2,5-ročné dieťa sa bojí detí

12. júl 2024

Zmeni sa to?syn nastupuje do skolky a nechce byt s detmi,,,niekedy nebol problem,teraz ide od nich prex,bojim sa,co bude v skolke :(

11bodka11
12. júl 2024

Moj bol taky vzdy. Do skolky siel ako 3,5 rocny a zle zvládal. Nerad tam chodil. Je introvert. Najradsej sa hral sam doma, s autickami. Teraz pojde do 4.rocnika a uz je to lepsie.

negymama
12. júl 2024

aj ja som mala takeho syna, nastupil do skolky ako 3 presne rocny /bol augustovy/...a dovtedy ma len tahal prec z ihriska, ak tam uvidel deti, bol v podstate len doma, lebo nezniesol ziadne cudzie deti ani osoby. Max prechadzky po chodniku , obchod a tak.
v skolke bol samotar, ale bol v pohode, sam sa hral, sam si kreslil, ucitelky s nim nemali problem. Len to ze nechcel vystupovat, nechcel sa fotit, prvy rok nechcel ani kostym na karneval. V druhom roku chodenia do skolky si ho doslova obsadil jeden zhovorcivy chlapcek a s tym bol kamarat az do konca skolky. a posledny rok skolky mal dokonca aj spolocne foto aj karnevalu sa zucastnil, aj ked sa tam len motal a ziadne spolocne tancovanie a podobne.
su take deti, bud sa im este zmeni povaha, alebo zostanu individualisti, treba to respektovat. Moj ma uz coskoro 13 a doteraz nejde s davom, v skole 1-2 kamarati, a stretava sa casto s rovesnikom bratrancom. Povazujem za uspech, ze napr. ako 7dmak siel na lyziarsky aj sk. vylet.

drobec02
12. júl 2024

@negymama ak sa malé deti hneď spolu nehrajú ľudia vtom vidia už hneď diagnózu,ja mám tiež tak malé dieťa a čo vidím na ihriskách sa zatiaľ táto veková kategória zatiaľ hra iba vedľa seba ,môj deti zdraví úsmevom ,pozerá sa čo robia ,čaká vedľa nich na šmýkalke či behá po ihrisku a kopa deti to má rovnako ,no vidím že bude v tomto trochu iný ,snáď sa mýlim no na teraz to tak cítim

kris_tin257
12. júl 2024

Môže to byť buď povaha alebo obdobie, buď to prejde alebo bude skôr introvert. V škôlke si každé dieťa zvyklo 😊 buď sa začne hrať s inými deťmi alebo sa bude hrávať sám, ale zvykne si 😊

negymama
12. júl 2024

@drobec02 ano presne - ak len pozoruje deti a nehrasa priamo s nimi, je to na 2,5 roka a este chlapceka, uplne normalne standartne spravanie. Deti sa spolu zacinaju hrat casto az po 3tom roku.

11bodka11
12. júl 2024

@kris_tin257 moj syn si nikdy v skolke nezvykol.

autor
12. júl 2024

Dakujem za odpovede,verim,ze sa to nejako zmeni,a najde si kamarata,aby nebol sam