2,5 ročný chlapček pôjde do škôlky

lililukac
29. dec 2020

Ahojte chcem sa opýtať či je v pohode dať syna do škôlky ma 2,5 roka a zobrali mi ho od januára do škôlky. Ide mi o plienky že je vlastne odplienkovany len ked sme u babky dedka tak sem tam zabudne a sa pocura do nohavíc ale to sa stáva už fakt len zriedka, tak neviem či ho dat nech sa mi to poprípade aj v škôlke stane par krát a sa to naučí alebo o 100 % odplienkovat a tak ho tam dať... Mne príde že je na škôlku pripravený uz sa doma nudí nevieme sa tak zabaviť rad by sa hral s deťmi si myslím ze by mu v kolektíve bolo už lepsie... A sme na dedine takže nemaju tu plnú škôlku deti tak 12 deti plus mínus lem chcem vedieť co si o tom myslia ine mamičky pripadne ci niektorá takto dávala dieťa do. Škôlky kedy sa mu este podarilo niekde pocikat.

janinah
29. dec 2020

Akože pocikať sa vonku v januári bez plienky a uč. si to nevšimne....hmm...doma sa on nudí alebo ty už nevieš čo s ním? určite by som počkala ,aj kvôli korone a chorobnosti v zime

ninusa221
29. dec 2020

Ja by som ho dala. Robila som v jasliach a boli tam malinke deti s ktorými som videla po polroku velké pokroky( vedeli rozpravat a naučili sa rozne pesnicky atd...) dieťa sa v škôlke vela naučí. Aj co sa týka odplienkovania tak aj to sa tam naučí deti sa odnaučili zo dna na den a plienku mali len na spanie... a davali sme aj preistotu niekedy von.

katulienkamoja
29. dec 2020

Ja som dávala dcéru teraz od sept. , tiež má 2,5roka, na spanie jej ešte dávajú pre istotu plienku, inak v pohode. Že sa zabudne sa stane aj starším 🙂 Syn taktiež išiel do škôlky keď mal 2,5r. Bolo to dobré rozhodnutie. Dcéra je úplne šťastná medzi deťmi, rada tam chodí. Takže za mňa určite áno.

lula313
29. dec 2020

Dala by som, to pocuranie raz za čas podľa mna nie je až taký problem, skôr momentálna epidemiologicka situácia by mi asi bránila a uvažovala by som nad tým, že pockam.

lililukac
autor
29. dec 2020

Keď ideme von na prechádzku mu plienku nedávam keď sa pred odchodom doma vycura, ani v škôlke nejdu von na pol dňa, sme na dedine kde je deti malo a v dedine ani s koronavirusom problémy neboli, deti chodia normálne do škôlky. Keď ideme na dlhšie von aj napríklad na nákup atď plus aj autom tak to mu plienku dam ale niekedy je suchá inokedy nie. Aj synovec ma 3.5 roka a ked sa hra sa niekedy zabudne alebo nestihne na wc... A obliekanie? Pomôžu ešte deťom sa obliecť, alebo to musí zvládať úplne samo? Vie sa sám vyzliecť ale obliecť nevie úplne všetko úplne sám,... Ja síce do prace nejdem, čakáme druhé dieťa, doma sa hráme učíme sa nové veci ale je mi ľúto že neni medzi deťmi, príde mi ze by mu to doobedie v škôlke len prospelo a ze ja by som to znášala ťažšie ako on 😃 ale myslím si že by som z toho mala radosť že by chodil domov spokojný, aj prababka že načo ho dávam do škôlky keď nejdem do roboty... Tak ja si myslím že je na to dosť veľký aby sa ucil v kolektíve, ako byt stále somnou doma, predsa už mu naozaj niekedy neviem vymyslieť hru aby ho bavila, nieje to o tom ze ze uz neviem čo s ním 🙄.... Ako vidím veľa mamičky su za a ste super za tie rady ste veľmi milé fakt vám ďakujem ešte sa poradím s manzelom, riaditeľkou ale pomohli ste mi ďakujem vám.

hettinka
29. dec 2020

@lililukac 2,5 ročne dieťa by som dala do škôlky iba v prípade, že vyslovene musíš riešiť skolku kvôli práci. Nie preto, že sa doma nudi.

