Plačú vaši jasličkári?

4. jún 2024

Ahojte. Rozmýšľam ze by som dala dcérku jasiel. Bude mat 15 mesiacov. Ale bojim sa ci tam nebude celý cas za mnou plakať a ci mi to učiteľky nezataja. Ako dlho si vase deti zvykli na jasle?

anjelicek26
4. jún 2024

Neplakala, dva tyzdne trucovala,potom uz bolo dobre.. to je taky vek,ze si o dva tri dni nepamätajú,ze to bolo inak.. len treba vybrať také,kde je máličko deti a nemeniaci sa personál,nech ma vždy niekoho,koho pozná...išla ako 1.5 rocna..

andreatytler
5. jún 2024

Moj isiel v 18 mesiacoch. Prvy tyzden ostaval hodinu a plakal pri luceni asi 15 minut. Nikdy nepreplakal cely cas. Postupne plakal kratsie a kratsie. Plakat prestal asi po 2 mesiacoch.

pukina
5. jún 2024

Moj isiel ked mal 16 mesiacov a plakal asi 2 tyzdne rano ked som ho odovzdala, potom uz bol v pohode a poobede bol vysmiaty. Teraz po 3 mesiacoch sa rano za mnou uz ani neobzrie, uteka sa hrat 😀

vivuska666
5. jún 2024

Moj idiel ked mal rok a pol do jasiel. Vydrzal 2 tyzdne. Reval nonstop, tak sme to ukoncili.

maminkadeticiek
5. jún 2024

Ani jedno z mojich deti v jasliach neplakalo.

dominikamacakova
5. jún 2024

To, že dieťa neplače neznamená, že nie je totálne vystresované.

dominikamacakova
5. jún 2024

@anjelicek26 nepamätajú pretože nie je v mozgu vyvinuté centrum pamäti, ale to neznamená, že to na deťoch nič nezanechá.

allia28
5. jún 2024

Syn neplakal, dcéra trošku prvý týždeň. Chodili tam radi. nebála by som sa toho.

marth16
5. jún 2024

Neboj sa, ak by plakala celý deň určite ti to nezataja. Pre nich to je práca navyše, pretože jedna z učiteliek by sa musela celý čas venovať len jej. Iné je keď si dieťa poplače pár minút. Ale pokiaľ by to bolo naozaj celý deň tak ťa informujú. A k otázke za koľko si deti zvykli. Môj syn nikdy, ešte v predškole ráno plakal že nechce ísť 😁

elviku11
5. jún 2024

Plač nie je jediným indikátorom nepohody. Niektoré deti sú v strese zakríknute a sú úplne ticho. Niektoré nechce jesť alebo piť. Niektoré sa začnú pocikavat. Alebo si hrýzť nechty alebo majú nejaké tiky s očami, rukami... Zrazu začne problém s rečou, čo predtým nebol, napríklad zajakavanie.... Alebo problém so spánkom, nočné budenie sa...
Je bohužiaľ veľa rôznych reakcií na stres a nepohodu.

andreatytler
5. jún 2024

@elviku11
@dominikamacakova
Mne ucitelka v jasliach vysvetlila tak ze plac pri luceni je vlastne dobry. Ze to ukazuje ze ma dieta zdrave napojenie na matku a nechce aby odisla. Dieta je smutne a plac je jedinna komunikacia ktoru pozna. Ale po urcitom kratkom case by sa malo upokojit a zapojit do cinnosti.
Problem nastane vtedy ak ten smutok ostane na cely den a dieta sa nezapaja a len caka na mamu.

cafelatte
5. jún 2024

Samozrejme že 15 mesačné bude plakať, plačú 3 rocné deti ked idu do škôlky, dokonca u mojej dcerky predškoláčky takmer každé ráno plače nejaké dieťa.

dominikamacakova
5. jún 2024

@andreatytler áno to sú vzťahové väzby 🙂 Moja staršia robila to, že sa tešila do škôlky, prvú hodinu v pohode, ledva mi dala ahoj a potom dokonca škôlky rev ... To neviem čo znamená 😅

andreatytler
5. jún 2024

@dominikamacakova No urcite si jej chybala. Nabazila sa novych hraciek a deti a potom chcela mamu. Ako si to vyriesila? Prestalo to postupne alebo si ju zobrala?
U nas plac prestal ked sa syn naucil rutinu a vedel co sa bude diat.

dominikamacakova
6. jún 2024

@andreatytler začala som ju brať na obed a odvtedy super. Ale ja som doma ešte s mladšou takže bola táto možnosť. Teraz od septembra pôjdu obidve spolu na celý deň, tak som zvedavá 😬

mclissa
6. jún 2024

Syn isiel ked mal 1r7mes. Plakal prve dni. Potom v pohode. A po dovolenkach plakaval prve dva dni, ked musel nabehnut znovu na rutinu.