Deti do 3 rokov a škôlka

22. sep 2024

Baby ako je to s prijímaním deti do štátnej škôlky, ktoré majú tri roky až v zime? Teda 2-3 mesiace po začatí školského roka. Berú aj v priebehu roka alebo musíme čakať do ďalšieho septembra? Zaujíma ma hlavne TT a BA kraj. Ďakujem.

zuz987123
22. sep 2024

Neviem ako v iných, ale dve škôlky v TT vzali počas roka.

dadka1997
22. sep 2024

U nas beru, len ak sa matka preukáže papierom o prijati do zamestnania

ada309
22. sep 2024

My máme triedu aj pre 2-3rocne

nikpa
22. sep 2024

V TT mi zobrali aj počas roka. Keď to bude aktuálne, obvolaj si škôlky v meste a uvidíš kde majú voľné miesto.

autor
22. sep 2024

@dadka1997 a to je jediný dovod, že žena ide do prace? A keď má doma ďalšie deti? Či to sa berie tak, že keď ma doma ďalšie deti, tak nech ostane aj to prvé?

gabu_lienka
22. sep 2024

Autorka to zalezi iba od toho, ci je v skolke volne miesto. Idealne zavolat zriadovatelovi (ak sa jedna priamo o mesto TT na odbor skolstva), kde ti povedia, ci je v niektorej skolke volne miesto.
Samozrejme na vzdelavanie maju pravo aj deti nepracujucich rodicov (materska skola je vychovno-vzdelavacia institucia), preto je vyzadovanie potvrdenia o zamestnani rodica protizakonne. Tento udaj nesmu skolky vyzadovat ani na prihlaske.

stevvvka
22. sep 2024

Záleží od kapacity. Ak majú volne miesto, prijímajú aj v priebehu roka. Môžu prijať už od septembra ako dvojročné. Ale v ba asi tazko

duppka13
22. sep 2024

Moja je januarova a zobrali ju od septembra, maju triedu pre deti 2.5-3 rocne. Treba aby mala zakladne predpoklady (bez plienky, povedat svoje meno, povedat zakladne potreby, pit z poharika, jest lyzickou, vediet sa obut obliect). Na prihlaske ani dalej v papieroch som zamestnanie rodicov nenapisala, tento udaj im je neviem naco a nemienim ho davat. TT kraj

dadka1997
23. sep 2024

Ano, vo väčšine prípadov sa to tak berie, veď si doma, nikam nechodiš, maš čas, vždy sa uprednostňujú deti pracujúcich rodičov, v škôlkach sú tiež kapacity, preto sa to takto uprednostňuje a ešte ti vezmú predskoláka, lebo to sa už ráta ako povinná

netoppierka
23. sep 2024

Záleží od toho či je v škôlke voľné miesto. Či je dieťa odplienkovane, či je schopné ísť samé na wc a hlavne nekakat do gatí, samostatne jesť. A ak tvoje dieťa je narodené napr neskôr o dva týždne ako dieťa čo je v poradí pred vami, tak pôjde to. Skús si zavolať na úrad a tam sa informovať, kde v danej škôlke kde dieťa chceš prihlásiť je voľne miesto

kris_tin257
23. sep 2024

V Petržalke sme nemali problém 2 roky dozadu brali všetky deti čo sa narodili do konca roka, a zvyšok pri uvoľnení kapacity keď mali rodičia šťastia 😊

pohodacka03
23. sep 2024

Najstarsia nastupila pocas sk.roka- v januari, dohodli sme sa s pani riaditelkou este v septembri(volali sme). Syn mal v aprili 2 a v septembri siel do skolky, ale bol odplienkovany, rozpraval, vedel sa najest a obliect. Ale nosim ich 20km do mesta(KE), lebo v mieste bydliska ich nevzali. Zalezi od skolky, ochoty pani riaditelky. Najlepsie asi zistit, kde maju triedu aj pre mensie 2-3rocne deticky a skusit tam, v tych mensich triedach si pani ucitelky tie deticky "vypiplaju" 🙂. Drzim palce

anna_anicka83
23. sep 2024

My sme okres PK, ale dedina. Septembrovú a decembrovú mi zobrali od septembra, ešte keď mali 2 roky (dovŕšili 3 počas škôlky). Ale ja som chodila do roboty. Teraz mám marcového a od januára ho zatiaľ neprijali. Ale, že sa ozvú v prípade, že by sa uvoľnilo miesto. Dokonca mi povedali, že od toho marca by ho zobrali na 90%.Tak uvidíme. To už ten tretí, ale asi je viac o tom, že nás už poznajú a vedia, že už chodím od septembra do práce. Za vyskúšanie nič nedáš.

dudos
23. sep 2024

Záleží hlavne od kapacity danej škôlky. U nás (mestská časť BA) zobrali deti aj mladšie ako 3 roky už od septembra. Podmienka bola nemať plienku. Moja je decembrová a po vzájomnej dohode nastupuje od novembra. Mohla už od septembra ale mala plienku. Už nemá, ale som sebecká a ešte si ju chcem užiť v tomto veku aspoň pár dní. Ďalšie už v pláne nemáme.

adonish
24. sep 2024

TT kraj - starsiu zobrali od septembra ako 2, 5 rocnu (3 roky mala vo februári) a ja som bola doma s par týždňovym bábätkom. Mladsia mala 3 roky v juli, v marci nastúpila do skolky s tym, ze som bola normálne na zapise v maji (rok predtým ako) a tam podla volnych miest riesili, ci ju zoberu alebo nie.

11bodka11
1. okt 2024

U nas neberu pocas roka. Bud od septembraxked este nema 3 roky alebo az potom o rok. Lebo vraj uz skolka nedostane peniaze na to dieta. A teraz napr tym ktore su na MD s mladsim dietatom tak zobrali im dieta len na doobeda.

amelie22
17. nov 2024

@adonish dobrý deň,.môžem sa spýtať ci ste boli spokojná a tým ze dcéra išla do škôlky keď vy ste mali doma novorodenca? Nenosila vám.choroby alebo necítila sa "odstrcena"? Naša je.novembrova a budeme presne toto budúci rok riešiť. Ci skúsiť dat do.skolky od septembra (ze jej bude chýbať 2 mesiace do 3 rokov), alebo.kvoli novorodencovi čakať do januára, alebo až do.marca.kvoli chorobam... 🙈