Ako zvládate akčné deti?

22. sep 2024

Mamičky prosím poraďte mne prvorodičke. Mám akčné 2.5 ročne dievčatko. Ako zvladate keď si spraví dieťatko modrinu alebo sa buchne. Mne je to tak veľmi ľúto zachvilu má odvezú na ARO z toho že má bobko.

hederamonstera
22. sep 2024

Za ten cas som si uz zvykla. Vobec ma to netankuje. Padmi sa uci.

martyzpp
22. sep 2024

Postiskam, pofukam a ide sa dalej. Netreba z toho robit cirkus.

egonsk
22. sep 2024

to keby si mala ziveho chlapca, uz si asi na infuzkach. Hrave dieta je lepsie ako spave dieta, neber to tak tragicky, kazda modrina a bobo je prirodzene ponaucenie pre organizmus, ktory do buducna sa podvedome bude lepsie smerovat, aby k tomu nedochadzalo. Hlavne ty nestresuj a nelakaj, ale davaj dietatu pocitit, ze to nevadi, maximalne pofukaj s usmevom a tvar sa, ze je vsetko ok.

januska12323
22. sep 2024

Modrinu a ty z toho pôjdeš na ARO? Nepreháňaš tak troška? Čo budeš robiť ak si raz nebodaj zlomí ruku? Obyčajné modriny sú nič pri čom by si mala nejak reagovať, pofúkaš, pomojkáš a ideme ďalej.

heleninamama
22. sep 2024

Dospej a vyjadruj a správaj sa ako dospelá žena a matka, ktorá má byť pre dieťa vzorom a istotou v živote. Žiadne bobko, ale rána, modrina. Vsetky zdravé deti sú akčné a občas sa zrania. Pofúkaj, zalep ranu ak treba a nechaj dieťa objavovať svet. Ufňukaná hysterka za zadkom mu v ničom nepomôže, akurát z neho vychová prestrašeného človeka a nulovou sebadôverou. Takéto dieťa bude mať ťažké - v škole, v práci, vo vzťahoch a keď vychováš neschopného, neúspešného človeka, často s psychickými problémami, ktoré majú korene v detstve a v nevhodnej výchove, potom z toho môžeš skončiť na ARE.

misicka_k
22. sep 2024

Ja mám veľmi akčného drobca 2 r. 9 m.. u nás sú pády na dennom poriadku 🫣😅 nie je deň kedy by sa niekde nepotkol, nepadol, nebuchol a väčšinou s hrcami na hlave a modrinami na nohách. Už sa nad tým ani neviem stresovať, kým netečie krv a nezhodnotím že to bolo vážne ani to nejak neriešim. Malému max bobo pofukam. 🙂

surama
22. sep 2024

No musis sa len zmierit s tym, ze to patri k detom. A tiez zalezi ako reagujes, lebo ak ty stale zvresknes alebo sa nejak nahlas zlaknes, tak dieta zacne plakat....a ak ty na take mensie buchnutie nebudes reagovat, tak dieta sa postavi a ide dalej a neriesis.

petamich
22. sep 2024

Neriesim, patri to k zivotu a to mam chlapca bez pudu-sebazachovy

milanemila
22. sep 2024

Ja zas nechapem matky, kt ziju v takom krci ako ty 🤷🏼‍♀️ zrejme si prehnane opatrna a ustrachana aj v inych veciach.
Ked pocujem na ihrisku, ze tam nelez urcite spadnes, to nezvladnes, na to si este mala/y, tam nemozes buchnes sa, nehojdaj sa tak vysoko atd 🙈 je mi luto tych deti extremne. Minule takato mamicka sa snazila este aj moje deti riesit, tak som jej to velmi razne vysvetlila 🤦🏼‍♀️
Samozrejme treba dbat na bezpecnost, ale je normalne, ze sa dieta buchne, spadne atd. ale je velmi dolezite, aby sme nechali dieta skusat, zdokonalovat sa v pohybe, liezt po stromoch, skakat. Keby si videla, ake modriny na nochach si dokaze dorobit moja 4,5r, tak ta rovno do marnice odvezu :D

glade22
22. sep 2024

🤦
No zvládam to asi tak, že z druhej izby čakám, kým prestane plakať 🙂 čím menej také somariny riešiš ty, tým lepšie to bude zvládať dieťa. Moje už pomaly ani neplačú, keď sa buchnú. Len večer pozerám, kde aká modrina pribudla.

