Maminky ahojte. Budúci týždeň idem na vyvolávanie pôrodu. Doma mam však starsie 1,5ročné dieťa, ktoré má príšernú separačnú úzkosť. Nechce byť s nikym iným len so mnou. Ako zvládnuť hospitalizáciu a čo robiť, ak to dieťa nebude dávať? Ďakujem.
My máme 20mesacny rozdiel.... Ja som synovi nakreslila príbeh, ako mi rastie bruško a odídem do nemocnice, ako ma prídu s ockom navštíviť a donesieme domov bábätko.... Potom som mu to čítačka v poslednom trimestri každý večer. Do budúceho týždňa ešte stále máš šancu na niečo také....
Skúšali ste, že s ňou nie si? Lebo napr aj môj s.yn veľakrát kričí a volá po mne ak ostane s niekym iným ale zároveň trvá to krátko a za pár minút už sa hrá vysmiaty... Tak možno nakoniec to dopadne kepsie, než si predstavujes...
Ja som cez pobyt s nim nevolala, ani som nechcela, aby počul môj hlas, aby ho to nerozrusilo.
Príchod súrodenca sme nakoniec zvládli na 1*. Aké nás syn už nemal separačná úzkosť, to trvalo max mesiac, tiež presne v 1,5 roku.
Dieťa to zvládne lepšie ako si myslíš. Ty teraz mysli na seba a toho drobca, ktorého ideš stretnúť.
My mamy si casto myslime ako to bez nas nezvladnu, budu smutne a neviem co. A pritom to tie deti daju lepsie ako my same.
Ako to myslis ze to dieta nebude davat? Ze zacne hladovku ci ako? Ja si skor myslim ze sa bojis ze to muz nebude davat lebo ho nebude vediet hodinu utisit a bude ti volat aby si prisla domov.
Ja by som to vyskusala, chod na 3 hodiny von a nechaj ich doma, ci to zvladnu.
Tu kde zijem je zena v nemocnici 24 hodin po nekomplikovanom porode a 3 dni po sekcii, takze nevidim problem odist skor ak bude vsetko v poriadku.
@andreatytler o môjho muža sa vôbec nebojím.. on je skvelý otec, dokáže sa o dieťa postarať, prebaliť, uspať, okúpať, trávi s ním čas, chodia von aj sami dvaja.. lenze takmer tri týždne sme trénovali babysitting s celou rodinou, lebo nevieme, kto a kedy bude s malou, ako dlho budem v nemocnici, tak nech je zvyknutá na kohokoľvek.. všetko vyzeralo byť v pohode, no už druhý týždeň je to masaker.. nechce pri sebe nikoho, od nikoho sa nenechá nakŕmiť, nemôžem ísť ani na wc či vyhodiť smeti, lebo dieťa chytá hysáky, v noci keď sa zobudi, vkuse kričí mama mama, hoci spí vedľa mňa, neustale sa pýta na ruky.. akonáhle sa trošku vzdialim, ihneď leti za mnou aj za cenu pádu.. keď k nám prídu starí rodičia, uplne ich ignoruje, obchádza.. a to boli u nás a niekoľko dni ju strážili a venovali sa jej
Och, no tak skutocnu hladovku chce drzat.
Mozno citi ze ides prec a tak chyta paniku a o to viac sa na teba navazuje. Skus tu pripravu ako poradila @bolarazjedna. Muz s nou neostane doma? Toho by asi prijala najlahsie. Pojde s tebou rodit?
Nuz toto je situacia, kde musis racionalne mysliet na - samu seba, svoje telo, zotavovanie a na to male babatko. To babatko ma otca, svoje prostredie, na ktore je zvyknute, oni to zvladnu lepsie, ako ocakavas. Ono tie teatra robia deti hlavne, ked tam maminka JE a reaguje na to, nie, ked tam realne nie je... muz to zvladne, dieta to zvladne. Drzim velmi palce na bezproblemovy porod, hlavne nerob hluposti ako reverz a pomaly hodinu po porode s nemocnice, mala som taku kamosku, potom ju brala sanitka nazad, lebo doma zacala velmo krvacat hrdnika 🙄