Ahojte, viem že každé dieta je iné a nemá sa porovnávať… ale zo zvedavosti , čo dokážu vaše deti ?
Vedia pomenovať a napodobňovať zvieratká z knižky ? Jest príborom ? Ukazovať na časti tela ?
Ja s malým skúšam stále ale nebavia ho knižky ani nič. Najradšej sa chce hrať sam po svojom.
Chodiť / behat vie. Aj celkovo je veľmi šikovný. Ale takéto veci že rozprávanie a napodobňovaním zvieratiek mu nejde, lebo ho to nebaví. Nebaví ho keď mu čítam atd.
@veronikaszabova ja sa budem chváliť, že dnes celý !!!! obed išiel lyžicou 😂 beriem to ako zázrak (ten bordel okolo budem ignorovať).
Lebo zväčša príborom len prvé sústa a potom prechádza na rukolapky. 😁
@vkatush 😂😂😂😂😂
@katka3212
18mes
vie hav- hav a miau- miau pomenovať (to používa i na iné zvieratá) a inak len mama a ehm(áno) a ne (nie), je väčšinou rukami (alebo rozhadzuje lyžičkou okolo), pije z pohára (ale iba ak je v ňom max 2cm vody, vtedy sa neoleje), kŕmi psa granulami, zlezie sama po schodisku (na zadku), rada sa hrá s vodou.
17m, vie pekne rozprávať, spája už vety, vie ukázať časti tela, asi 7/8 zvierat, vie papať vidličkou a lyžičkou, vie chodiť po schodoch, lozi všade - fakt všade - miluje auta a zvieratká. Knihy ho nikdy nejak extra nebavili, ale teraz si obľúbil magnetickú.
Je rozumný, keď mu poviem podaj fľašku, daj si dudel, podaj topánky atď, všetkému rozumie.
Piť z pohára nevie.
Pamätaj ale, každé dieťa je iné, to ze moje vie toto a toto, iné vie zas iné veci, tvoje môže byť sikovnjesie v niečom úplne inom.
Mladsi ma 14m a starsi 2,5r. Netusim co starsi robil v tom obdobi, ako to o par mesiacov nebudes uz tusit ani ty. Neries, doveruj.
Tak moja vedela napodobnit cca 15 zvieratiek, ukazat casti tela, ako 21 mesacna (😂😂) vedela ukazat/povedat 9 farieb bez pomylenia, knizky ju bavili najviac zo vsetkeho… A teraz ma 2,5 roka, a sice pozna vsetky pismenka a cisla, ale jej maximum su dvojslovne vety, ked sa jej chce, odrazadlo nula bodov... Takze? Nech sa hra podla seba, urcite to ma pre neho vacsi vyznam, nez nutenie do niecoho, on sa to vsetko nauci douci, ked bude jeho cas, mozno jemu pojdu najprv fyzicke/pohybove zrucnosti, proste je to ok tak, ako to je. 🙂
@katka3212 Tak moj v tomto veku uz hovoril vety, mal velku slovnu zasobu, ale zase este len zacinal chodit. Priborom este urcite nejedol ani zdaleka. Knizky ho bavili velmi, teraz ma 4r a uz to medzi hlavnymi zaujmami nema.
Ale ked sa tvoj najradsej hra po svojom, tak by som ho nechala, nech sa hra tak. Je super, ze ho nieco bavi, nikoho nebavi vsetko. Su aj deti, ktore nebavi vobec nic, takze ak sa vie nejako zahrat, tak to je super.
Moja má 10 mesiacov a normálne sa už sama naje lyžičkou. Ešte ju väčšinou tesne pred vložením do úst obráti naopak, takže časť vvypadne, ale aj tak sa tak dokáže najesť,.že ju už skoro vôbec nekŕmime my. Len pozbierame späť do misky, či jej popadalo, aby to mohla dojesť. Tiež ma to fascinuje, že taká maličká a tak to dáva.
@katka3212 16m - dcera. Nebudem pisat, co vie. Lebo hned sa to tu zvrhne na to, ze sa chvalim. 😂 Ale zarazilo ma to jedenie priborom 😂 neblazni, mala papa vsetko rukami. Ak jej dam vidlicku, jedlo da do ruky, napichne na vidlicku a snazi sa trafit do ust 😂😂