Záchvaty zúrivosti u 2-ročného

5. júl 2023

Ahojte , malý bude mať 2 roky a začalo mu obdobie záchvatov zúrivosti keď nedostane čo chce. Problém je v tom že ich má naozaj nepríjemné , bije , škriabe , kope keď ho chcem objať a upokojiť tak ma do krvy pohryzie. Dohováranie nepomáha vtedy vôbec nepočúva a nemôžem ho ani nechať tak a nevšímať si ho lebo čo chytí do ruky to naschvál hodí na zem alebo keď sa to dá tak to roztrhá čo je hlavne v obchode problém . Už som skúšala aj akože plakať aby videl že ma bolí keď ma buchne ale nepomáha . Jediná možnosť je keď sa mi podarí upútať jeho pozornosť na niečo iné ale nie vždy to ide . Je ešte niečo čo sa dá v takýchto situáciach robiť ? Dať mu po riti nie je pre mňa riešenie

lujza123
5. júl 2023

Na trhanie (hádzanie, ničenie) chytiť za ruku, odviesť preč a povedať dôrazne NIE
Objatie niekedy pomáha, keď sa ale nenecha tak ho proste nechaj vyvrieskat. Maximálne odved niekam bokom pokiaľ ste niekde kde by jeho krik obťažoval ľudí.

V tomto veku keď ma dcéra udrela, posticovala atď som jej to vrátila. Dokonca aj asi dva krát som ju capla po zadku (vybiehala mi na cestu s autami), pritom ja som proti fyzickým trestom a naozaj za celé jej detstvo nikdy nedostala...

Len medzi tým 1,5 - 2,5 rokom to bol fakt masaker, s dieťaťom sa v záchvate zúrivosti nedá, proste to je taka silná emócia pre neho ze ho úplne ovládne. Ale neboj, je to len obdobie, prejde

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
medeaa
5. júl 2023

Ja by som radila hlavne zostat pokojna a nic nasilu... cize nasilu neobjimat, jedine ak treba, samozrejme nasilu odtiahnut dieta z dosahu veci, ktorymi si muze ublizit, alebo ktorym moze on ublizit 😅. On sa skor ci neskor upokoji, hlavne aby sebe neublizil alebo nieco neponicil v zachvate. Vysvetlovat ma zmysel zasadne az mimo amoku. Ak by ta chcel udriet, chytit za rucicku a zabranit a povedat mu, ze toto nie, to sa nerobi. Ja nie som za bitky, ved neda sa ocakavat, ze dieta sa nebude pokusat ta udriet, ked same dostava po zadku. Ale ano, uz aj mne sa stalo, ze som ho capla, ked mi vybehol na cestu a mohlo ho auto zrazit.

basulaak
5. júl 2023

Do obchodu len v kociku priputany, urcite v amoku dieta neobjimat a nevysvetlovat - ak je v amoku, nevnima ta a len na teba bude obraciat svoj hnev a predlzujes tym cely amok. Odstran z dosahu veci co vie rozbit ci znicit, kludne ho zaved do jeho izby a ignoruj. To ozaj najviac pomaha nedat mu kontrolu nad tebou. A sem tam ponukni, ze ked sa ukludni tak ho pomojkas. Nas takto behom tyzdna presiel zo 40min amokov na 15, potom na 10 a posledne uz len 5min, aj tie su zriedkave uz. Fakt behom 2 tyzdnov ako prislo tak neodislo, ale vie ze na nas to neplati a uz to nerobi. A ked by ma hryzol alebo ublizoval mi, treba hlasno zvresknut aby sa zlakol AU! Nesmies, nono. Totiz to zlaknutie bo vytrhne z amoku na chvilu a zacne vnimat. A nebude to chciet zazit znova. Bude plakat dalej ale aspon by mal prestat hryzt. Netreba sa toho bat. A zas ignorovat. A ponuknut pomojkanie ked sa na to bude citit. Nas nikdy nehryzol, raz by skusil. A to je fakt zivel. Ale pochopil ignoracii. Aj v izbe si sam poreval 30 min. A co? Neubudlo z neho a prisiel sa pomojkat. Drz sa 😉👍