2,5-ročnú dcéru chcem odučiť od cumlíka

xtina1711
18. júl 2024

Dobrý deň dievčatá maminky 😊
Chystám sa vziať malej cumlík ma 2.5 roka a máme ho na spánok ale musí ho mať inak je zle...
A už by som ho rada zrušiť ideme do škôlky a celkovo zubár mi odporučil lebo jej taha zúbky dopredu.
Nejaký tip prípadne ako dlho trvalo kým sa to odnaucila,pokazili sa vám spánky?

Dkaujem 😊

andulka1988
18. júl 2024

@xtina1711 milá autorka,nebudem klamať pár dní bude ťažkých a potom už by sa mohlo napraviť. Každé dieťa je iné.. držím palce

denden77
18. júl 2024

nasa ho rozkusala, tak som kazdy den z neho este kusok odstrihla.. az jej raz tato povedal, ze ma hnusny skaredy deravy cumel a ma ho hodit do kosa.. sla a zahodila 🤣 utekali sme rychlo vyniest smeti 🤣 2 dni pozerala z okna na smetiarov, chcela ho ist zachranit ale neplakala/nemrncala ani raz 🙏😊

ivanakal
18. júl 2024

Pri mojich chalanoch to bolo ku podivu v pohode. Pri starsom synovi som ho realne stratila, spolu sme ho hladali, ale nenasli, tak sa s tym postupne zmieril.. Vobec neviem kolko to trvalo, no nebolo to zo dna na den.

vahcaac
18. júl 2024

Ja žijem v zahraničí, tu je v každom obchode s hračkami nádoba na cumle, kde ich deti vyhadzujú. Maly dostal diplom a macika od obchodu plus ja som mu ešte kupila to čo si vybral. Nebol žiadny problém, ale uspavanie bolo zdĺhavejšie. Spánok sa ale zlepšil, pretože som nemusela za noc 5 krát vstávať keď mu vypadol 🙂. On sa tiež už nebudil. Ak jej ho raz zoberieš, už by si jej ho nemala dať s5 za žiadnu cenu.

henikap123
18. júl 2024

Môj syn bol veľmi naviazaný na cumlík, trikrát som skusila že som mu ho v noci nedala ale mal taký hystericky záchvat placu od únavy že som mu ho musela vrátiť. Tak som mu odstrihla ten koniec, neplakal keď videl cumlík len si ho stále dával do ust. Zaspal tak že si ho drzal v ruke. A druhý deň bol ešte lepší. Vtedy sa nám spánok zlepsil lebo on sa v noci budil a hľadal ho.

hederamonstera
18. júl 2024

My sme to skusili nejaky mesiac pred 2 narodeninami a bral to v pohode, sice sa uspavanie predlzilo z 10 minut na hodinu, ale kedze neplakal za nim, tak sme to vydrzali, po 2 tyzdnoch to bolo opat v normale.

evinea
18. júl 2024

presne tak, kazde dieta je ine, kazde to bude proste zvladat inak, ale skor ci neskor si uvedomi, ze ten cumel vobec nepotrebuje. ja som tu moju oducila tak, ze som jej ho proste prestrihla (mala este nahrady, keby cosi :D) a velmi rychlo, na moje prekvapenie, pochopila, ze uz cumel proste nebude, lebo je pokazeny. jasne, ze si poplakala, mrnkala casto kvoli nemu, ale zvladli sme to. 🙂

luciferka93
18. júl 2024

@xtina1711 nás hodil dudku do jazierka s rybkami a odvtedy sme dudku nedali mal 1.5 roka, povedali sme mu ze rybky teraz dudkaju a pohode, sem tam chodil vypýtal ale žiadne revy neboli. Ja by som skúsila to co teraz beží na nete ze o cumlík uviazu balónik s heliom, dieťa ho ma v puse a samo dudku vypustí a balónik odnesie preč ☺️ príde mi to milé.... Určite bude par noci ťažkých kým si aj zvykne ale len vydržať. A možno to pôjde hneď a iba si vypýta dudku a keď sa povie ze není tak pochopí, 2.5rocne dieťa je už rozumne. A nechá si podľa mňa vysvetliť, aspoň teda súdim podľa malého ten má 2 aj 8 mesiacov ☺️ držím palce