3-ročné dieťa v jasliach

28. jún 2024

Dieta mi nezobrali do skolky, v oktobri bude mat 3 roky. Zatial nikde v inom kolektive ako na ihrisku nebol, stale bol len s mamou alebo otcom, nie je zvyknuty byt bez rodicov. Teraz sa odplienkuva, zachod ale uplne odmieta, cika a kaka len na nocnik, kazdy den este mame nehody, lebo niekedy si zmysli, ze vonku cikat nebude, alebo zabudne. Kedze koncom augusta este nebude mat 3 roky, ma na buduci rok este narok ist do jasiel. Maju pre neho miesto. Mohol by este cikat do nocnika a postupne, bez tlaku by sa naucil na zachod.potom by sme skusili zohnat skolku. bojim sa, ze ak mu najdem teraz nejaku sukromnu skolku, odmietne mi tam cikat do zachodu, pripadne zo stresu z noveho rezimu, ze je bez rodicov, sa prestane uplne pytat a ja potom nebudem vediet kam ho umiestnit,kedze jasle uz mozu byt plne.na druhej strane sa mi nepaci, ze bude s malymi detmi, ktore ho nepotiahnu dopredu,obavam sa, ci bude vobec napredovat.vase nazory?

janickacrazy
28. jún 2024

V súkromnej školke určite majú aj nočník, dokonca aj v štátnej mávajú, moj malý tiež nechcel na záchod, to nie je nič výnimočné. Hlavne nestresuj dopredu, dieťa vníma tvoje emócie. Zvládnete to, neboj sa. ČI už jasle alebo súkromná školka, to je asi jedno, stále lepšie ako sedieť doma. Aspoň si zvykne na kolektív.

basulaak
28. jún 2024

Napredovat bude. Dokonca v jasliach ti mozno zacne chodit na zachod, lebo tam aj mensie deti su naucene alebo ich v jasliach naucia chodit spolu. Deti od seba odpozeravaju. Nam syna odplienkovali v jaslich a na zachod tam tiez zacal chodit. Vekovy rozdiel je tam minimalny, ide skor o ten socialny kontakt, rezim dna co mu jasle ponukaju. Nepotrebuje este riesit rovnice a zlomky, staci mu zaclenit sa do fungujuceho kolektivu aj mladsich deti. To ho posunie velmi vpred.

autor
28. jún 2024

@janickacrazy v sukromnej skolke kde sme ho chceli dat, lebo je blizko nam povedali ze musi chodit na zachod, nocnik mu nedaju. A tych skolok tu nie je tolko, ze sa da vyberat.

autor
28. jún 2024

@basulaak tiez sa tym upokojujem, ze hlavne pre neho je teraz odputat sa od rodicov a zvyknut si na rezim mimo domu. Na druhej strane vidim, ako ma rad starsie deti. No ale vyzera to, ze momentalne nemozme mat oboje.

lilinka88
28. jún 2024

A môže v jasliach odchodiť celý rok? Mne takto zobrali malého od septembra, ale hneď ma upozornili,že keďže v októbri má 3 roky, v jasliach môže byť len do 31.12.

autor
28. jún 2024

@lilinka88 povedali ze moze cely rok

janickacrazy
28. jún 2024

Len či nemali na mysli kalendárny rok? Radšej si to over.

sasalu1
28. jún 2024

Moj syn tak do jasli chodil. Ale oni tam mali triedu pre vacsie deti, takze bol s rovesnikmi. Bola som velmi spokojna, pomohli mi s odplienkovanim, zvykol si na system a teraz v skolke nema problem.

autor
28. jún 2024

@janickacrazy ano radsej sa spytam

autor
28. jún 2024

@sasalu1 triedu pre vacsie deti? Cize jasle boli aj pre deti 3 rocne?

sasalu1
28. jún 2024

Najstarsi chlapec co tam bol, bol presne ako tvoj, v oktobri mal 3 roky a bol normalne az do konca augusta. Moj mal 3 roky v aprili.