Synček je prijatý aj do jaslí a aj do škôlky

22. aug 2024

Ahojte prijali nam synceka do skolky od januara ked bude mat 3 roky. Do statnej. No a tiez nam ho vzali do jasiel ( jedne sukromne a jedne statne). Moze byt s tym neskor problem ze dotaciuod statu na dieta dostanu jasle a potom ho uz skolka nebude moct prijat lebo dotaciu uz vzali jasle? Mate s tym niekto skusenost?

sfinks
22. aug 2024

dotaciu dostane to zaraidenie ktore tvoje dieta prijme , ty sa mozes prihlasit aj na 30 skolok a le vyplaca sa zaraideniu ktore prijme realne to dieta a kde to dieta chodi

lienka.7
22. aug 2024

Skolka dotáciu nedostane, keďže tam nebude chodiť k 15.9.
Inak bolo by fajn neblokovat miesto iným a rozhodnúť sa kam nastupi

autor
22. aug 2024

@sfinks prijali ho aj jasle aj skolka. Precitajte este raz prispevok...

autor
22. aug 2024

@lienka.7 precitajte este raz prispevok. Do skolky ho vzali od januara ked bude mat 3 roky.. teraz ho vziat nemozu. A tiez ho vzali aj do jasli od septembra do decembra. Vsetci o tom vedia. A su s tym ok.. komu ako blokujeme miesto? Okrem toho v sukromnych jasli za 600 eur je kopec volnych miest.. teda zatial my povedalo 6 jasliciek ze stale maju volne miesta. T
Lebo su sukromne.. a odpoved na otazku ste zabudli dat..

lienka.7
23. aug 2024

@autorka aha, cize blokujes miesto aj tam aj tam, nechapes to stále? Ci myslíš, že do decembra ho das do jasiel a potom od januára do skolky? Si paneboze výber jedno alebo druhé, čomu nechapes??? Chuda dieta, na jeho adaptaciu akoze nemyslis? A este raz, aby si pochopila, tým, že nenastúpi k 15.9.(co nenastúpi), skolka dotáciu nedostane - celý rok.

autor
23. aug 2024

@lienka.7 nebudem sa s tebou ani bavit evidentne vobec necitas co pisem a evidentne si ides svoje bez rozmyslu... bezne deti nastupuju aj pocas roka do skolky, stahuju sa uvolni sa miesto atd. Ja nikomu nic neblokujem na to miesto ide ine dieta ktore v januari odchadza inam.. ale riesis uplne inu vec nie to na co som sa pytala.. ako inak konik a na nom zeny co nevedia citat

ajka0207
24. aug 2024

@lienka.7 určite nedostanú dotáciu? nám dieťa tiež prijali od januára, bude mať tri roky, ja som sa riaditeľky pýtala či tým nebudu nejak škodny oproti tomu keby zobrala dieťa iné už v septembri (veľa detí odmietla) a uistovala má, že nie. Tak ako to je?

emma022
24. aug 2024

Zriadovateľ školky (obec, mesto) prideľuje dotáciu na základe počtu detí k 15.9. z predchádzajúceho kalendárneho roka, nie tohto roka.

Obec pri výpočte príspevku vychádza zo štatistických údajov z minulého roka, takže sa nemusíš báť, že nedostanú dotáciu.

A nechápem ten hejt na teba, že blokuješ miesto v súkromných jasliach, kde platíš 600€/dieťa 🤦🏻‍♀️😄

ivetz
24. aug 2024

@autor Ja si myslím, že je to v poriadku... September -december jasle, od januára škôlka. Takto sme to mali pred rokmi aj my - syn prechádzal z jaslí do škôlky v novembri, dva týždne pred dovŕšením 3. roku veku. Nechápem koho - čoho blokuješ, ale tento názor ti môže byť...

nikiki29
24. aug 2024

Ja nechápem kde je problém a čo tu v komentároch riešite. Škôlka ho prijať skôr nechce/nemôže a zoberú ho od septembra. Riaditeľka, ktorá o takomto prijatí rozhodla, určite o dotácii vie a určite vie za akých podmienok sú im vyplácané. Jasle nie sú viazané školským rokom, vedia že tam bude dieťa do decembra… tak??? Ja nechápem čo je za problelm naozaj… nám deti z jasliciek odchádzajú a prichádzajú, miesta sa priebežne uvoľňujú počas celého roka.
Normálne pôjde do jaslí, potom do škôlky, dotáciu nerieš, to je ich starosť 🤷🏻‍♀️

autor
25. aug 2024

Dakujem vsetkym za odpovede

sfinks
3. sep 2024

niektorym ludom tu chyba citanie s porozumenim ...