Dobrý deň, dnes som dala malú do škôlky prvý krát v tomto roku, aj to iba na 4 hodiny, a p. učiteľka si vypýtala za január 10eur. je to normálne aby som za jeden deň, aj to 4 hodiny platila 10eur?keby som vedela že sa to stane tak ju nedám,ale ona sa už veľmi tešila lebo bola dlho doma...ale pre mamičku čo poberá len rodičovský príspevok je to veľa peňazí za jeden deň. Máte prosím niekto takú skúsenosť?
@katarinazavadova ano je to tak, je to normalne a dokonca by som povedala ze to mas vybornu cenu
@katarinazavadova v BA stojí škôlka aj 300 + € na mesiac/ súkromná, takže záleží aj od lokality. Myslím si inak, že ani už tak nejde o rozdiel medzi súkromnou a štátnou škôlkou, ale skôr o to, že sú plne vyťažené a súkromné z toho ťažia.
Ja viem že sa nepatrí porovnávať, ale ja platím 32 libier denne :D (je tam 6 hodin) malé mesto porovnateľné tak z medzilaborcami, žiadny londyn...
Ja v Ba platím 45eur, so stravo vratane
@katarinazavadova poplatok za škôlku platíš či je dieťa v škôlke 20 dní alebo 1...iné je strava..pokial je dieťa odhlásené,neplatíš nič..
@katarinazavadova, nuz, ked sa ti to zda vela, zozen si lacnejsie optrovanie nez 2,50€ na hodinu. Co ma skolka s tym, ze si na materskej?
@katarinazavadova je to normalne lebo blokujete miesto inemu dietatu (ktoreho mama tu skolku mozno aj surnejsie potrebuje lebo pracuje) Mali by ste platit aj viac, podla mojho nazoru.
@katarinazavadova s tym asi nic neurobis, je to mesacny poplatok, a plati sa aj ked je dieta len 1 den v mesiaci, ale nas na to upozornili na zaciatku skolskeho roku...takze ak byva chorlava, nechajte si ju doma cely mesiac...vtedy sa za ten mesiac neplati.
ak od teba pytala za JANUAR, nie za jeden den, tak to je za mesiac, nie za jeden den.... to uz nieje jej vec, ci ste boli jeden den v mesiaci v skolke alebo cely mesiac... Je to mesacny poplatok a myslim, ze to mas viac ako dobre, ze platis 10 eur za mesiac...
@loginexistuje, nrozumiem preco sa rozculujete, ak ma na to dieta vek aby chodilo do skolky,tak nikomu nic neblokuje...
ja platim skolne 7 eur/ mesiac a strava je 23,52 platime ci sme tam tyzden alebo cely mesiac rovnako, akurat ked su prazdniny abo tak napriklad cez vianoce tak sme platili len pomernu cast skolného
Ano je to normalne. To je skolne na mesiac. My platime 14 eur.
@katarinazavadova ahoj... ja platim ci dieta v skolke je alebo nie , detto za stravu, nielen za skolku... musela by som maleho odhlasit aby som neplatila - ta ucitelka tam zamestnana musi byt cely mesiac, aj ak ty dieta do skolky nedas😉 energie a pod. sa platia tiez stale...
u nas sa tiez platia mesacne poplatky za skolku a stravne...kvoli jednoduchosti. Kvoli par hodinam alebo dnom platit za cely mesiac nastve, ale ked je tak nastaveny system, tak nic proti tomu nezrobim...
