Ahojte, prosím, potrebujem podporiť. Každé ráno keď odvediem syna (2,5) do škôlky tak som smutná a premýšľam, či som dobre urobila dať ho tam. Či to nie je skoro. Prihlásila som ho hlavne kvôli tomu, že mal rád deti, na ihrisku sa stále k niekomu pripojil a hral sa. No od kedy chodí do škôlky, zmenil sa. Nechce sa hrať s deťmi, nikomu nič nechce požičať....Ale to by ma až tak netrápilo, myslím, že z toho vyrastie. Ide o to, že nechce chodiť do škôlky. Každé ráno tam ako jediní ideme s plačom 😔 Už bolo aj dobre jeden čas, išiel pekne, aj zakýval, usmial sa... Potom bol doma 5 dní, lebo mal soplík a od vtedy len plače 😣
Aké máte skúsenosti? Prestali Vám deti po čase plakať? Zvykli si? Ako dlho im to trvalo? Čo ste Vy pre to robili? Ďakujem a prajem pekný deň
Minimalne prvy rok skolky je to tak - uz je dobre, potom je dieta par dni doma so soplikmi a znova je rano plac. Moja chodi do jasli/skolky uz 4 roky a stale jej pride obcas rano luto. 🙂
Naša to isté, teda neplače ale vždy čakám čo bude....predtým chodila do súkromnej škôlky - odtiaľ odchádzala ako usmiate šťastné dieťa a teraz je uplne zmenená....Buď niekoho pokryzie alebo sa dociká.....pritom predtým ani nehrýzla a cikať sa pýtala, doma chodí sama.....našťastie učiteľky to berú tak že ešte nemá 3roky, tak uvidíme.....ale osobne si myslím že na tú zmenu nebola ešte pripravená - iné je súkromná škôlka kde sú 4učiteľky a deťom sa viac venujú a iné štátna škôlka kde je ráno aj poobede na 20detí 1učiteľka
Boze to ma mrzi ;( moja mi ani pusu nedá,
keď ide do škôlky a to mala minuly týždeň 3 roky... aj jasle to iste - aj spanie od začiatku žiadny problém :( a domkov sa tiež teší :(
Som zarytý odporca škôlky. Neznášala som ju a zaprisahal som sa, že to mojim deťom neurobím, aby tam museli chodiť. Som s mladšou na rodičovskej. A moja staršia neviem ani odkiaľ zistila, že škôlka existuje, celé leto mi píla uši, že chce ísť k deťom. Tak sme sa išli 28.8. opýtať, či majú voľné miesto. Ona sa každý večer modlila, aby jej Ježiško v škôlke pripravil miesto, ja som v tichosti prosila, aby miesto nebolo a moje dievčatko ešte ostalo doma. Výsledok je, že je v škôlke nadšená. Chce tam prísť ako prvá a domov ju ťahám z plačom, lebo sa ešte chce hrať s pani učiteľkou.
Ale, nikdy nebola v škôlke viac ako 2 dní po sebe. Chodi k nám babička, s ktorou chce byť raz do týždňa. Jeden deň máme doobedu angličtinu a niekedy sa ráno zobudí s tým, že sa bude celý deň hrať s mladšou a že chce ísť na výlet do lesa.
Asi nevidím dôvod na 5 dňový pravidelnú dochádzku. Ide, keď chce. Vyhrá sa dosýtosti, nemáme ponorkovú chorobu doma potom. Má to celé vo svojej réžii. Ešte sa jej ráno pýtam: "Chceš ísť? Je ti tam dobre? Môžeš ostať s nami keď chceš." Len mávne rukou: "Ale škôlka je moja milovaná."
Moja az teraz, ako je druhacka, chodi lepsie a nie je problem sa odtrhnut..ona ale dost dlho plakavala a ucitelky ku museli odo mna trhat. Potom.uz bolo dobre.. len ten moment odlucenia.
Moja išla pred rokom ako 2,5rocna. Chcela som časovú rezervu na zabehnutie v škôlke, prípadne choroby. Pol roka k dobru a nemusíte riešiť čo v práci ak ochorie. Dobre som urobila, chorá bola viac doma ako v skolke. Možno týždeň z mesiaca bola v skolke. Začiatky boli strašné, plakala ,že ju bolo počuť až pred škôlku, srdce mi trhalo, jeden čas mávala aj nočné mory a prvý mesiac tam nezjedla ani lyžičku. Ale neľutujem,že som vydržala. Škôlku ma rada, deti tiež, máme dobré učiteľky a teší sa tam i keď ráno vždy plače. Pani učiteľka Vravi,že len kým sa zavrú dvere za mnou. Vidím,že škôlka jej prospieva, veľa sa naučila, kresliť, básničky, pesničky a hlavne s deťmi sa hrat. Pred tym bola veľmi majetnicka a rozkazovacna 😂 treba dať čas detičkám, predsa je to len velka zmena
Ak matka nemá na výber, že musí ísť do práce, lebo inak nevyžijú a 2,5 ročné dieťa do škôlky dať MUSÍ, tak to chápem. V inom prípade mi to pripadá bezohľadné a kruté. Je to vek, kedy ešte deti nepochopia, prečo ich mama nechá s cudzími, mozog ešte nemajú tak vyvinutý. Jasné, že sú aj výnimky, ale mnohé deti niesú na škôlky zrelé ešte ani v 3 rokoch.
2,5 roka je skoro. Ano,deti si zvyknu na vsetko po nejakom case,ked nemaju na vyber..😐
Pre 2,5 rocne dieta je to skoro. Musela si sa vratit do prace?
Tieto male detixky maju rady ine deti, ale pri mamine, ktora je nablizku.
Preziva stres z odlucenia.
Ja som starsiu dcerou dala do skolky, led mala 4 roky, a aj tak to brala tazko. Kazde dietatko je ine, ale pracdou je, ze urcite odlucenia od maminy po 3 roku
Moja, to je bežne. Povedala by som, že v prvom rade musíš byt ty presvedcena, že mu to prospeje. Ak Ty váhaš, dieťa to vycíti. A áno sú dni keď ide s úsmevom a iné keď plače. A už som aj zažila že ráno reval ako tur a večer nechcel ísť domov, že sa chce ešte hrať... ani nám sa nechce každé ráno rovnako.