Ráno v jasliach

6. sep 2024

Ahojte, syn chodi 5 dni do skolky, su to vlastne jasle do 3 rokov. Ma 2 a pol. Chcela som sa spytat ci to je tak vsade. Rano prideme syna prezujeme a zoberie ho ucitelka, poobede zas opacne. Nemame nejak spatnu vazbu co tam robi atd.. ako pytame sa ci jedol, kakal, pil, ci plakal. To su asi 4 veci dookola.. no vzdy je tam frmol a tie odpovede su strohe. Neviem ci to neriesit alebo sa zaujimat viac. Zaujimalo by ma viac veci ale tiez kazdy den dookola sa vypytovat.dakujem za info ako to mate vy.

adeladulova
6. sep 2024

Ja sa od prvého dňa nepýtam iné, ako sem-tam ci je všetko v poriadku. Raz za čas ho učiteľka pochváli a to mi stačí.. a to už chodí tretí rok, takze keby mala dávať report každý každý deň, každému rodičovi, no asi ju trafí šľak.. chápem ze prvý týždeň je taky jedinečný, ale nechajme deti mať aj to svoje

autor
6. sep 2024

@adeladulova ved aj to som rozmyslala len zas napriklad netusim co jedia a ci to je. A vzdy ked ho zoberieme vypije 2 dcl vody na ex a je aj hladny. Doma hned za stol.. tiez sme sa ho doma snazili odplienkovat a teraz asi v jasliach s tym nebudu robit nic

autor
6. sep 2024

Ono zas su to jasle..nie su tam deti 3 + .. ale 2+ a tie su na tom so vsetkym horsie.. ci s jedenim s recou s odplienkovanim.. atd..

adeladulova
6. sep 2024

Nemáš prístup k jedálničku? Ešte nerozpráva? Náhodou ti nepovie ze nejedol, nepil? Toto by som prebrala hneď ráno s učiteľkou, nie poobede asi. Ale uznávam keď je dieta v strese nemusí piť ani jest len zo zmeny prostredia, časom sa to zlepší, otuka sa.
Inak by som spomenula učiteľke na priamo- malo mi cika, vždy príde vysmadnuty, nech ho sleduje a ze sa jej poobede opýtas, keď vidíš na dieťati vyslovene nepohodlie, tak to rieš, držím palce

autor
6. sep 2024

@adeladulova nerozprava, teda ano vela ale rozumiem muvtak 5 slov..

adeladulova
6. sep 2024

Tak to beriem, že komplikuje situáciu a máš právo sa pýtať viac. Pokiaľ učiteľka nechce viac hovoriť, ešte je tam pani riaditeľka

luccija
6. sep 2024

Pýtaj sa...povedz jej nech dohliadne na vodu...

hederamonstera
6. sep 2024

Mam to rovnako ako ty🙂 2,5r zacal od konca jula v jasliach, on mi sam nevie povedat, vacsinou sa opytam, ako to dnes zvladli, vacsinou mi povedia, ze nechcel papat. Tak potom som sa aj pytala, ci papal a pil. Ked povedia, ze nechcel jest, tak iba poviem, ze to nevadi, hlavne nech pije.

autor
6. sep 2024

@luccija asi v pondelok sa popytam.. ako 2dcl nie je vela ale zas na ex hned v aute.. to nikdy tak nepil

petamich
6. sep 2024

Podla mna sa aktivne pytaj ak nehovoria spontanne a jedalnicek by ste mali mat k dispozicii.
Nas chodi sice do sukromnej skolky/jasli a teda jedalnicek maju vyveseny na nastenke, kazdy den 2x chodi report co robili a k tomu par fotiek, poobede pri vyzdvihovani automaticky spontanne zhodnoti pani ucitelka den - aku mal naladu, ci jedol, spal, ak sa cosi udialo aj to. Flasu s vodou maju kazdy svoju na stoliku na to urcenom/von si beru a aj im ju doplnaju ale teda smadny a hladny je vzdy, nosim so sebou nejaky zdravsi "snack" lebo to pyta hned, ako pridem po neho.
Nas maly mal 2.5 ked tam zacal chodit a sice rozpravat vedel ale povedal mi kazdy den "dobre" a to bola odpoved na jedol si, spal si...

luccija
6. sep 2024

Spýtaj sa samozrejme...možno sa hanbí, nechce jesť a piť, spýtaj sa ako to majú niekde nalievajú priebežne, inde majú každý svoju fľašu..

zuzinabila
7. sep 2024

Moja chodila od 2,5 a vzdy som sa spytala,ako bolo..ucitelka vzdy povedala,ked bolo nieco "mimo"normu,napr.ze mala nespala,ze si vonku udrela koleno a pod.vsak keby mala kazdemu komentovat jedenie,kakanie ,pitie a ine,tak cely den aby zapisovala do tabulky co kto robi.a poyom este pri dverach kazdemu opisovat..

princezna_bosorka
7. sep 2024

podla mna divne... bud sa im tie ucitelky poriadne nevenuju alebo je to tam poddimenzovane na personal (nestihaju dohliadat na to, aby sa najedli, napili a pod.)