A navyse teraz cez koronu, ešte ti niečo domov donesie, nemusí iba toto, ale aj všetky iné škôlkarské “sople”

Môj šiel v 2,5 roku, ale bol 100% bez plienok, aj na noc, sám sa obliekol, najedol. A ja som nastupovala do prace, ina možnosť nebola.

andrea_ff
29. dec 2020

@lililukac moj ma 3,5 roka. Pomahaju obliekat a yz mal aj nehodu v skolke...takze toleruju to u nas. Ja som niekde citala, ze prve 3 mesiace su adaptacne a teda toleruju u malych deti taketo. Vsetko je pre nove a potrebuju si zvyknut.

martinka13
29. dec 2020

V pohode určite dať. Môj syn bol tak isto. Bude sa mu s deťmi páčiť.

lulu0123
29. dec 2020

Aj moja 2,5 rocna ide do skolky od januara.Velmi sme zvazovali,kedze skolku sme riesili kvoli mojmu navratu do prace.Cakame vsak 3. a do prace sa teraz nevraciam.Ale skolka vybavena a v Ba. Ktovie ci by sa v septembri podarilo dostat ju tam.Takze nas plan je ju dat a uvidime.U nas sa ide postupne.Najprv na 2 hodiny,potom len do obeda a spat ju budem davat az ked sama povie,ze chce.Ak by bol nejaky problem,odlozime na september.Chorob sa nebojim,kedze 5 rocna do skolky chodi,takze je to uz jedno.
U nas tym najmensim pomahaju so vsetkym.Ani obcasne pocikanie nie je problem.

lililukac
autor
29. dec 2020

Aj on je prihlásený na adaptacne co znamená ze sa môže chodiť hrat na par hldinale kľudne aj na celý deň to je uz na mne. A ze chodí dieťa domov zo škôlky choré nieje bežná vec keďže si buduje imunitu? Manžel mi môže z prace hocičo doniesť ja z nemocnice, tak nedat dieťa do škôlky nech nepríde choré no neviem, však vela deti su prvé mesiace týždne choré ked nastúpia do škôlky.... Aj moj sa sam napapa oblečie sice nie celý ale oblečie, tým milým mamičkám za milé rady ďakujem fakt veľmi pekne ste super a vase deti tiež ako vsetke 🙂

denkatn
29. dec 2020

ja by som dala koli kolektivu ked sa doma nudi, ved mozes zacat ho davat len doobeda. a ucitelky vedia, ze sa moze pocikat? ja myslim, ze to sa stane este aj vacsim detom, tak by mali davat pozor. ale len im to povedat, ze mozno na zaciatku bude aj v strese, tak aby pozreli, ci nie je pocikany a aby pred odchodom von sa vycikal. inac moja mala chodila do sukromnych jasli a ja som niekedy prisla po nu, bola jar alebo jesen a ona plienku nakrivo a cela docikana, ucitelka sa mi ospravedlnovala, ze to nezbadala. bola to prava taka ucitelka co mala najradsej. ale prezili sme to, neprechladla. ono dieta sa aj nauci, ze musi same viac komunikovat, ked je tak hodene do vody.. mozno skusit aj dietatu hovorit, ze ma ist za pani ucitelkou kedy malo mokre.. ja by som skusila, drzim palce.

lililukac
autor
29. dec 2020

Ja ho nedávam do škôlky preto že sa doma nudí, hrame sa spolu keď niečo robím hra sa sám, no myslím si že je preňho lepšie sa doobeda chodiť hrať s deťmi, ako ma byť stale somnou doma len somnou cely deň, nech si zvyká na deti na kolektív a nech sa kolektívne učí nove veci, s vyskolenymi učiteľkami, myslím naňho čo bude lepšie preňho nie na svoje pohodlie nech mam od neho kľud, takto jeho nástup do škôlky neberiem bude mi chybat a budem sa naňho tešiť. Je nahlásený lebo som chcela ist do prace ale keďže čakáme druhé tak uz prácu neriešim, musela by som z dediny do prace este aj dochádzať co sa mi na nejaky polovičný ani neoplatí.

