Dobrý deň mamičky neviem či chcem nejakú radu možno sa len vyrozprávať ja už proste nevládzem....syn má 2,5 roka a je to čo raz horšie sním, bije nás dcéru jeho sestru 11 ročnú tiež ta ho už neznáša a radšej uteká odneho do druhej izby a mne je to ľúto lebo je radšej sama ako snami ,keď ju bije hádže do nej hračky aj ťažké veci do hlavy, psíka tiež bije včera mu hodil kovové auto do hlavy mne je to hrozne ľúto ale on nepočúva ma vôbec, capnutie po zadku okrikovanie ,vysvetľovanie nič nepomáha akokeby si neviem dať rady a to mám už 39 rokov ...ale takéto dieťa som nezažila ešte provokačne ako je môj syn a to veľa detí som strážila tak viem porovnať, že ozaj takéto som ešte nezažila oto horšie ,že ja uz strácam nervy a to som bola kludná žena ale teraz každy deň sa len rozčulujem.rozprávať ešte nevie iba pár slov povie a niekedy ho nechápem a on sa rozčuľuje je nervák...akurát riešim to jeho blabotanie nezrozumiteľné z lekárkou sme objednaný na neurológiu .Mali ste takéto dieťa niektorá?zlepšilo sa to časom?lebo čím je starší tým vidím, že je to horšie sním ledva čakám kedy bude mat 3 a pôjde do škôlky celkovo má veľmi veľa energie a malo spáva od mala už nám...
Postavte ho do kúta, musíte mu vymyslieť nejaký trest. Nebude rozptávka ak... Moji sa hrýzli.
Dovol sa dcére bránit. Nech mu chyti ruku, odsunie ho, donesie do izby, vynada, trepne tým do hlavy, že ci sa mu toto akože paci? Ona musí byť pre neho autorita a nie fackovaci panak keď sa nudi. Povedz dcére, že môže. Musí. Lebo vykupenie pre teba keď pôjde do školky a oči pre plac ucitelke v skolke a tým 22 deťom, co im bude robiť zle.
@adzy veď sama píšeš, že je nervózny keď mu nerozumieš. Tak si vybija nervy.
ak bude takýto tak ani v mš ho nebudú chcieť... tam si tiež deti nemôžu robiť čo chcú - žiadne bitie iných detí, vrieskanie a pod.
rieš to čím skôr
A treba ist na usne namerat sluch. Po kazdych soploch môže byť opuch za bubienkom a dieta ma zhorseny sluch a pocuje ta ako pod vodou a už je frustracia.
Môže k tomu prispieť aj frustrácia z toho, že mu nerozumiete. On vám rozumie?
@animus skúšala som reagovať rôzne prv som skríkla, že nemôže že au ju to bolí alebo som šla zanou a hladkala ju moja moja on tiež šiel hladkať potom sa vysmial nám do tváre a zase po ej hádzal hračky, potom som skúsila capnut po zadku alebo ho rázne chytila za ruky a stisla, že nemôže to robiť už neviem čo by pomohlo ....
@anjelicek26 no ved práve,,že toto nezvládam asi najviac ona hi kopne a bije naspäť točo robí on jej ona jemu späť a neprestane ešte ide viac syn nanu a ja už len bojím aby ublížila synovi keďže je predsa menší
@deti95060810 áno ved presne toto sme si vraveli z manželom, že ho nám vrátia po týždni ,že ho nechcú v škôlke....budem to riešiť ale ešte neviem ako prv smer neurológia lebo sa nám zdá, že nemá uzavretú fontanelu no áno dosť neskoro sme si to všimli ale aj lekárka vôbec...
@anjelicek26 áno toto nás vôbec nenapadlo objednám ho aj tam ale boli sme na orl z iného dôvodu a len mu pozrela do uší
@thereisabear nie všetko ale ako zavri dvere podaj papuče, sadni si ,kde je ovladádač atď áno rozumie ale ,ale vysvetľovanie vôbec ako nerob to ,prestaň nebi psíka a také sa mi zdá, že nie nerozumie
Pozera telku? Nesudim, viem, ze niekedy potrebuje aj mama si oddychnut a tu telku pusti, sama to robim. Ked boli moje deti mensie tak na youtube natrafili na Vlad a Niki a podobne debiliny, chvilu som ich nechala to pozerat, ved co chlapci sa tam hraju..no boli z toho jak certi, po chvili som to zakazala. Tak porozmyslaj ci nepozera nieco, co by ho mohlo prilis stimulovat, to je prva vec. Po druhe, on je este male dieta, nema este uplne vyvinutu empatiu, nevie vyhodnotit dosledky. Preto treba konat hned a jednoducho. Hodi hracku? Hracku beriem a schovavam. Moze sa aj o zem plieskat, proste take je pravidlo, s vecami sa nehadze. Bez krik, vysvetlovania a zbytocnych kecov okolo. Sprava sa jak besny niekde vonku alebo na ihrisku. Okamzite odchadzame. Opat bez kriku. Chytim pod plece a ideme aj keby vrieskal a kopal. Ked vas bude bit a udierat doma, normalne fyzicky ho zastav, dcera tak isto. Nie ze sa s nim bude bit naspat, jeho to bavi. Normalne povedat razne nie, takto sa ku mne nespravaj, chytit mu ruku, zastavit ho, otocit a odist. Ak ste sa hrali alebo nieco , odchadzam a necham ho tak. A tretia vec, ma dostatok pozitivnej pozornosti? Ked nie je zrovna zly, venujete sa mu? Citate, kreslite, sedite spolu na zemi a hrate sa?nemusi si tu pozornost vynucivat takymto sposobom, lebo inak jej ma malo? Ak ano, tak jednoduche pravidlo. Hrame sa spolu, citame si..akonahle ma zacnes bit, odchadzam, o takuto hru nemam zaujem.
