2,5 ročné dieťa nechce chodiť do škôlky

20. okt 2020

Ahojte, prosím, potrebujem podporiť. Každé ráno keď odvediem syna (2,5) do škôlky tak som smutná a premýšľam, či som dobre urobila dať ho tam. Či to nie je skoro. Prihlásila som ho hlavne kvôli tomu, že mal rád deti, na ihrisku sa stále k niekomu pripojil a hral sa. No od kedy chodí do škôlky, zmenil sa. Nechce sa hrať s deťmi, nikomu nič nechce požičať....Ale to by ma až tak netrápilo, myslím, že z toho vyrastie. Ide o to, že nechce chodiť do škôlky. Každé ráno tam ako jediní ideme s plačom 😔 Už bolo aj dobre jeden čas, išiel pekne, aj zakýval, usmial sa... Potom bol doma 5 dní, lebo mal soplík a od vtedy len plače 😣
Aké máte skúsenosti? Prestali Vám deti po čase plakať? Zvykli si? Ako dlho im to trvalo? Čo ste Vy pre to robili? Ďakujem a prajem pekný deň

cookie29
20. okt 2020

Moja, to je bežne. Povedala by som, že v prvom rade musíš byt ty presvedcena, že mu to prospeje. Ak Ty váhaš, dieťa to vycíti. A áno sú dni keď ide s úsmevom a iné keď plače. A už som aj zažila že ráno reval ako tur a večer nechcel ísť domov, že sa chce ešte hrať... ani nám sa nechce každé ráno rovnako.

ruzasipova
20. okt 2020

Minimalne prvy rok skolky je to tak - uz je dobre, potom je dieta par dni doma so soplikmi a znova je rano plac. Moja chodi do jasli/skolky uz 4 roky a stale jej pride obcas rano luto. 🙂

mogaa
20. okt 2020

Naša to isté, teda neplače ale vždy čakám čo bude....predtým chodila do súkromnej škôlky - odtiaľ odchádzala ako usmiate šťastné dieťa a teraz je uplne zmenená....Buď niekoho pokryzie alebo sa dociká.....pritom predtým ani nehrýzla a cikať sa pýtala, doma chodí sama.....našťastie učiteľky to berú tak že ešte nemá 3roky, tak uvidíme.....ale osobne si myslím že na tú zmenu nebola ešte pripravená - iné je súkromná škôlka kde sú 4učiteľky a deťom sa viac venujú a iné štátna škôlka kde je ráno aj poobede na 20detí 1učiteľka

malinoismum
20. okt 2020

Boze to ma mrzi ;( moja mi ani pusu nedá,
keď ide do škôlky a to mala minuly týždeň 3 roky... aj jasle to iste - aj spanie od začiatku žiadny problém :( a domkov sa tiež teší :(

ziarifka
20. okt 2020

Som zarytý odporca škôlky. Neznášala som ju a zaprisahal som sa, že to mojim deťom neurobím, aby tam museli chodiť. Som s mladšou na rodičovskej. A moja staršia neviem ani odkiaľ zistila, že škôlka existuje, celé leto mi píla uši, že chce ísť k deťom. Tak sme sa išli 28.8. opýtať, či majú voľné miesto. Ona sa každý večer modlila, aby jej Ježiško v škôlke pripravil miesto, ja som v tichosti prosila, aby miesto nebolo a moje dievčatko ešte ostalo doma. Výsledok je, že je v škôlke nadšená. Chce tam prísť ako prvá a domov ju ťahám z plačom, lebo sa ešte chce hrať s pani učiteľkou.

Ale, nikdy nebola v škôlke viac ako 2 dní po sebe. Chodi k nám babička, s ktorou chce byť raz do týždňa. Jeden deň máme doobedu angličtinu a niekedy sa ráno zobudí s tým, že sa bude celý deň hrať s mladšou a že chce ísť na výlet do lesa.

Asi nevidím dôvod na 5 dňový pravidelnú dochádzku. Ide, keď chce. Vyhrá sa dosýtosti, nemáme ponorkovú chorobu doma potom. Má to celé vo svojej réžii. Ešte sa jej ráno pýtam: "Chceš ísť? Je ti tam dobre? Môžeš ostať s nami keď chceš." Len mávne rukou: "Ale škôlka je moja milovaná."

siska53
20. okt 2020

Moja az teraz, ako je druhacka, chodi lepsie a nie je problem sa odtrhnut..ona ale dost dlho plakavala a ucitelky ku museli odo mna trhat. Potom.uz bolo dobre.. len ten moment odlucenia.

fiafia
20. okt 2020

Moja išla pred rokom ako 2,5rocna. Chcela som časovú rezervu na zabehnutie v škôlke, prípadne choroby. Pol roka k dobru a nemusíte riešiť čo v práci ak ochorie. Dobre som urobila, chorá bola viac doma ako v skolke. Možno týždeň z mesiaca bola v skolke. Začiatky boli strašné, plakala ,že ju bolo počuť až pred škôlku, srdce mi trhalo, jeden čas mávala aj nočné mory a prvý mesiac tam nezjedla ani lyžičku. Ale neľutujem,že som vydržala. Škôlku ma rada, deti tiež, máme dobré učiteľky a teší sa tam i keď ráno vždy plače. Pani učiteľka Vravi,že len kým sa zavrú dvere za mnou. Vidím,že škôlka jej prospieva, veľa sa naučila, kresliť, básničky, pesničky a hlavne s deťmi sa hrat. Pred tym bola veľmi majetnicka a rozkazovacna 😂 treba dať čas detičkám, predsa je to len velka zmena

scila
21. okt 2020

Ak matka nemá na výber, že musí ísť do práce, lebo inak nevyžijú a 2,5 ročné dieťa do škôlky dať MUSÍ, tak to chápem. V inom prípade mi to pripadá bezohľadné a kruté. Je to vek, kedy ešte deti nepochopia, prečo ich mama nechá s cudzími, mozog ešte nemajú tak vyvinutý. Jasné, že sú aj výnimky, ale mnohé deti niesú na škôlky zrelé ešte ani v 3 rokoch.

michu_
27. okt 2020

2,5 roka je skoro. Ano,deti si zvyknu na vsetko po nejakom case,ked nemaju na vyber..😐

stanislavicenka
27. okt 2020

Pre 2,5 rocne dieta je to skoro. Musela si sa vratit do prace?
Tieto male detixky maju rady ine deti, ale pri mamine, ktora je nablizku.
Preziva stres z odlucenia.
Ja som starsiu dcerou dala do skolky, led mala 4 roky, a aj tak to brala tazko. Kazde dietatko je ine, ale pracdou je, ze urcite odlucenia od maminy po 3 roku