15-mesačný syn nechce sedieť v kočíku

katka3212
18. júl 2024

Ahojte, maly mi nechce sedieť v kociku … v žiadnom. Stále chce chodiť len po svojich alebo bežať.
Problem je v tom, že ho nemôžem nikde zobrať, na nákup atd… lebo nebude sedieť a ja budem musieť za ním celý čas bežať.
Maly ste niektorá podobný problem ?

januska12323
18. júl 2024

Dieťa daj do kočiara, rýchlo nakúp a odchod. Bude revať? No má smolu, jesť treba.

lilienkah
18. júl 2024

Ja by som ho nechala trochu sa vybehat, pochodit pred obchodom hore dole, on je ešte maly chôdza ho rýchlo unaví tak potom mu stále núkať kočiar či si nechce sadnúť alebo keď nechce kočiar tak aspoň nech ide za rúčku s tebou u nás keď sme išli do obchodu pomohol jedine rohlik do rúčky vtedy si nasa slečna hneď chcela sadnúť do košíka 🤗

petronellla87
18. júl 2024

@katka3212 naša tiež tak... Ona sa aj odpasala a za jazdy išla z kočíka vyskočiť 😁 prešli sme potom na trojkolku, takú kde sa nevezie sama ale je tam to držadlo a rodič ju riadi. Keď chodíme do obchodu, sedí v nákupnom vozíku

danusa64
18. júl 2024

Moja v kociku nikdy nevydrzala dlhsie ako par minut, uz od narodenia v nom len revala len co som ju tam polozila. Ked zacala sediet bolo to trosku lepsie lebo videla svet okolo seba, ale ziadna slava, pomohli len chrumky do ruky a bleskovy presun z bodu A do bodu B, vydrzala max 10 minut, potom rev. Do obchodu len s rozkom v ruke a bleskovy nakup kym jedla rozok.
Za nas bol kocik zbytocnost, nechodili sme na dlhe prechadzky, vylety, nikde, nedalo sa, ked zacala chodit tak uz vsade len pesi, na vacsie nakupy chodil len manzel, od asi 1,5 roka je ochotna sediet v nakupnom kosiku, ale stale je to len na par minut a uz vystraja, ani sediet, ani na rukach, len behat kade tade.
Ma skoro 3 roky a na nakupy chodime bez nej, bud idem sama ja alebo sam manzel. Snou je to len nervy krik plac vystrajanie po par minutach. Neda si vysvetlit, ani podplatit.
Zial nie kazde dieta tichucko sedi a pozera okolo seba. Casom som sa stym zmierila, ine mi neostavalo😄

minesasubu
18. júl 2024

Naš je s kočikom v pohode ale keď mal chvilky ze nechcel ale som sa ponahlala tak dostal uplatok ( rozok, chrumky , kapsičku …)
u Vas to nezabera ?
popripade existuju take trojkolky kde dieta posadis a mozes ist rychlejsie
popripade ma napadlo ze ci chce sediet v nakupnom voziku ?

luciferka93
18. júl 2024

@katka3212 nás od 1 roka iba chodil, v Kocar vydržal iba keď bol smedny alebo niečo zuval. Keď ideš do obchodu daj ho do košíka, to by ho mohli baviť, nás sa vozil rad a ma to rad doteraz... Keď bolo najhoršie v obchode som ho dala priamo do koša medzi nákup a tam sa kutral vtom co som do košíka dávala a bol spokojný, potom dával na pás. Niekedy som ho dala do nosiča a bolo, tam bol spokojný a v obchode sa to chvíľu dalo vydržať ho nosit ☺️

A čo sa týka toho ze všade budeš musieť za ním behať, no asi to tak bude, keď nechce Kocar nedonutis ho nasilu... Kúp mu odrážadlo a bude spokojný 😉 chvíľku to budeš musieť vydržať zrejme 😃

katka3212
autor
18. júl 2024

@januska12323 nie len že revať, ale doslova sa bude chciet z neho dostať von

katka3212
autor
18. júl 2024

@lilienkah skúšali sme aj to, ale on by kľudne behal aj 2 hodiny … momentálne ma obdobie že mu idú zúbky, tak by ten rožok hneď hodil na zem.

katka3212
autor
18. júl 2024

@petronellla87 máme take autíčko, co tlacim a riadim aj ja, aj on. 10 minút posedí, ale ako náhle vyjdeme von tak chce vyskočiť a behat / chodiť .

katka3212
autor
18. júl 2024

@petronellla87 a nákupný vozík tiež odmieta. Je to boj ho tam dostať

katka3212
autor
18. júl 2024

@danusa64 presne ako môj … v autosedačke bude sedieť jedine ak mu pôjde niejaka rozprávka alebo video, do nákupného košíka ho dať je boj … a z kočíka ide vyskočiť. Proste všade chce chodiť sam , a on nie že chodí ale uteká a rýchlo , a stále iným smerom ako ideme my. A ja už nato nemám nervy za ním utekať stále. Ani na rukách nechce byt, lebo sa začne hádzať a kusat ma :D muža to iste . Proste všetko on sam. Nosič mám, keď bol maly ok, teraz mi nedovolí ho tam ani vložiť.

lenocka8894
18. júl 2024

@katka3212 aj moja je taka, ze v kociku chcela byt velmi malo...ine mamicky stale hlboka vabicka a moja uz musela mat sportovu cast (samozrejme taku co sa dala dat do lahu). Ako nahle zacala chodit tak vsetky kociky mozem vyhodit iba mi prachom zapadaju...vsade peso a ked ju to prestane bavit tak na ruky...moja zachrana je trojkolka co ti jedna kocka pisala ze ty ju riadis nie dieta...ta sa jej velmi paci a ked ideme do obchodu tak cupka sama a sedi v kosiku v opacnom pripade by bol tiez rev...zavidim mamickam co im dieta spokojne ide do kocika a este v nom aj vedia zaspat 😶

lenocka8894
18. júl 2024

@katka3212 este ma napadla takato vec..raz som to videla jednej mamke ale ta mala 3cata 🙈 len viem ze taketo aktivne dieta bez pocitu sebazachovy vie byt aj za 3 deti

danusa64
18. júl 2024

@katka3212 presne aj jazda autom bola boj, posledne asi pol roka si konecne zvykla, sice v kuse snou musim komunikovat, ale aspon obsedi, pred tyzdnom sme si prvy krat trufli na asi 45min cestu a celkom v pohode, ku koncu uz jej bolo dlho, ale zvladla to bez placu, stacila hudba na plno a tancovala si (kopala nohami a hybala hlavou) vramci moznosti v priputanej sedacke😄
S tak akcnymi detmi je to tazko, ked vidim deti starsie od mojej tisko sediet v kociku tak az nechapem ako je to mozne😄