roky 🙂 kazde rano tolko reci okolo a vyhovoriek preco NIE 🙂 posledny polrok odpocitaval dni kedy uz budu prazdniny a KONIEC skolke 🙂 od septembra chodime do skoly a ro je ine CAFFE ziadne vyhovorky , rdost prevelika uz je smutny ze ide statny sviatok 🙂 uplny opak co sme zazivali 3 roky 🙂