Je normálne, že rocne dieta nechce po nás nič opakovať?
Napríklad keď sa jej pýtam aká veľká narastie, kde má očko atď. ?
Tapuskat vie, kedysi to začala robiť hneď ako som jej začala spievať teraz to spraví len sem tam. Nevie dať ani pá pá
Vie povedať tata a kde je.
Dieta vie samo kedy je pripravené niečo spraviť. Ja múkam a békam cca už rok a náš syn to začal robiť až teraz (ma 20mes)
proste komunikuj, ukazuj, vysvetluj a ono to príde samé od seba
deti sú ako špongie nasávajú a pozorujú a jedného dňa....bum a urobí to samo od seba
My mame skoro rok a pol a az teraz vie kde ma oko, aj to len zo moje oko vie najst 😄
Ani môj ročný nebude robiť čo ja chcem. ;D Ale on si sám od seba robí mnohé veci. Stačí nechať a pozorovať a zistíš, ako na tom je. Môj i keď dosť nezrozumiteľne rozpráva! Deti nie sú. Tato vonku. Hava. Auto. Balkón. A skúša sám pre seba rôzne slabiky. Keď ho niečo nadchne, robí to dookola. Momentálne strka kľúč do zámky. A prelieva vodu v poharikoch. A otvára/zatvára všetko čo vie. Kebyže sa veľmi posnažím dá aj kocku na kocku ale radšej bura ako každé dieťa a ešte radšej ich hádže a sucha po podlahe a medzi sebou kvôli zvuku… s miluje ísť tam, kde nemoze s úsmevom na tvári. ;D
Tak nerozumiem prečo potom doktori tak stresujú rodičov, vyplnila som vyvinovy dotaznik kde mala len 4 body a to je už pre nich červená
A ďakujem žienky za podporu 🙂
Toto som v roku absolutne neriesila. Deti sa vsetko co trebalo, naucili postupne.
Jasne! Starsi syn ma mal total na haku, nechcel povedat, ako robi macka, pes... ma pomaly 7 a je ok. Ono to pride, neboj
Niektore deti neopakuju po druhych, aj moj je taky, ma uz 4r. Tusim jedine, co od nas prebera, su rozne slova a frazy. Pamatam si, ked bol este mensi, ako kamoskina dcera - rovesnicka pozerala v telke nejake tanceky a skusala to opakovat. To by mojho v zivote nenapadlo, iba by si to pozrel. V skolke je mu tiez jedno, co robia ostatne deti, nikdy nic neopakuje. Nacvicovanie basniciek a besiedok tiez nie je jeho salka kavy. Proste nie je opakovaci, ja to nejako neriesim, dokonca je mi to vlastne aj sympaticke.
To je dieta, nie cvičená opica.
Netreba stále dieťa stále otravovat urob toto a urob hento. Dieťa sa najviac učí tak že strieda činnosti, pozoruje dospelých a iné deti, čítaním kníh a hrou
Fakt odporúčam kúpiť si nejakú knihu o vývine dieťaťa a rodičovstve