Ako by ste reagovali keby vám častokrát mamička co býva hneď vedľa jaslí chodila po pracovnej dobe. A vy by ste ju stokrát prosili nech chodí najneskôr o 17 ked zatvarate lebo bezite na autobus. Dnes som ju čakala vonku a ešte mi nadala, že je otvorené do 17. Ale už bolo po. Kým dieťa oblečie, obuje je 17,10 a to nestihnem autobus. Ďalší mi ide o hodinu a auto nemám k dispozícii. Beriete to tak, že keď zatvárajú škôlku o 17 tak ešte tam len stačí prísť alebo že už idú učiteľky domov. Ďakujem za názory
a ona pracuje dochadza cije doma? asi by som si to presla s riaditelkou ak bude takto chodit nech ti platia hodinu navyse teda ta konkretma mamicka
Neviem ktorá učiteľka zatvorí o 17tej s tým, že už o 5 minút je v autobuse. Veď asi majú nejaké povinnosti ešte, môže sa hocičo stať, aj rodič sa môže pre niečo vrátiť, atď... A škôlka už bude zatvorená.
Ale aj by ma to hnevalo, lebo keď je raz niečo od do, tak sa toho držím. Alebo zavolám dopredu, ospravedlní sa, že meškám.
Treba jej dieta nachystať a podať medzi dverami.
Co na to riaditeľka?
Povedala si jej to? Ze ti ide autobus a dalsi az o hodinu.
@vyrovnanaosoba prečo by nemohla zatvoriť presne.? Zastávku na bus môže mať cez cestu, čiže kvôli nejakej mamičke, ktorá nevie dodržiavať čas bude ona čakať hodinu, to určite. Aj obchody keď zatvárajú, tak nepúšťajú ľudí dokedy si zmyslia zákazníci.
Autorka určite by som to prebrala s vedením
Do 17 - chápem, že o 17:00 odchádza posledné dieťa. Max 17:02. Viac by som netolerovala. Pohovor si s riaditeľkou, že ako sa zariadiť a ako na danú mamičku. Iste ti poradí.
škôlka je otvorená do 17:00, to znamená o 17-tej sa zatvárajú dvere....takže mamička môže byť rada že dieťa má už nachystané
keď je niečo otvorené do 17:00 tak o 17:00:01 tam už ako zákazník / klient / návštevník nemám čo robiť, je jedno či obchod, škôlka, kino...
Ak jasle majú prevádzkovú dobu do 17:00, tak mamička nech kľudne príde po dieťa 16:59, ale 17:01 už nech tam nie je. Pochopím, že sa občas stane že nestíha, ale ak je to cielene a pravidelne, tak nech si decko oblieka vonku na chodníku.
Tiež by som poprosila nadriadenú, aby mamičke vysvetlila, že o 17:00 sa dvere zamykajú a ty odchádzaš a môže byť rada, keď jej dieťa oblečieš namiesto sťažovania sa. Možno to od "vyššie postavenej" zoberie a spracuje.
A ak má nejaká objektívne príčiny, prečo nestíha, tak sa dá vždy určite dohodnúť. Ja keď som nestíhala, tak som učiteľke do škôlky zavolala, že budem meškať a potom som ju ja odviezla domov napríklad.
Tak napr. v obchode, banke to negunguje tak, ze o 17:00 je zatvorene. Do 17:00 este moze prist zakaznik/klient. Z ludskeho hladiska je to samozrejme nevhodne prist 16:59.
Predpokladám, že sa jedna o súkromne jasle. Ak áno, mamička platí určite nemalé peniaze. Takže ak príde pred 17,00 hod, nerobí nič zlé a treba počkať, kým dieta oblečie. Toľko môj názor. Pracujem v banke a keď príde klient o 16,55 hod, musí byt vybavený, aj keď by to trvalo napr. do 17,15, nemôžeme ho poslať preč.
U nas to funguje tak, ze 5 minut pred koncom prevadzky ucitelka dieta oblecie, prezuje a caka pri dverach.
Raz som meskala a uz stali vonku, ucitelka rovno sadala do auta.
2 roky a stale ten istý problém?https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/problem-s-neskorsim-vyberanim-dietata-z-jasli-2/
Tak 16:50 zacni dieta obliekat, 17:00 zamkni a postavte sa pred budovu. Potom len odovzdas dieta a utekas na bus
Keby sa to stalo raz dva razy ok,ale na pravidelnej baze to je neprijatelne. Informuj o tom riaditelku,ze ty mas o 17:00 uz svoj program,co s tym mieni urobit.