Pokial sa doktori vyjadria, ze je zdravy, treba zacat vychovavat. Nie vsetky deti su tvarne, prisposobive, pocuvaju. Mne sa pacil program Supernanny. Viem, taka blbost, ale mne samej sa osvedcilo urcit pravidla a trvat na nich za vsetkych okolnosti.
Bi ho, uhryzni, krič. Urcite to pomoze! Ty vole, zeny. Kazdy den takmer identicka tema. Monkey see, monkey do. Chces, aby vas nebil? Nedvihaj na neho ruku ty! On nevie ovladat svoje emocie. A syn, ze je zly? Zle deti neexistuju. Existuju rodicia, ktori nevedia vychovavat. Plny internet rad, ako neznicit zivot dietatu a sebe nervy a stale tieto dementne temy. Je to tvoja vina! 👌🏻✌🏻
@lucilaines nevenujem sa mu úplne ako by som mala ...čítame, kreslíme ale jeho všetko prestane po chvíľke baviť najviac sa prehrá sám z autíčkami a veru pozerá YouTube a každý deň bud rozprávky alebo vkuse o autách je maniak na autá je mu to pustím len z takého z dôvodu lebo potrebujem uvariť v kľude neraz mi hodil auta do omáčky pokiaľ sa varilo ...alebo ma nenechal odťahovál preč ,keď som varila ....no som úplne sama naneho sama nikto mi nepomôže ani nepomohol sme nonstop spolu ....len mi a dcéra,keď má chuť snami bit keď nerobí zle jej ale to sa stane ozaj málokedy...nechcem sa vyhovárať ale mám toho celkom dosť doma rodinný dom ,kúrenie atď tak áno priznám sa celý deň sa mu určite nevenujem možno zo dňa max 2 3 hotky
@ciernysokol ďakujem pozriem sa ten program nepoznám to
Akože sorry ale nechápem, keď má toľko energie choď s ním von každý deň tam ju môže vybiť a nebude robiť hlúposti doma. Nechať riešenie na škôlku je hlúpe, pani učiteľky sa ti poďakujú. A teda keby niekoho udrel mal dostať aj trest rýchlo si to rozmyslí.
@mamamasama ďakujem aj za takýto názor....ja sa nato nenahnevam pokiaľ je vtom niečo aj pravdy....ale ?skôr ma zaujíma rada a nie či je to moja vina pretože dcéru som vychovala sama si a myslím, že veľmi dobre tak prečo neviem akože podľa Vás vychovať si aj syna ?
@januska12323 chodíme von väčšinou sa prejsť alebo na záhradu ale nie na viac ako hotku lebo žiaľ, už nieje leto a ja tiež nevydržím už dlhšie vonku ...nemáme tu nič ako nejaké hracie centrum toje veľká škoda, že nič tu také nemáme...
Tak si sama odpovedala. Nevenuješ sa mu. Pustíš mu youtube debilné videá a preto je agresivny. Vieš že tie blikajúce farby efekty a všetko veľmi zle pôsobí na nervovú sústavu, je to ako droga, stále potrebuje viac a viac a keď nedostane, je neovládatelné.? Modré svetlo pôsobí poruchu spánku a hiperaktivitu
@sisska96 takto to som až takto ozaj nevedela žeby to až takto škodilo však to robia všetke moje kamošky a známe a tiež som si vravela ,že ja mu nedám tel do ruky ani za svet, jednej kamoške som vravela lebo ona dávala oveľa skorej ale niečom natom bude lebo ja som mu ho dala asi pred 2 mesiacmi a odvtedy je taky ...
@adzy skusenost nemam, ale na roznych strankach, aj na fb sa riesia podobne veci, casto o tom citam treba na fb skupine "dovychovat" psychologa milana studnicky