Musíš sa naučiť odosobniť, lebo raz tvoje dieťa bude potrebovať, aby si ho psychicky podržala (napríklad u zubára) a ty to nedáš. Vlastne...pri každej bolesti dieťaťa potrebuje podporu a nie zloženie sa matky.

oktobermimi
22. sep 2024

🤌🤣jóój mam veeelmy veeelmy zive trio doma, ale ozaj zive to od vtedy co otvoria oci dokial nejdu vecer spat je, stale nieco😅vravim pokial netece krv, streva alebo nevidim kost je to okej😂

maryetta
22. sep 2024

Obycajne buchacky a bolacky fakt neriesim. Ak rozbiju koleno vycisitim. Nic viac. Nastastie este nic nemali zlomene ani zasivane. Asi az vtedy by som “stresovala”.

pribinak
22. sep 2024

Prvorodička…..čo má tvoja vahina či maternica s pádom či udretim tvojho dieťaťa?
Snáď toto je moje 1. dieťa, alebo mam jedno dieťaťa…..

Pre dobro svojho dieťaťa sa trochu vschop, ak si po každom “bobku” hystericka a tvije dieťa sa na ro pozerá tak si uvedom aký nevhodný vzorec správania mu ukazujes

Ak by raz naozaj nastala vážna situácia a ty budeš mat byt tá silná a byt oporou pre dieťa tak čo? Sa tam zrútiť?

Veď pády a modriny nirmalne patria k deťom. Pokial sa naozaj nič nestalo, tak dieťa pritúlim, pofukam a pošlem sa zas hrať

seliad
22. sep 2024

@misicka_k pady deti su bezne ale na dennom poriadku? 3 rocny uz hadam vie chodit aby sa stale nepodkynal, poucil sa z predoslych padov a dal si pozor

biba_18
22. sep 2024

@egonsk akčné dievčatá sa nijak nelíšia od akčných chlapcov…

biba_18
22. sep 2024

@januska12323 preháňa, sama vie že preháňa, preto sa pýta čo robime my…

biba_18
22. sep 2024

@milanemila prečo ti je tých detí ľúto? deti skúšajú, objavujú svet, niekedy je ale naozaj nevyhnutné nasmerovať ich, nemusia sa všetko naučiť na vlastných chybách…

vivuska666
22. sep 2024

Uz len to slovo “bobko” mi vyznieva ze si precitlivena na nu. Pady patria k vyvinu deti. Netreba ich tahat za rucicky a ofukovat furt.

30katrusa40
22. sep 2024

Čo by si robila keby si ruku zlomí ako moja dcéra v 3 rokoch. No čo posadila som ju do auta a išla s ňou na pohotovosť. Ruku jej napravili zasadrovali síce plakala ale čo mám robiť. Keď to bolo treba. Neprezivaj to tak. Jasné bolo mi to ľúto ale aby ma na ARO viezli to ozaj nie.

petronellla87
22. sep 2024

Zvykla som si😅 a teda v lete nebolo dňa, kedy by nemala rozbité alebo aspoň odrene kolená alebo rozbitu drzku. Moja tiež nemá pud sebazáchovy 🤷‍♀️ ale napr ja zase horšie znasam očkovanie a ihly a keď by jej mali brať krv.

ivik4
22. sep 2024

To vazne tak prezivas ? Ja teda nijak
Cim viac dieta lutujes, tym viac place. Spadol, objala som, povedala nech dviha poriadne nohy, pripadne ho podpichla,zasmiali sme sa a bolo po .
Zatial co maleho otec ho tak lutoval ze maly reval jak tur

milanemila
22. sep 2024

@biba_18 hovorim o rodicoch, kt im nedovolia vyliezt ani na vrchol preliezky, lebo su predposrati, myslim ze to bolo uplne evidentne z mojho komentara.
Normalne deti pustam lozit a robit veci na kt si trufnu (a napriklad stojim pod tou preliezkou keby nahodou), netreba svoje strachy prenasat na deti. Potom sa este 5 rocne dieta nevie bicyklovat, plavat, korculovat, lyzovat ani nic a na telesnej v skole pomaly ani na rebrinu nevylezie 🤦🏼‍♀️
Nehovorim, ze treba nechat deti behat na ceste pomedzi auta, alebo skakat z 2,5m murika, ale jednoducho ked chcu a trufnu si, netreba ich strasit katastrofickymi scenarmi a tvrdit im, ze to nedokazu.

