Obdobie vzdoru

29. jún 2024

Baby, dcerka ma 2 roky a 7 mesiacov. Posledne 3 mesiace sa to už nedá vydržať. Ešte len ráno vstane, uz je nervozna a vrieska aj hodinu. Nemozem sa jej ani dotknut, lebo potom to je este horsie.Toto sa opakuje v priebehu dna 3krat. Posledný týždeň do nás zacala kopať a bit nás. Nevieme sa z domu nikam pohnut. Prestali k nám chodit aj susedia s detmi. Ja to už psychicky nedávam. Poraďte mi prosím, čo pomohlo vam. Ďakujem za každú radu.

viestta
29. jún 2024

Preco ju drzite doma? Vsak jej musi aj z toho sibat, byt cely den medzi styroma stenami. Ked zacne kopat a bit treba zakrocit. A dopriat jej samostanost. Nechce sa obliekat, nech sa oblecie sama. Ako sa oblecie, tak bude... Cely ten jej cirkus je len o tom, ze nedokaze spracovat negativne emocie, aj to sa casom nauci.

autor
29. jún 2024

@viestta nesedime doma, snažíme sa jej robiť program stále, len posledne týždne vsade robi scény na verejnosti. Muz ju vie vziať iba cez víkend niekam. Mam doma dvojtýždňové babo, tak neviem sa len tak zobrat a ísť. Pomoc nemame od nikoho a skolka až od septembra.

autor
29. jún 2024

@viestta ďakujem za radu, vyskusam

viestta
29. jún 2024

Takze asi tam je problem, venujes sa babatku a ona si pripada odstrcena. Treba sa jej venovat, zapojit aj do starostlivosti o babatko. Bude si pripadat dolezita ak donesie plienku, podrzi osusku kym sa babatko kupe. Muz nech ostane s babatkom a vy dve travte cas same. Aj muz nech sa jej venuje viac.

taktotedanie
29. jún 2024

Obdobie vzdoru a prisiel surodenec nevie sa so situaciou vysporiadat

majlo1234
29. jún 2024

Ak sa da, dopriat jej naopak extra pozornost, podla mna si ju snazi vydobit tymto spravanim. Tiez mam doma syna v podobnom veku, a novorodenca, mala som stastie a dosla mi na dva tyzdne pomoct mama a potom este tyzden sestra, povenovali sa na striedacku babatku a starsiemu, aby bol prechod co najviac zvladnutelny aj pre neho. Oni su chudaci, ked im zrazu peide mladsi surodenec, ked dovtedy mali mamku len pre seba. Ale viem, ze to je pre teba velmi tazke tiez, drz sa, to sa utrasie 🙂

autor
29. jún 2024

@majlo1234 ďakujem za odpoveď. Starí rodicia o vnucata záujem nemajú. Ja som po cisarskom reze, ale musím fungovať, nič iné mi neostáva, len je to veľmi po psychickej stránke narocne. Snad to prejde. Ďakujem za radu

siska53
29. jún 2024

Puta pozornost, lebo mate male babo, to taketo male deti zvyknu niektore robit.
Mas cas vyhradeny aj vylucne pre nu?

majlo1234
30. jún 2024

Presne viem, cim si prechadzas. Po cisaraku ne to ozaj masaker, vydrz, bude urcite lepsie. A do toho sestonedelne hormony, otras proste😅 ale prejde to, a dcerka sa skonsoliduje tiez. U nas napriklad necham viac plakat babo, ked syn nieco potrebuje😇 pri nom som hned letela, ale teraz sa neda a babo musi pockat