Ak sú jasle otvorené do 17:00, tak to beriem tak, že najneskôr 16:59 odtiaľ odchádzam. Hanbila by som sa, jak pes, keby na mňa musela učiteľka čakať, či dokonca by nestihla kvôli tomu autobus domov.
Rieš s nadriadeným, ak máš pracovať navyše treba to aj zaplatiť.
Nam bolo povedane, ze ak do 17tej nezoberiem dieta bez zatelefonovania vopred, ze sa oneskorim, su povinni volat policiu, lebo sa mi mohlo nieco stat a musia riesit komu odovzdat dieta atd, popr.zanedbanie starostlivosti a to uz by bol iny pruser pre mamicku v tomto pripade.
Po mne syn minule chcel nech pridem do druziny po neho neskor, ja som prisla a bol posledny, aj ked nebolo este ani 16 hodin a zatvaraju o 17tej, hanbila som sa pred ucitelkou, lebo uz mohla davno ist domov, syn tam aj tak nemal kamosov a byvam kusok od skoly.
Tak u nás keď dcéra chodila do jasli platilo ze otváracia doba bol čas dokedy bolo treba vybrať dieťa, čiže keby prídem 16.59 nič sa nedeje...
Ak je tvoja pracovná doba do 17.00 tak treba ist za riaditeľku resp nadriadeným, nakoľko máš právo o 17.00 opustiť pracovisko a ísť sa chystať domov prezliecť, prezut vziať si súkromné veci atd
Vedľa nás v súkromných to majú vyriešené tak, že jasle sú do 17.00, každá začatá štvrťhodina X eur.
Niektoré súkromné škôlky majú priamo v podmienkach alebo zmluve napísané, že ak to rodič nestihne, tak je to spoplatnené. Možno by sa riaditeľke zapáčila aj táto možnosť, avšak ty by si musela z tých peňazí mať kompenzáciu...
U nas v MS, ked bola do 16:00 - robila som v meste, casto meskal bus, ze som dobehla upachtena 16:05, ked meskal viac, volala som, ze meska bus, uz idem. Bolo mi povedane, ze cakaju do 16:30, ak by som sa sama neozvala, volaju podla zoznamu. Uz predlzili do 16:30, takze je to ok, vacsinou 16:15 uz tam ziadne dieta nie je.
Máte nejaký prevádzkový poriadok? Akú máš pracovnú dobu? Z toho by som vychádzala podľa toho to riešila.
A riaditeľke navrhni či by nemohla do zmlúv pridať za každý výber po skončení prevádzkových hodín poplatok 20€, prípadne ako tu niekto píše za každú začatú štvrťhodinu.
@beata_k napriklad do obchodu alebo aj do banky treba prist tak, aby som o tej 17:00 bola vybavena a odchadzam. Aj ku kadernicke prrdsa neorudes 16:59, ked vies, ze o 17:00 konci.
Je úplne jedno, kde mamička býva, môže chodiť po dieťa z práce z druhého konca mesta…
Naša škôlka/jasle je otvorená do 16:30, čo vnímam tak, že najneskôr o 16:30 musím s dieťaťom vychádzať z dverí. Už sa mi ale tiež stalo 2x, že som prišla na 16:30 (kombinácia práca-doprava), ale veľmi som sa ospravedlňovala a keby kvôli mne učiteľka zmeškala autobus, tak by som ju odviezla domov… U nás to ale majú tak, že reálne končia neskôr, po odovzdaní posledného dieťaťa ešte upratujú priestory, pustia vysávač a tak. A keď je pekne, tak pred koncom deti poobliekajú, dajú odkaz na dvere a idú sa hrať na ihrisko, prípadne kreslia kriedami na chodník pred vchodom. Deti to milujú a mne uľahčí život, že je malá už oblečená 😅. Aj keď teda odchod to neurýchli, chcú sa hrať 😁.
Ked rodic meska, prva zacata stvrthodina je priplatok xx eur a kazda dalsia minuta x eur 🙂
nepomohla by ti riaditeľka? ona by mala s mamičkou mať rozhovor kedy sa chodí po dieťa.