Ahojte, syn 2r. A vždy keď spievam mu alebo čosi, tak začne plakať že ho to dojíma povie. Je to také mile asi to bude taká citlivka. 😀😅
Stretla ste sa s tým niektorá tiež? To len zo zvedavosti Sa pýtam, že či toez máte také citlivky 😊
2-rocne dieta rozumie pojmu dojimat? A aktivne ho pouziva vo svojom slovniku? V tom pripade mas doma genia 😃
@deti95060810 haha presne sme sa s mužom smiali, že či náhodou moje tóny ho nedojimaju 😅😅😅
jasnééé, dvojročné dieť určite chápe slovu dojímať a používa ho 🙄
Ja som taká citlivka. Keď počujem niečo pekné chytím zimomriavky a niekedy aj slzy. Napríklad toto:
A chlapček možno počul toto slovo dojímal v súvislosti so slzami tak ho rád používa. No kľudne môže byť aj dojatý. Spýtaj sa mu či sa cíti vtedy prijemne alebo smutno.
Mozno tvoj spevacky vykon dovadza k slzam kazdeho kto ho pocuje, len dospelaci sa uz naucili skryvat emocie. Aj tie negativne
No to by sme ta museli počut aby sme sa aj vyjadriť vedeli.
Syn mi povie mami dojíma.
dcérka s tou to nič nerobí.
ano moja starsia sa vzdy rozplakala, ale nech spieval hocikto napriklad cierne oci chodte spat :D neznasa tu pesnicku doteraz, ale vtedy spustila rec hned,,, nema rada nic s melanchonickymi melodiami doteraz. A po prave aj ja som to ako dieta neznasala
Moj syn (19 mesiacov) zacne tiez plakat, ked zacne spievat moj muz...chce ale aby prestal spievat a uprimne aj ja 🫣😅.
A taktiež máme na YouTube jednu pesničku šťastí aj nešťastí. To ani zapínať nemôžme, lebo hneď začne plakať. A teda tam spieva spevák a nie ja. Takže nemá to súvis s mojim hlasom 😉😉
ako tu uz bolo asi spomenute, 2rocne dieta nechape pojem "dojima"...niekto mu to povedal a ono to opakuje...ci place z dojatia alebo z toho, ze sa mu to nepaci, vies posudit ty...deti su samozrejme emocne otvorene, nie je dovod na to zakladat temu na MK...z tvojho spevu moze citit vselico, moj syn odmietal roky moj spev, teraz ho ma rad a napodobnuje, ale to je trochu starsi...hlavne si na tom nelestit ego....
Moja dcéra revala pri pesničke Tichá noc 🤣 ale nemyslím, že ju to dojalo, ona neznáša pomalé melancholické pesničky 😁
ja tomu rozumiem, mna niektore tony (hlavne vyssie) vedia dojat, neviem preco, nejde o text, ale o tu melodiu/zvuk..od mala to tak mam..par rokov dozadu kolovalo aj video s malym dietatkom, ktoremu mama spievala a dojalo ho to, tiekli mu slzy a usmievalo sa 😊
Ahoj, nie je to az take nezvycajne, robi to aj moja 1,5 rocna dcera, iba ked jej spievam uspavanky, smutne piesne ju takto rozcitia🙂 popisali to aj psychologovia ako “emotional contagion”, proste ked dieta citi nejaku silnejsiu emociu- aj cez piesen, prenesu sa tie emocie aj na dieta🙂 Isto si uz videla videa, kde aj malinke deti zacnu plakat ked pocuju nejaku nadhernu/clivu melodiu.
mojho dvojrocneho rozplace vzdy tato piesen😁
Ďakujem maminkám, ktoré ma chápu a vedia o com píšem. Zienky niektoré si tu idú zo mňa srandy eobit, pritom hovorím o veci, kde naozaj sa syn rozciti pri rôznych piesňach. Ako napr viaceré z YouTube.
S dcérkou to vôbec nič nerobí. Syn začne Plakať a nemôžem pokračovať, alebo niektoré pesničky vôbec nemôžme púšťať.
@alexandraas ❤️
Mas citlive a mozno aj hudobne nadane dieta. S mojim synom to tiez nic nerobi, dcera je uplne ina.
Ahoj, ked som to citala,hned mi napadlo jedno video z youtube, urcite si ho pozri 🙂 neslo mi zdielat - "baby crying to moms singing". Zlaty chlapcek :D
Môj syn vždy reval pri pesničke "Slúžil som slúžil" od Spievankova, konkrétne pri časti "moja mamka plače doma v komore". Vždy som to musela prepnúť, lebo reval, akoby ho z kože trhali, že mu je ľúto tej mamky :D :D
😅 Prepáč, ale spomenula som si na príbeh, ako jedna babka spievala vnúčikovi uspávanku a on jej po chvíľke hovorí "Babka, už nespievaj, ja chcem spať."
Moj mi zakrici: “no! Stop it!” 😅🤣🤣
Plače keď mu spievas hocičo alebo len pri konkrétnej piesni? Ja som taka, že ma dokážu rozplakat niektoré pesničky, a to ani smutne nemusia byt, proste to ide. A synovec keď bol malinky, nemohli sme mu spievať čierne oči choďte spať, lebo sa vždy rozplakal ze smutná pesnička 😁
plače lebo ho to dojíma? určite? nie náhodou z tvojho speváckeho výkonu... ?