Ahojte, ako odnaučiť 15 mesačného hádzať všetko na zem? Keď sedí v stoličke, kočíku, na prebaľovacom pulte atď, stále všetko hádže na zem. Nepomáha "No no no", z toho si robí dokonca srandu. Najviac ma hnevá, že takto hádže aj jedlo na zem. Keď ho kŕmim, dá si rúčku do pusy, vyberie jedlo a zahodí na zem a zabáva sa na tom 🤦♀️
No, len to prečkať a vysvetľovať, ale je to na maslu, poznáme to 🙈😂
Daj makke veci co nebuchocu a vydrz
Podla mna treba aj taketo male dieta vychovavat, nech vidi dosledky. No takze nedat tu vec do ruky.... Povedat, dam ti este raz, ale ak o odhodis, viac nedostanes. A tak aj urobit. Aj s jedlom. Ak nebudes pekne papat, tak jedlo zoberiem. Smaozrejme, hadzat veci tam, kde ti to nevadi a kde si to povacsine same zdvihne, to je OK.
Robi to každe dieťa je to vyvojový stupeň skuša gravitáciu
najdi si čas cez deň a hadžete veci o zem spolu
podaj nech hodi a takto dookola , u nas to dosť pomohlo v tomto obdobi
urýchlilo to toto obdobia aby skončilo skor
Ďakujem za rady. Aj sa snažím mu vysvetliť, že to sa nemôže (hlavne s jedlom), snáď to už čoskoro prestane robiť 🙏
Kazde obdobie je špecifické, ze dieta niečo objaví. Sú to senzitívne fazy, ktore by si mala podporit, nie utlmovať. Daj mu alternativu. Asi práve objavilo gravitáciu. Daj mu do ruky mäkkú loptičku, nech hádže a keď sa mu naplni tato potreba, prestane hadzat jedlo.
je to este malicke dieta, v 15.mesiacoch este len spoznava svet, vidi, ze ked nieco hodi/pusti, tak to spadne na zem. Skusa a spoznava svet okolo seba. Je to len obdobie, to prejde a zacne robit zasa ine veci.
Vysvetlovat mozes do aleluja aj tak nepomoze. Teraz zistilo, ze sa to da a bude to robit kym neobjavi nieco ine co bude zabavnejsie. A ak este dospelaci maju z toho nervy a privelmi riesia ma z toho este vacsiu zabavu.
@viestta presne! Môj pri prerábke siahol po zásuvke a ja som skočila ako struna. Potom chodil 2 týždne, priblížil prštek k zásuvke a otočil sa, čo ja na to👀 a ja nič! ( V dome máme 53 zásuviek a ja som kúpila 60 zaáslepiek🤣) potom sa na to vykašľal, keď sa nič nedialo.
@dusankomoj sak to, hodim lyzicu na zem a nasleduju same zabavne veci: Lyzica cinkne o podlahu, jedlo sa vsade rozprskne a este ziskam pozornost mamy, ktora mi zacne vysvetlovat co nesmiem, alebo zacne histercit a kricat. Vsak parada, akcia vyvolala tolko interesantnych reakci, ze ju treba zopakovat, lebo inac je nuda... Nas vyhadzoval hracky z ohradky, vzdy sme ich ako blbi vracali naspat. Potom sme mu nasypali vsetky hracky, nech vyhadzuje. Ked vsetky vyhadzal nebolo co hadzat nasiel si inu zabavu. Uz ani to vyhadzovanie nemalo ten efekt lebo nikto nepribehol aby to vratil naspat.
dať mu niečo, čo môže hádzať a hádzať a hádzať až ho to prestane baviť a nájde si niečo iné. nič iné nefunguje :D