amelie2017
29. dec 2020

Dcera chodi do skolky od 2r8m. Pred tym chodila aj do jasli na 3 hod. Za mna je skolka uzasna vec. Svoje dieta milujem, nikde ho neodkladam, robime milion aktivit aj doma, ale v skolke je to ine. Doma nieco vytvori z plasteliny a hned to zbura, so vsetkym musim pomahat. Tam urobi hrasne sama, donesie domov. Malovanie- doma carbanice, tam namaluje postavicku. Alebo ked jej dam napriklad, aby vymalovala cervenou kruh, zelenou stvorec,...tak doma papier len pocarbe a v skolke krasne urobi ulohu. Tam sa snazi.
Plus teraz sa kvoli covidu nestretavame takmer s nikym, navyse sme novi s meste, nikoho nepozname, tam ma aspon kamaratov a je v kolektive.

lililukac
autor
29. dec 2020

@amelie2017 krásna odpoveď ďakujem!!!!!

elizabet173
29. dec 2020

@lililukac ja by som ho dala este kym sa mu narodi surodenec. Potom by to mohol brat ako ze ste ho tam odlozili, ked mate druhe dietatko. A ked je to skolka na dedine s malicko detmi, ani nehovorim. Neboj sa, s obliekanim mu pomozu a ked by sa mu stala nehoda, ziadna tragedia to nebude. Ale pri malom pocte to ustriehnu. A ze mu nie si schopna urobit taky program ako v skolke, je uplne normalne. Prichadza do veku, ked potrebuje kamaratov. Ked ho budes davat doobeda, uplna parada. Ty si porobis, on sa pohra, poobede si pospi a potom mas este more casu sa mu do vecera venovat

raffaella
29. dec 2020

@lililukac moje dcery mali obe rok a tristvrte ked sli do skolky. Ked mali presne 2 roky a tyzden, tak ich tam odpliekovali behom cca 10 dni - oba razy ta ista pani ucitelka. Moja mama robila 15 rokov v detskych jasliach sestru (pocas socializmu v jasliach pracovali zdravotne sestry), teda ma s detmi bohate skusenosti a sama ma pobadala, aby som deti dala cim skor do kolektivu.
2,5 rocny uz je velky chlapec, kolektiv mu len prospeje, my sme na oboch detoch videli nesmierny pokrok.

mirage
29. dec 2020

Moja isla tiez, ked mala 2 a pol. Zaciatky, cca 6 tyzdnov neboli lahke ani pre nu, ani pre nas. Teraz ma rano taha z postele a chysta bicykel, tesi sa kazdy jeden den. Neskutocne pokrocila, je tam spokojna.

kika831
29. dec 2020

@lililukac nas nastupil presne v 2,5 roku kedze sa neocakavane uvolnilo miesto. Je to uplne v poriadku. Je pravda ze kazde dieta je ine a nas maly bol uz komplet odplienkovany a je dost sikovny, ale v zasade nevidim problem v nastupe dietata do skolky v 2,5 rokoch.

mogaa
29. dec 2020

@lililukac je to vyslovene individuálne od dieťaťa a veľa záleží hlavne na učiteľkách....naša chodila ako 2ročná do súkromnej škôlky(deti od 2-3rokov) - ta super, žiadny problém, v oktobri prestúpila do štátnej škôlky(mala 2roky 8mesi.) a zrazu to začalo.....buď sa v škôlke pocikala alebo niekoho pohrýzla....v súkromnej škôlke nikoho nehrýzla, občas sa stalo že sa pocikala ale nie každý deň.....takže denne sa učiteľka sťažovala že niečo....asi po mesiaci bola ich trieda zavretá, tak bola v strednej triede - tam žiadny problém ani pocikanie ani hryzenie....keď sa vrátila do svojej triedy zase že začala biť deti, čo predtým tiež nikdy nerobila a už aj nechcela chodiť do svojej triedy....predtým nikdy nebolo že by do nechcela ísť do škôlky......následne sme zistili že to robí vtedy keď je tam jedna z učiteliek ktorú k nim preradili od predškolkov lebo po tých deťoch kričala....ono dieťa nie vždy vie povedať čo sa deje(hlavne také malé)a každé dáva svoj str najavo inak....tie deti nevedie pracovať s emóciami, takže naša si to ventilovala na deťoch...takže v januári ju chceme preradiť do inej škôlky....

oslo1
29. dec 2020

Syn chodi od roka do skoly, teraz ma 2,5. Obidvom nam skolka pomohla. Plus tu je materska v tom najlepsom pripade rok.