Jasle verzus opatrovateľka

6. sep 2023

Budúci rok musím ísť naspäť do školy (posledný ročník) a malý bude mať vtedy rok aj pol.V škole som cca 3 hodiny denne (čiže nie až tak veľa) a aj to nie každý deň (väčšinou je 1 deň voľný)..manžel robí len pár hodin denne a aj to si managuje podľa seba kedy, čiže sa vieme pri malom prestriedať.Muž ale chodí niekedy do zahraničia aj na 2 týždne takže vtedy budem potrebovať pomoc na ten čas kedy som ja v škole..existujú vobec jasle kde dieťa môže byť len niektoré dni počas roka? A nebolo by to pre dieťa mätúce keď raz bude v jasliach medzi detmi ktoré sa poznajú a potom nie atď? Neviem či by v tomto prípade nebola lepšia nejaká opatrovateľka ale aj to sa bojím že by som nenašla niekoho kto by mohol presne tieto určité týždne/dni v roku..ak ste boli niekto v podobnej situácii ako ste to riešili?

janka_266
6. sep 2023

Potom čo vidim, ako znášajú deti škôlku prvé dni, by som volila jasle, aj keď len pár dni v týždni. Nech si zvyká postupne.

kornelies
6. sep 2023

Sukromna skolka ti ho asi tazko zoberie, musi zarabat, pre nich ako klient nie ste zaujimavi. Plus by nosil vsetky mozne choroby. Este je malicky, skus opatrovatelku.

slovakboy
6. sep 2023

Do 3 rokov žiadne jasle, žiadna škôlka. Zažil som od roka a pol, trauma na celý život. Po troch rokoch má čas na adaptáciu sa na kolektív. Vtedy aj keď si poplače, už to bude iné. Teraz keď ho dáš do jasiel, on nevie, že o tri hodiny prídeš. Dieťa si to nevie predstaviť, ono si myslí, že ho opúšťaš navždy.

ivangeline
6. sep 2023

Opatrovatelka. ;)

tina_tar
5. nov 2023

Ahoj, natrafila som na tvoju diskusiu náhodou aj keď si ju zakladala už skôr 🙂
Tvojim riešením by mohlo byť vyhľadať si detskú skupinu ktoré v mestách často bývajú, napr moja 2- ročná chodí k pani tu na našom sídlisku, ktorá sa takto stará o detičky. Detičiek je 5 a nás to napr vychádza lacnejšie ako opatrovateľka či jaslicky, pretože dobré opatrovateľky majú hodinové sadzby dosť vysoké, jaslicky, aspoň tú v okolí sa zvyčajne platia mesačne bez ohľadu na to koľko dní tam dieťa bolo. U pani kde chodí dcéra platíme sadzby za pocet dní koľko tam bola. Bývame v malom meste, no čo tak vnímam, aj v okolitých mestách takéto skupiny fungujú, len zohnať referencie.
Mne sa to páči, lebo je to aspoň o trochu viac pre dieťa osobne ako jasle kde je tých detí viac a dcéra má krásny vzťah s pani ktorá ju stráži a aj s detičkami ktoré tam s ňou chodia, napriek tomu že bežne na mne dosť visí, tam sa teší.😊