biba_18
22. sep 2024

@milanemila ja som môjho upozorňovala a nie preto že ja by som sa bála - ale aby predtým než niečo urobí rozmýšľal… nie všetko musí byť také ako sa tebe zdá… dokonca mi raz jedna mamička keď som ho držala na rukách v čakárni že prečo ho nedám na zem nech si pobehá - no preto že ešte nevie behať… chápem že všetci pozeráme na svet svojimi očami, veď aj ja tak robím - ale pozerať na svet svojimi očami- a druhých odsudzovať- sú 2 rôzne veci…

milanemila
22. sep 2024

@biba_18 :D ok, tak veci su take ake sa zdaju tebe. Mne je vlastne uplne jedno co svojim detom dovolis a co nie. Ja som rada, ze moje su pohybovo sebavedome a nebrzdim ich mojimi predsudkami, ci nieco dokazu alebo nie 🤷🏼‍♀️ ja neoslovujem rodicov na ulici, preco nieco robia alebo nerobia, takze ani nerozumiem tvojmu prikladu s cakarnou, kt je uplne irelevantny.
Deti maju mozog aj ked su male a dokazu vela veci odhadnut a netreba dopredu komentovat kazdy ich krok. Je rozdiel dietatu povedat, nech je opatrne, nech sa silno drzi, ze cez cestu ideme iba na zelenu atd a rozdiel je povedat, ze nieco nedokaze, urcite padne, dolame sa, je na to prilis male a teda to nevie... Myslim, ze kazdy normalny clovek v tom rozdiel vidi a chape.

jesenzima
22. sep 2024

😃😃 len sa s tým zmier..a niekde nablízku dávaj pozor, kým sa dá... .... Dcéra odkedy chodí, tak chodí večne poškriabaná, fialová, keď mala rok,rozsekla si obočie, v 2,5 zletela s odrazadlom asi z 1,5 metrovej výšky, v 4 rokoch začala korčuľovať, tak si to vieš predstaviť. ... Teraz v škole vletela do kopy ihličnatých konárov, má krásnu tvár ... 🤷My sme si už akosi zvykli ...

biba_18
22. sep 2024

@milanemila príklad s čakárňou irelevantný nie je, je to príklad keď si mamička myslela že svojho nepúšťam lebo … - a nepočítala s možnosťou, že to môže byť inak ☺️ a čo sa týka tvojich ironických komentárov, no, možno by si mohla popracovať na sebe rovnako ako radíš iným ☺️ aj sociálne zručnosti sú zručnosti…

terry658
22. sep 2024

Ja som v tomto veku porodila ďalšie živé dieťa. Teraz mám tretie. Už ma nejaká modrina vôbec ale vôbec nerozhádže. Dcéra dnes spadla zo schodov, celé nohy rozbité. Len som kukla, či to nemá špinavé a krásny deň pred nami.

milanemila
22. sep 2024

@biba_18 ironia pomaha mat nadhlad nad takymi zenami ako si ty ;) dakujem za odporucanie 👍🏼
A tvoj pribeh s cakarnou je irelevantny, lebo je rozdiel odpovedat v diskusii, kde sa pyta autorka temy na svoje obavy a ci to tak maju aj ostatne matky a nieco uplne ine je na ulici mudrovat cudzej zene co ma robit so svojim dietatom.

biba_18
22. sep 2024

@milanemila “takými ženami ako si ty”… ty nevieš aká som okrem toho, že nie som ako ty… a príbeh s čakárňou je PRESNE o tom, že ty si mudrovala o autorke a ja som ti ukázlala príklad, ako veľmi sa môžeš mýliť v úsudku…

minenkak
22. sep 2024

Coo,to keby si mala mňa za decko izby si bola v márnici,hlava rozmlatena ,zuby vybité,sestre som prst odrezala v tom veku ,zamkla som vchodové dvere do bytu,museli požiarnici ísť cez okno,jojojoj to tvoje dieťa je nič,úplne v pohode pár modrin