Ahojte,
ak mal niekto podobnu skusenost poprosila by som o radu. Nas 2 rocny syn pouziva naopak zamena ja a ty cca od roka a pol. My sa s nim od zaciatku tak rozpravame, nehovorime menom ale pouzivame ja a ty a on ako pocul tak sa to naucil naopak.
Dakujem.
Mne to znie logicky, lebo jeho oslovujete ty, tak si myslis, ze je ty a sami seba nazyvate ja, tak si mysli, ze ste ja. Chapes, ako to myslim? 🙂 mozno to vnima akoby meno. Ze neuvedomuje si, ze je to zameno.
Aj dcéra to tak mala. O sebe hovorila v druhej osobe. Napríklad: Si špinavá (namiesto som špinavá), aj na seba povedala "ty" a na mňa "ja" (logicky, tak ako počula hovoriť mňa na seba ja, tak si myslela, že som ja. Na ňu sme povedali ty, tak myslela, že je ty).
Neboj, prejde to, neskôr pochopí.
@3princezne ano, asi to tak pochopil. Snazime sa ho uz par dni opravovat, ale uz to pouziva dost dlho tak asi potrva kym si zvykne naopak.
Ved sa nauci. Napriklad ja na syna hovorim v zenskom rode. Nema odkial pocut muzsky, kedze po Slovensky rozpravam na neho iba ja.
Tak si stale pletie napr. ja som povedala/povedal. Ano opravim ho. Ale niekedy je vtipny, lebo akoze sa hneva a povie to zenskym rodom presne mojimi slovami 😂
dost dlho? niektore deti v dvoch rokoch este ani nerozpravaju a ty uz cakas, ze tvoj bude dokonale ovladat pouzivanie zamen 😀 opravovanie nestaci, mozes ho opravit milionkrat, pokym mu nedozrie mozog, aby POCHOPIL, o co ide, tak ti opravovanie nepomoze.. dieta potrebuje cas.. a klud.. aby sa mohlo ucit veci svojim tempom, nie stale tlacenie niekam, kde by uz rodic bol rad, aby bolo
Ma dva roky. Ty máš koľko? Ak bude chápavý po Tebe, začneme sa aj my obávať.
Deti začínajú gramaticky správne hovoriť v 3 rokoch. Je to úplne normálne. Aj náš syn povie "chceš papať" a nie chcem papať, lebo tak to od nás počuje "chceš papať?".... Alebo povie ze chce ísť k "maminkovi" ☺️ časom sa to naučí, je to úplne normálny jav
Vazne ta toto trapi? Nauci sa to casom, ako vsetko. Ale ja chapem, ze dnesna doba chce uz od rodicov s 1r dietatom, aby pomaly recitovalo basnicky. Klud
Aj moj to robil dokonca este aj po 3. roku. Je to bezne, raz sa mu to v hlave prepne a to aj uplne bez tvojej snahy. To chapanie jazyka sa proste vyvija postupne a u kazdeho dietata inac. Moj napriklad hovoril vzdy nadpriemerne dobre, vety tvoril uz v 15m, v 18m uz to boli suvetia s podmienkami, minuly a buduci cas, nikdy nemal ziadne detske slova, vsetko.hned hovoril.spravne...a tieto osobne zamena mu zase trvali nadpriemerne dlho 🙂
niektoré 2ročné deti ešte hovoria len "toto ňam-ňam", tvoj už používa zámená, neboj naučí sa
Nasa prvorodena to iste, preslo to po tretich narodeninach. O dva roky mladsi syn pre zmenu hovoril o sebe ako o dievcati (spapala som, spadla som, …) lebo to okukal od nej. Tiez sa to dalo do nirmalu po tretich narodeninach
Je to normálne, časom to prejde, aj naša malá to robila