Ahojte aky na to mate nazor? Ako to zvladli vase deticky? Nie je pre ne traumatizujuce to odlucenie od matky? Ja sa toho obavam ale zial nebudem mat asi inu moznost ako dat ho od jedneho roka do jasli a ist do roboty🙁
Ja sok brigádovala vjaslach kde boli rok a pol ci mozno an mensie deti...ktore uz vedeli chodiť zalezi vela aku ma povahu dieťa moja chodi od 2.5r a ma teraz 6 a vkuse bol.krik rano.ze som ju musela hodit ucitelke zatial druhy týždeň ide sama do triedy🙏
Takze vela.zalezi ako je naviazane dieťa na matku mali sme aj take dievča co vkuse plakalo.az vreskalo budilo ine detičky atd..za skusku nic nedate urcite 2 az mesiac kym si dieta zvykne vela zalezi ako sa bude aj pacit...chlapci boli malicki ani sme.o nich nevedeli krásne sa hrali spolupracovali pri aktivitách
Ahoj, môj syn chodí do jaslí od 14m. Je to veľmi živé a spoločenské dieťa. Sám chodí od 9m., takže som ho tam nedávala ako lezúňa. Chodí tam rád. Ráno si sám dáva budničku, keď poviem, že ideme. Prvé dni ráno minútku zaplakal, ale následne už bol veselý. Po vianočných prázdninách bez problému opäť začal bez plaču chodiť. Ja som si bola istá, že jasle zvládne. Poznám jeho povahu a temperament 🙂. Aj spätne to hodnotím to ako správne rozhodnutie.
V Spanielsku “chodia” aj od 4-5 mesiacov …. MD/RD 3 roky neexistuje, zatial to prezili. kto si nemoze dovolit ostat doma sup do parvulari alebo ries si to ako vies
Moj maly bol od 1,5 roka. Zvládal to bez jedneho placu, tesil sa, pekne napredoval aj v roznych činnostiach. Ale moje dieta ako extrovert nikdy nemal problem s kolektívom, cim viac ludi, tak pre neho lepsie. Plati do do teraz ma 9. Ziadna trauma, prechod do skolky super, bez jedneho zaváhania. Do teraz ma kamosa, co zacinali spolu v jasliach a sestricky z jasliciek ma neobídu, bez toho aby sa spýtali ako sa mame. Boli sme v mestských jasliach, 3 ucitelky na 8 deti do poobedneho spanku a potom 2 po spanku. Takze sa im mohli naplno venovat. Ked sme odchadzali z jasiel do skolky, tak vtedy im zacali nosit 7 mesacne babo. Inak vsetky deti uz behali. Ked sa tak zamýšľam, asi iba jedno dieta som pocula cirkusovat rano pri odovzdávaní, inak vsetky chodili s usmevom.
Obaja synovia chodili do jaslí od 1,5 roka. Nemajú žiadnu traumu, veľa sa tam práveže naučili, čo im pomohlo následne sa aj rýchlo adaptovať v škôlke. Samozrejme, zo začiatku treba počítať, že budú možno plače, ale to za mesiac dva prejde. Za mňa jasle určite áno.
Syn chodil od 2 rokoch, dcéra chodí teraz od januára. Nijaký problém nebol, on neplakal absolútne, ona prvé dva dni, no rýchlo sa adaptovala.
Ja si jasle veľmi pochvaľujem, uz pri synovi to tak bolo.
Majú 10 detí, sú na nich 3 učiteľky plus doobeda majú sanitárku, ktorá im pomáha s hygienou, kŕmenim, prezliekanim. Najstaršie dieťatko je tam 2,5 ročné, najmladší je 9 mesačný chlapček. Berú od 7 mesiacov.
Za mňa určite jasle áno
V pohode, cim skôr, tym jednoduchsia adaptacia. Nepozna,že to môže byt aj tak, že by bol doma len s mamou, jasle vníma ako fakt, že sa tam ide a je tam. To 2,5 rocne už vedia robit dobry cirkus,lebo si chcú vydupat,že chcú byt s mamou doma,kde je lepšie. Ucitelky sú skolene a sú tam dobrovolne,určite mu nebudu chciet sposobit traumu. Problem sú len iné deti - vela sily a malo rozumu - budú ho hryzt a pod. To je niečo, s cim treba ratat, ucitelky nemajú šancu ustriehnut všetko.
To že bude iný režim (spánok,jedlo,aktivity) neries, zvykne si.
Moja chodi od roka,neplakala ani raz,coskoro uz pojde do skolky. Adaptacia prebehla uplne super a miluje to tam. Maju od plavania,cez gymnastiku po ine cinnosti,pri ktorych mi krasne napreduje. Je spolocenska,usmievava,odplienkovana od 1,5 roka-jasle pomahali,krasne rozprava,samoobsluzne cinnosti ovlada na 1. A nie,ziadna trauma a ani nic podobne sa nekona. Je to spokojne a usmievave dieta so svojimi “muchami” a typickou detskou zvedavostou a huncutstvom,po jasliach sme dostatok casu spolu a venujeme sa jej vo vsetkom.
Moj chodi od 1r aj 7mes. Chodi rad. Neplakaval a nemala som pocit, ze by to pre neho bolo tramatizujuce.
Pripnem sa, aj mňa to zaujíma, tiež to u nás asi tak bude od roka možno roka a pol