Neviem nájsť silu dať dcéru do jasličiek

19. nov 2024

Ahojte..

prepáčte mi, ale musím sa už niekde vyrozprávať, žiaľ nemám nikoho kto by ma chápal, poradil…

Dostala som sa do veľmi tažkej životnej situácie, mám/ mala som partnera, po 4 rokoch sme sa rozhodli pre dieťatko. Malá bude mať o týždeň rok… Pred pol rokom to začalo z ničoho nič závislosť na automatoch (idú tam celé výplaty), pohyb v zlých kruhoch kďe úradujú drogy, už padla aj facka.. Hádame sa dosť často, sme podstate rozídený, ale nejak som odsúdená tu sním byť, nemám rodinu, že kam ísť. Našla som si prácu cez počítač, ale stále to nieje dosť nato osamostatniť sa do prenájmu. Preto ma viac a viac tlačí myšlienka dať malú do jasličiek aby som nás obe uživila.

Ja som tak strašne nešťastná tak strašne bojujem s tou myšlienkou, ale neviem ako inak nám pomôcť. Keď vidím aká je malinká, ako si cupitá, hovorí mama a ukazuje mi veci…

Ako to zvládnuť? Dá sa to prekonať?

colsami
19. nov 2024

Mrzi ma situacia. Uvedom si, ze pre nu su jaslicky ovela mensie zlo, nez hadky a facky doma a pritomnost otca ktory lieta v drogach a automatoch.
Ked si to das na misky vah, nie je o com.

Ber to z lepsej stranky - okrem toho, ze proste nemas na vyber - pohra sa s deckami, mavaju aktivity...

salome123
19. nov 2024

Musis to brať pragmaticky....väčšina detí v mojom veku sme boli v jasliach a žiadne stopy to na nás nezanechalo. Bez práce sa z tých sra*iek nedostaneš.

hederamonstera
19. nov 2024

Uplne chapem tvoje pocity, ale urcite je lepsie odist z toxickej domacnosti ako nejake jasle, kde bude mier a hry a deticky. Stale to bude tvoje dievcatko a ty pre nu ta najdolezitejsia osoba

lienka.7
19. nov 2024

@autorka musíš si povedať, že to robíš pre dcérku... a ako tu už bolo spomenuté, mnoho z nás chodilo do jasličiek a bolo to kedysi úplne normálne.
Si skvela matka, ze chceš pre dcerku lepší život, na to nikdy nezabúdaj.drzim palce ✊🍀

doriiis
19. nov 2024

Musíš to brať tak ako to je.Ide ti o veľa a nemáš moc na výber.Sup malú do jasiel a ty do roboty.Zarobit a preč od toho chlapa.Dcera ti raz podakuje

januska12323
19. nov 2024

V tvojom prípade sú jasle menšie zlo, musíš to proste prijať ako je.

deti95060810
19. nov 2024

v jasliach som bola už v 13 m. tiež rodičov tlačili dlhy..
kolegyňa dala dcéru vo veku 6 m - taktiež problémy s paniazmi... kedysi jasle boli bežné.
na nikom to nenechalo žiadne neg. stopy...
čím skôr od toho chlapa preč..

lenuska9999
19. nov 2024

Vôbec sa nemusíš cítiť zle, kvôli tomu, že malá pôjde ako ročná do jaslí. Všade inde vo svete je to úplne bežná vec. Len na Slovensku sú matky do 3 rokov veku dieťaťa doma. V iných krajinách EÚ taký luxus nemajú. Ber to pozitívne. Postavíš sa na vlastne nohy, malá sa bude môcť cez deň hrať s deťmi a nebude musieť vyrastať v prostredí, kde sú drogy , hádky a bitky. Držím ti palce, nie je veľa žien, ktoré nájdu v sebe silu odísť od takýchto grazlov. Apsoň pôjdeš dcére príkladom a keď bude staršia bude chápať svoju vlastnú hodnotu a to, že nie je normálne mať takého chlapa…. A inak všetko zle, je na niečo dobre. Časom si určite nájdeš lepšieho , ktorý bude aj zaslúženym tatkom pre tvoju dcéru. Síce nie biologicky, no neznamená, že nie ozajstný.

lenicka298
19. nov 2024

Je super, ze chceš sebe, a hlavne malej zabezpečiť lepšiu budúcnosť. Si silná a rozumná žena, ktorá si uvedomuje, že prostredie v ktorom žijete je zle a nebezpečné, a chceš s tým niečo robiť. Dokážeš sa teraz malej venovať naplno, užívať si s nou každú hodinu bez stresu a nervov? Myslím, že nie. Takto ty budeš v práci, ona medzi deťmi, a potom budete mat kopec času len pre Vás dve a hlavne budete v kľude s úsmevom. Robíš to hlavne pre ňu. Nedovoľ, aby síce trávila celý deň s maminou, ale aby sa pozerala na otca, ktorý jej mamu udrie, kričí a podobne. To budú jej spomienky. A co ty vieš, možno časom príde ponuka, že budeš môcť pracovat z domu, a malú si necháš doma. Teraz sprav všetko preto, aby ste odtiaľ vypadli. Držím palce 🍀

anastazia12345
19. nov 2024

Ahoj, je mi to ľúto, je to ťažké rozhodovanie. Možno by bola pre váš možnosť aj nejaké krízové centrum pre matky s deťmi aspoň na pár mesiacov, kým malá podrastie a ak sa ti darí popri nej pracovať, tak si aj niečo našetriť. Držím ti palce 😉.

animus
19. nov 2024

Odkiaľ si? Začiatok bude ťažký. Ak by si potrebovala pomoc a bude to v mojich silách, rada pomôžem.

kristinapetronela
19. nov 2024

O druhej ,pol tretej si môžeš ísť pre drobca a budete spolu celý deň . Držím palce nech si nájdeš dobru prácu .takto žiť nemôžete

autor
19. nov 2024

Ďakujem Vám baby, ste obrovská podpora, potrebovala som to.

autor
19. nov 2024

@animus zo zapádneho Slovenska

animus
19. nov 2024

Ja som z okolia Trnavy, ak chceš pokojne napíš 🙂

tana85
20. nov 2024

nikdy som nebola v takej situacii, ale viem si velmi dobre predstavit tu dilemu. rozhodujes sa ale podla mna spravne - pokojna domacnost bez nasilia a hadok za cenu, ze bude chodit do jasiel. je vysoka sanca, ze tam bude mat fajn vychovavatelky a poobedia budete mat vy dve, vynahradis jej to. kolke zeny ostavaju s takym muzom lebo maju pocit, ze nemaju na vyber. ty si to vzala do vlastnych ruk a chces odist - toho sa drz. stale je vela ludi ochotnych pomoct len treba o pomoc poziadat