@efkap ale to asi bylo myšleno tak, že když je ve třídě 20 míst pro děti a oni mají jedno místo pro svoje dítě "blokované", tak je jedno jestli to dítě bude ve školce reálně celý měsíc nebo jeden den, školné se musí zaplatit v plné výšce, oni nemůžou přijmout jiné dítě na ty zbývající dny 🙂
jinak mně dcera ted nastoupila d 16.1. a normálně jsem pltila za celý měsíc, je to 16€ a vůbec mi to nepřijde divné, kamarádka taky tak dala syna a byl ve školce 5 dní a ted je nemocný, no a, to místo má " blokované"
Ďakujem Vám všetkým, s predchádzajúcou škôlkou som mala skúsenosť, že keď dieta nechodi 21 dní a viac, vtedy ten poplatok neplatí, a ona bola vlastne len dnes takže som nevedela ako to chodí v ostatných
my platime 7 eur a stravu, za stravu nám vracaju v januári a v juli. ale tiež som minule platila len 1 deň lebo som to zaplatila hned 1 a 2 už bola doma chorá nakoniec bola doma celý mesiac.
Ja platim 20€ + strava. Zo skolneho nevracaju. Zrps 60€
v nasej skolke sa plati mesacne skolne cca 22€ ci je tam dieta 31 dni alebo iba 1 den... zaplatit treba aj ked nebolo cely mesiac, ale spatne po ziadosti vratia peniaze. strava sa plati presne podla poctu dni, kedy bolo dieta nahlasene na stravu.
Aj u nás ako vyššie bolo - platí sa 14€ školné mesačne. Dá sa platba zrušiť, pokiaľ je dieťa celý mesiac choré (ale musí byť papier od lekára). Plus tento rok sa nám školné krátilo teraz počas decembra - januára, pretože boli dlho vianočné prázdniny a v januári týždeň zavretá škôlka z dôvodu vysokej chorobnosti detí a učiteliek.
No naša skolka ak by bola cely mesiac chora a mam papier od doktorky tak sa neplatí ale keby bola co i len jeden den tak sa už plati ako za cely mesiac. Nabudúce ked vam bude mala chora dlhodobo tak ju radsej už na jeden den nedávajte a nemali by ste platiť. Samozrejme to plati len pre statné skolky.
@katarinazavadova áno, musíš to zaplatiť
to je poplatok, ktorý odvádza škôlka obci a odpúšťa sa, len ak dieťa chýbalo v školke celý mesiac a má na to doklad od lekára
stravu platíš len za dni, ktoré tam dieťa reálne je
@katarinazavadova keď sa ti nepáči, že platíš svojej dcére škôlku, do ktorej sa tvoje dieťa teší, tak ju neplať a nechaj si ju doma. Veď si doma na rodičovskom príspevku. A zbytočne nemrhaj miestom v škôlke miesto tomu dieťaťu, ktorého matka nemôže ísť do práce, lebo jej dieťa do MŠ nevzali kvôli tvojmu
Tak my mame asi najdrahsiu statnu skolku, platime mesacne 35€+strava okolo 25€ plus rocne 100€ zrps + 18€ rezia jedalne
U nás vo vnútorných predpisoch je, že ak dieťa vynechá mesiac, neplatí. Neviem ako to máte pozri si na stránke, mali by mať zverejnené ak také dačo je. Za január a december sme mali zľavu 5 eurlebo bola škôlka 3 TT kvôli prazdninam. Ja platím 15 plus strava cca 24 a a každý rok na začiatku 20 pranie, 20 dobrovoľný povinný príspevok, 20 toaletný,mydla
@katarinazavadova predpokladam, ze ide o statnu skolku. Ak ano, je to normalne a je to mesacny poplatok tkz"skolkovne" Toto skolkovne neplatia len predskolaci. Do skolkovneho sa nerata strava, ta sa hradi zvlast. Ak islo o sukromnu skolku tak to si gratulujte, ze len 10€ ste mali uhradit. Sama som zazila, ze dieta chodilo 3x za mesiac potom ostalo chore a musela som uhradit celu sumu 230€ - pevny mesacny poplatok skolky. Od vtedy som o nieco mudrejsia, treba si citat riadne podmienky a hlavne otvorit usta a pytat sa nie NAS tu, ale riaditela/lky danej institucie..
asi si platila skolne,to sa plati ci tam dieta je alebo nieje